Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το πρώτο φαβορί για αντι-Μπόλονι - Η μεγάλη έκπληξη με Έλληνα, ο ΠΑΟΚ και ο κόουτς… για τίτλο!
| 2021-05-10 23:07:00

Το πρώτο φαβορί για αντι-Μπόλονι - Η μεγάλη έκπληξη με Έλληνα, ο ΠΑΟΚ και ο κόουτς… για τίτλο!

Το πρώτο φαβορί για αντι-Μπόλονι - Η μεγάλη έκπληξη με Έλληνα, ο ΠΑΟΚ και ο κόουτς… για τίτλο!

Τα ονόματα που εξετάζει ο Αλαφούζος μετά το "διαζύγιο" με τον Ρουμάνο. Οι τρεις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει και τι πιθανότητες συγκεντρώνουν. Τρέχει το ρεπορτάζ και στον Παναθηναϊκό είναι αποφασισμένοι να... κυνηγήσουν μία εξαιρετική επιλογή. Όλα ανοιχτά για την έκπληξη.

Παναθηναϊκός: Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, μετά και την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι το βράδυ της Δευτέρας, είναι ραγδαίες. Μόνο χωρίς συνέπειες δεν θα είναι η τραγική σεζόν που ολοκληρώνει φέτος ο Παναθηναϊκός. Ενώ στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε τεθεί ως στόχος η έξοδος στην Ευρώπη και ο πρωταθλητισμός, η ομάδα δεν κατάφερε ούτε καν να παλέψει ως το τέλος έστω την τέταρτη θέση που έδινε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι ευθύνες

Η πρώτη και κύρια ευθύνη βαραίνει τον Γιάννη Αλαφούζο. Και ο λόγος δεν αφορά την επιλογή του Λάζλο Μπόλονι στα μέσα της σεζόν, αλλά την εξ' αρχής πίστη και στήριξη στον Τσάβι Ρόκα. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής πέρασε ένα καλοκαίρι που όλες τους οι εισηγήσεις έλαβαν "πράσινο φως", μέχρι την πιο ακατανόητη όλων με την πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος.

Οι αστοχίες στον μεταγραφικό σχεδιασμό φάνηκαν ακόμα περισσότερο όσο προχωρούσε η σεζόν, με αποτέλεσμα το "τριφύλλι" να τεθεί εκτός κάθε στόχου που διεκδικούσε.

Από εκεί και πέρα από τον Φλεβάρη και μετά, αφού τελείωσε ένα συνεχόμενο σερί νικηφόρων αγώνων, ο Μπόλονι ήταν ο βασικότερος λόγος που ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται όχι απλά κακός, αλλά αποκρουστικός.

Ο Ρουμάνος τεχνικός παρουσίασε ένα ποδόσφαιρο που δεν βασιζόταν στην άμυνα, αλλά αποκλειστικά στο να σκοράρουν οι "πράσινοι" στην πρώτη τους φάση και μετά να κλειστούν μαζικά πίσω. Όσες φορές κι αν το πλήρωσε, ο Μπόλονι δεν πήρε ποτέ το μάθημά του.

Ο διάδοχος

Στην κούρσα διαδοχής για την επόμενη ημέρα, υπάρχουν τρία ονόματα που φιγουράρουν ψηλά στην "πράσινη" λίστα. Αυτά συγκεκριμένα είναι εκείνα των Αργύρη Γιαννίκη, Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου, δίχως φυσικά να αποκλείεται και κάποιο άλλο όνομα να... παίξει ακόμα πιο δυνατά.

Αργύρης Γιαννίκης

Πρόκειται για μια περίπτωση που αρέσει ιδιαίτερα στον Αλαφούζο. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα παρουσίασε φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και το όνομά του έχει προταθεί στο "τριφύλλι". Οι ενστάσεις που αφορούν την περίπτωσή του δεν έχουν να κάνουν με τις ικανότητές του, αλλά με το αν ο ίδιος ο σύλλογος είναι διατεθειμένος να στηρίξει μέχρι τέλους έναν φέρελπι τεχνικό, που δεν έχει την εμπειρία του να βρίσκεται σε ένα top club με απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε την απόφαση να στηρίξει έναν τέτοιο προπονητή, τότε ο Γιαννίκης θα αποτελούσε μια ιδανική επιλογή.

Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Το όνομα του Σέρβου τεχνικού ακούστηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, απόρροια του γεγονότος ότι προτάθηκε (και) στον Παναθηναϊκό. Ο άλλοτε τεχνικός του Πανιωνίου έχει στο μυαλό του να επιστρέψει και να εργαστεί στην Ελλάδα, γνωρίζοντας πως Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναζητούν προπονητή. Πάντως, το ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι η περίπτωσή του έχει ατονήσει αρκετά, χωρίς φυσικά να αποκλειστεί το οτιδήποτε.

Ραζβάν Λουτσέσκου

Και ερχόμαστε στον διακαή πόθο προσωπικά του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θέλει να φέρει πίσω στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού τον άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ, όντας μάλιστα διατεθειμένος να καλύψει τις (υψηλές) οικονομικές του απαιτήσεις. Ο ίδιος ο Λουτσέσκου δεν λέει "όχι" στο ενδεχόμενο να δουλέψει ξανά στη χώρα μας, ωστόσο για να συμβεί αυτό απαιτείται να λάβει εγγυήσεις. Εγγυήσεις για το μπάτζετ, τους στόχους και φυσικά την ελευθερία να παρουσιάσει αγωνιστικά αυτο που ο ίδιος επιθυμεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ρότσα: "Ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε στον ΠΑΟ - Μάλωσε με τους παίκτες - Θα σκοτωθούν με Ολυμπιακούς;"

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags