Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ρότσα: "Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Μάλωσε με τους παίκτες - Θα σκοτωθούν με Ολυμπιακούς;"
| 2021-05-11 11:31:00

Ρότσα: "Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Μάλωσε με τους παίκτες - Θα σκοτωθούν με Ολυμπιακούς;"

του Γιώργου Κτενά
Ρότσα: "Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Μάλωσε με τους παίκτες - Θα σκοτωθούν με Ολυμπιακούς;"

Γιατί απολύθηκε ο Μπόλονι και η επόμενη μέρα. Μεγάλη συνέντευξη στο Sportdog.gr του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Τριφύλλι, τους λόγους της απόλυσης του Ρουμάνου, τα 6-7 χρόνια που χρειάζονται για να επιστρέψει ο σύλλογος και η ελπίδα του Βοτανικού.

Παναθηναϊκός: Για όλους και όλα μίλησε στο sportdog.gr ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, καθώς η σεζόν φτάνει και τυπικά στο τέλος της για τους Πράσινους και, φυσικά, ενδιαφέρον έχει η επόμενη μέρα του συλλόγου μετά την απομάκρυνση του Μπόλονι. 

"Δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα - Δεν κολλάνε όλα αυτά - Ποιο είναι το σχέδιο;"

"Αυτό που δείχνει το πρόσωπο του Παναθηναϊκού είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Τέταρτη χρονιά που δεν βγαίνει Ευρώπη η ομάδα, είναι μια αλυσίδα για να έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Βλέπω δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα, δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική, πρέπει να φτιαχτεί ομάδα για να μπορεί να αλλάξει κάτι", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Ρότσα.

Πώς, πιστεύεις, ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου;

"Πρέπει να ξέρουν τι θέλουν και πώς να είναι το πλάνο. Χωρίς πλάνο δεν προχωράει τίποτα. Από έναν πολύ άπειρο προπονητή πήγε σε έναν πολύ έμπειρο. Τώρα τον έδιωξαν κι αυτόν. Δεν ξέρω πώς είναι η σχέση διοίκησης με τον τεχνικό διευθυντή. Ή ποιος είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό; Κάπως δεν κολλάνε όλα αυτά. Έχουν περάσει πολλοί τεχνικοί διευθυντές, πέρασε ο Νταμπίζας, μετά ο Διαμαντόπουλος, Ρόκα και τώρα ο Ντρεοσί. Το θέμα είναι τι συζητάνε όλοι αυτοί, τι θέλουν ακριβώς, ποιος είναι ο δρόμος για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να είναι αξιόπιστη ομάδα και να ξαναγυρίσει στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Δεν μπορεί να παρουσιάζει τόσα χρόνια αυτό το πρόσωπο που ούτε καν διεκδικεί κάτι. Αν βγει δεύτερος κάποια στιγμή θα είναι επιβράβευση, υπέρβαση, αλλά έτσι χάνει το dna ομάδας πρωταθλητισμού. Ξεπερνάει το οικονομικό πρόβλημα, άρα έχει όλα τα φόντα για να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό. Αλλά είναι το θέμα ότι χρειάζεται συνδυασμός με το αγωνιστικό σκέλος.

Για αυτό θέλει ευθύνη ο σχεδιασμός, να πουν ποιο είναι το σχέδιο, για πόσα χρόνια θα τηρηθεί, και να προχωρήσει. Δεν πηγαίνεις για πρωτάθλημα χωρίς βάσεις, πρέπει να κάνεις σχεδιασμό για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Η Ελλάδα κάνει πολλές μεταγραφές μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα, γίνονται αμέτρητες μεταγραφές. Είναι η τρέλα για μεταγραφές Γενάρη και Ιούλιο. Από τα τοπικά της Αθήνας μέχρι τη Σούπερ Λιγκ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά σε όλες τις ομάδες".

"Μαλωμένος ο βοηθός με όλους τους παίκτες - Δεν είμαι αισιόδοξος - θα χρειαστούν 5-6 χρόνια..." 

Ποια είναι η άποψή σου για τον Μπόλονι;

"Ήταν δύσκολα να τα καταφέρει. Έτσι κι αλλιώς αν το επιτελείο σου δεν σε ακολουθεί και είναι πιστό, θα αποτύχεις. Έχει έναν βοηθό που είναι μαλωμένος με όλους τους παίκτες. Αν τον αφήνεις να κάνει ο βοηθός ο,τι θέλει, πώς θα πετύχεις; Το επιτελείο είναι το άλφα και το ωμέγα, πρέπει να ακολουθεί χωρίς να μιλάει, να μην δημιουργεί προβλήματα. Έκανε και πολλές αλλαγές ο Παναθηναϊκός ευρύτερα στη διάρκεια της σεζόν. Τώρα που έφυγε ο Μπόλονι πρέπει να βρουν έναν προπονητή που να ταιριάζει με την ομάδα. Αν θα μείνει ο Ντρεοσί ή θα αλλάξει κι αυτός, είναι τόσα θέματα ανοιχτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πολύ αισιόδοξος".

Τι προπονητή χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την επόμενη μέρα του; Γιατί δοκίμασε τον Πογιάτος, που ήταν νέος, δοκίμασε και τον Μπόλονι που ήταν πεπειραμένος.

"Νέο παιδί τον δοκίμασαν ως προπονητή, χωρίς να τον προστατεύσουν όμως. Το θέμα δεν είναι του προπονητή, αλλά τι θέλει η ομάδα να κάνει. Υπάρχουν καλοί προπονητές, φιλόδοξοι, με καλό επιτελείο. Χρειάζεται ποδοσφαιρική σκέψη όμως, δεν γίνεται να προχωρήσει αλλιώς. Αλλά θα χρειαστούν 5-6 χρόνια για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αν πούμε ότι αρχίζει τώρα να να αλλάζει κάτι".

"Χάρισε γκολ ο Γιαννιώτης και... - Δεν θέλουν ΠΑΟ τα παιδιά της ακαδημίας"

Αγωνιστικά τι χρειάζεται η ομάδα;

"Δεν ξέρω τι θέλουν να κάνουν στον Παναθηναϊκό, για να απαντήσω. Όταν είναι 30-40 βαθμούς πίσω από την κορυφή, το ρόστερ δεν είναι επαρκές. Πρέπει να έχεις θάρρος και να πεις ότι θα προχωρήσεις. Ο Τύπος μεγαλώνει πολύ κάτι που πολλές φορές δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν. Όπως για παράδειγμα το ματς με τον Ατρόμητο που είχαν κάνει ντεμπούτο οι χειμερινές μεταγραφές, και είχε χάρισε δύο γκολ ο Γιαννιώτης που δεν έπρεπε να τα είχε χαρίσει. Με αποτέλεσμα να θεωρούν όλοι ότι οι παίκτες που είχαν έρθει από τη Γαλλία μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Η διάρκεια δείχνει πολλά πράγματα σε έναν παίκτη, για παίκτες που ήρθαν για 4 μήνες χωρίς να υπάρχει δικαίωμα να τους κρατήσει. Πού ξανακούστηκε αυτό; Αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Αλλά έτσι δεν φτιάχνεται ομάδα όταν κοιτάζεις ποιον θα αφήσει ελεύθερο η Χάβρη ή ποιον δανείζει η Μονπελιέ. Μείον για μεγάλη ομάδα να μην έχει τμήμα σκάουτινγκ. Και οι πράσινοι πια δεν έχουν. Το τμήμα σκάουτινγκ είναι πολύ σημαντικό".

Για τα νέα παιδιά, που προέρχονται από την ακαδημία, αλλά φέτος δεν βρήκαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στην 11άδα, ποια είναι η άποψή σου;

"Είδαμε για παράδειγμα ότι ο Αλεξανδρόπουλος και άλλοι παίκτες από την ακαδημία είναι ισάξιοι με ποδοσφαιριστές μεγάλων ομάδων. Δεν υπάρχει λόγος για τη λειτουργία τής ακαδημίας αν δεν αξιοποιούνται οι παίκτες από εκεί. Στεναχωριέμαι που παιδιά που έχουν μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό, που ξέρω πώς ήρθαν και με πόσο κόπο έφτασαν στην πρώτη ομάδα, στο τέλος δεν προτιμούν τον σύλλογο που τους έδωσε ευκαιρία να γίνουν γνωστοί και να κάνουν καριέρα. Δεν πρέπει να προβληματιστούν στην ομάδα γιατί θέλουν να φεύγουν από τον σύλλογο που τους έδωσε τις βάσεις; Ο Βαγιαννίδης, για παράδειγμα, προτίμησε να παίζει δανεικός σε ομάδες που δεν υπάρχουν στον χάρτη. Άρα κάπου υπάρχει πρόβλημα".

"Τεράστια αλλαγή το νέο γήπεδο - Θα σκοτωθούν με τους οπαδούς του Ολυμπιακού - Λεωφόρος όπως το '79"

Θα μπορούσε το γήπεδο να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα;

"Τεράστια αλλαγή αυτή. Προσπαθούσε κάποιος να με πείσει ότι δεν πρέπει να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό, γιατί είναι κοντά στον Ολυμπιακό και θα σκοτωθούν οι οπαδοί. Μα το ραντεβού θανάτου στη Λαυρίου είναι 40 χιλιόμετρα μακριά από τα γήπεδά τους. Όλοι προχωράνε, δεν μπορούμε να μείνουμε στη Λεωφόρο. Τα αποδυτήρια στη Λεωφόρο είναι όπως όταν ήρθα εγώ το 1979, μόνο το βάψιμο έχει αλλάξει. Πώς είναι δυνατόν να μην θέλουν ένα στολίδι για τον Παναθηναϊκό; Ας πούμε ότι έχω 10.000 ευρώ για ένα λουξ εισιτήριο διαρκείας, πώς είναι δυνατόν να μην θέλω το πάρκινγκ μου, τη σουίτα μου, το φαγητό μου κ.λπ. Ιστορική έδρα η Λεωφόρος, αλλά πώς θα προχωρήσει η ομάδα; Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε ιστορική έδρα; Η Άρσεναλ το ίδιο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν δεμένη με το Σαν Μαμές. Αλλά έφτιαξαν καινούργια γήπεδα. Προχωράει ο κόσμος. Πρέπει να προχωρήσει η ομάδα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Λεωφόρο, αλλά χρειαζόμαστε ένα καινούργιο και πανέμορφο γήπεδο. Φέτος κλείνουν 50 χρόνια από τον τελικό Πρωταθλητριών και ακόμα παίζει στη Λεωφόρο".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο φαβορί για αντι-Μπόλονι - Η μεγάλη έκπληξη με Έλληνα, ο ΠΑΟΚ και ο κόουτς… για τίτλο!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags