Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Ζούγκλα η Ριζούπολη - Γι’ αυτό δεν έφυγε ο ΠΑΟ, γιατί δεν ήρθε ο Φιλιππίδης - Τσαμπουκάς Νικοπολίδης"
| 2021-05-11 15:35:00

"Ζούγκλα η Ριζούπολη - Γι’ αυτό δεν έφυγε ο ΠΑΟ, γιατί δεν ήρθε ο Φιλιππίδης-Τσαμπουκάς Νικοπολίδης"

του Γιώργου Κτενά
"Ζούγκλα η Ριζούπολη - Γι’ αυτό δεν έφυγε ο ΠΑΟ, γιατί δεν ήρθε ο Φιλιππίδης-Τσαμπουκάς Νικοπολίδης"

"Είχαν σπάσει την πόρτα, μετά πήγε στον Ολυμπιακό". Στέλεχος του Παναθηναϊκού περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο Sportdog.gr, όσαν είχαν γίνει σαν σήμερα στο περιβόητο ντέρμπι της Ριζούπολης. Γιατί δεν έφυγαν οι Πράσινοι και όλα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι τού Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη, στις 11 Μαΐου του 2003, έκανε μέσω του sportdog ο Γιάννης Ζαβραδινός.

Υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων του Παναθηναϊκού για 44 χρόνια, στέλεχος της ομάδας μια ολόκληρη ζωή, αναφέρθηκε στον λόγο που δεν είχε αποχωρήσει το Τριφύλλι από τη Ριζούπολη, ενώ σχολίασε και τον λόγο που δεν είχε πάει στο γήπεδο ο Άγγελος Φιλιππίδης.

"Ζούγκλα από την αρχή μέχρι το τέλος - Δραματική μέρα - Είχα βάλει χέρι στον Τσιρώνη"

"Ήταν το χειρότερο περιβάλλον αγώνα που συνάντησα σε 44 χρόνια θητεία στον Παναθηναϊκό Ήταν μια ζούγκλα με τον Μπαλόκα, που είναι ακόμα στον Ολυμπιακό, και τον Τσιρώνη που ήταν τότε στο γήπεδο ως Ταξίαρχος Πειραιά τής Ελληνικής Αστυνομίας και μετά ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας τής ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από πολύ νωρίς μέχρι και το τέλος ήταν όλα μια ζούγκλα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Γ. Ζαβραδινός και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είχα πάει νωρίτερα για να δω το γήπεδο και η δική μας εξέδρα ήταν γεμάτη με βαζελίνη στα καθίσματα. Τους είχα πει ότι αν δεν τα καθαρίσουν όλα αυτά, θα έχουμε πρόβλημα. Είχα βάλει χέρι στον Τσιρώνη. Η μέρα του αγώνα ήταν δραματική, το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση ήταν να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε".

"Για αυτό δεν είχαμε φύγει από τη Ριζούπολη - Ο Φιλιππίδης δεν είχε έρθει στο γήπεδο γιατί..."

Γιατί δεν συνέβη αυτό; Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε φύγει από τη Ριζούπολη;

"Ήταν θέμα ιδιοκτήτη. Δεν μπορούσα να πάρω αυτή την απόφαση εγώ ή ο Φιλιππίδης. Δεν μπορούσε κανείς άλλος να το αποφασίσει παρά μόνο ο ιδιοκτήτης. Μιλούσα με τον Φιλιππίδη διαρκώς στο τηλέφωνο, όπως μιλούσε και ο Γούναρης και ο Ζάετς. Του είχα πει να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε, μου απάντησε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί θα τιμωρηθεί η ομάδα και δεν θα βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Η ερώτηση είναι μόνιμη όλα αυτά τα χρόνια: Γιατί ο Παναθηναϊκός είχε πάει χωρίς τον Φιλιππίδη, τον πρόεδρό του, στη Ριζούπολη;

"Ήταν τιμωρημένος τότε και για αυτό δεν μπορούσε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Αλλά μιλούσαμε διαρκώς στο τηλέφωνο, γνώριζε πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα. Είπα και πριν, μιλούσε και με τον Ζάετς, που ήταν στην ομάδα, αλλά και με τον Γούναρη που ήταν μέλος του ΔΣ".

"Είχαν σπάσει την πόρτα - Με τσαμπουκά ο Νικοπολίδης - Λάθος ο Μπόλονι"

.Μπορούμε να περιγράψουμε μια εικόνα των αποδυτηρίων;

"Ζούγκλα! Χτυπούσαν την πόρτα, την είχαν σπάσει και το εντυπωσιακό ήταν ότι η Αστυνομία είχε παθητική στάση. Θυμάμαι και τους παίκτες, όμως, να είναι τρομοκρατημένοι. Ο Τσιρώνης μάς είχε προτείνει να βγούμε μαζί με τους παίκτες τού Ολυμπιακού από τη φυσούνα, για να μην μας πετάξουν πράγματα. Αλλά ο Νικοπολίδης είχε βγει μπροστά, με τσαμπουκά, και είπε ότι θα πάμε μόνοι μας στη φυσούνα. Τι έγινε στη φυσούνα, το θυμάστε όλοι".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με την αποχώρηση Μπόλονι.

"Εκείνοι που βρίσκονται στην ομάδα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για την αυριανή μέρα του Παναθηναϊκού. Όλοι από τα λάθη που κάνουμε διορθωνόμαστε, έδειξε στη διαδρομή του ότι ήταν λάθος ως επιλογή για τον Παναθηναϊκό ο Μπόλονι. Δεν έδεσε με τους παίκτες ή με την ομάδα. Έχει ο Αλαφούζος τις γνώσεις μετά από τόσα χρόνια για να ξέρει τι πρέπει να κάνει".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρότσα: "Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Μάλωσε με τους παίκτες - Θα σκοτωθούν με Ολυμπιακούς;"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags