Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Ντάνιελ Ράμος βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πράσινων για την άκρη του πάγκου
| 2021-05-15 14:30:00

"Προπονητής top επιπέδου για ΠΑΟ - Θα φτιάξει ομάδα χωρίς σταρ - Δεν είναι Μαρτίνς, αλλά…"

του Γιώργου Κτενά
"Προπονητής top επιπέδου για ΠΑΟ - Θα φτιάξει ομάδα χωρίς σταρ - Δεν είναι Μαρτίνς, αλλά…"

"Είναι καλός στην τακτική, δεν τον έψαξαν Πόρτο και Μπενφίκα"! Το Sportdog.gr παρουσιάζει το προφίλ του Ντάνιελ Ράμος, που βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η καλή πορεία στην Πορτογαλία, το στυλ του και τα κοινά με τον κόουτς του Ολυμπιακού.
 

Παναθηναϊκός: Ο Ντάνιελ Ράμος βρέθηκε στο ρεπορτάζ των Πράσινων για την άκρη του πάγκου, ως λύση για αντι-Μπόλονι που μπορεί να προκύψει από την Πορτογαλία, και το sportdog έψαξε την περίπτωσή του!

"Δεν τον έψαξαν Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ - Δεν είναι Μαρτίνς - Τοπ επίπεδο"

"Είναι πολύ καλός προπονητής, στους πάγκους των ομάδων που έχει καθίσει τα έχει πάει καλά. Δεν έχει κάνει το άλμα ποτέ. Γενικά πάντα προσφέρει στις ομάδες του, αλλά για κάποιον λόγο δεν τον έψαξε ποτέ η Πόρτο, η Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Κ. Ζάγκας, βαθύς γνώστης τού ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Πώς του αρέσει να παίζει;

"Κυρίως με το 4-3-3 παίζουν όλοι οι Πορτογάλοι, αλλά κι αυτό έχει αλλάξει με 4-2-3-1 πια, πιο σύγχρονες διατάξεις κ.λπ. Δουλεύει με ο,τι έχει και στις ομάδες που βρέθηκε δεν είχε σπουδαίο μπάτζετ. Σχεδόν όλοι οι Πορτογάλοι προπονητές είναι τακτικά καλοί, αλλά ο Ράμος είναι στο τοπ επίπεδο των προπονητών στην Πορτογαλία κατά την άποψή μου. Η Σάντα Κλάρα φέτος τα πήγε εξαιρετικά και παίζει ακόμα για το εισιτήριο της Ευρώπης. Μάλιστα αποδίδει και πολύ καλό ποδόσφαιρο". 

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο εξωτερικό και στην ηλικία των 50, θεωρείς ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει σε μια ομάδα με τα γνωρίσματα του Παναθηναϊκού;

"Είναι θέμα χαρακτήρα, προσωπικότητας κ.λπ. Δεν ξέρω αν θα προσαρμοστεί, η προσαρμογή είναι άσχετη με το αν είναι καλός προπονητής ή όχι. Και ο Μαρτίνς τέτοια φάση ήταν περίπου πριν έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά ήταν πιο δυνατά άλματά του στην Πορτογαλία. Δεν είναι Πέδρο Μαρτίνς, βέβαια, ο Ντάνιελ Ράμος. Αλλά είναι λίγο πιο κάτω".

"Φτιάχνει ομάδες χωρίς σταρ - Καλός στην τακτική - Αλλάζει σύστημα όταν..."

Στο sportdog.gr μίλησε και ο Μίγκελ Κορέια, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Α΄ Bola, για τον Ντάνιελ Ράμος και την προοπτική του Παναθηναϊκού.

Κύριε Κορέια, ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Ντάνιελ Ράμος;

"Δεν ήταν πολύ γνωστός, άρχισε από μικρές ομάδες της Πορτογαλίας. Ανέβηκε σταδιακά, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι προπονητής που μπορεί να πάει σε καλύτερες ομάδες. Στην Σάντα Κλάρα πηγαίνει καλα φέτος, με ωραίο ποδόσφαιρο, οι ομάδες του παίζουν ωραία μπάλα".

Θα μπορούσε να τα καταφέρει στον Παναθηναϊκό;

"Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αν έχει καλή ομάδα για να δουλέψει, μπορεί να τα καταφέρει. Χωρίς παίκτες-σταρ μπορεί να φτιάξει καλή ομάδα, αυτό κάνει και στην Πορτογαλία. Αυτό ξέρει να το κάνει, να φτιάχνει σύνολο. Είναι καλός προπονητής στην τακτική και αλλάζει το σύστημα αν χρειαστεί στη διάρκεια του αγώνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρώτη απόφαση Διαμαντίδη-Αλβέρτη - Στον… αέρα κορυφαίο όνομα - Στην αγορά για… μπαμ ο ΠΑΟ!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags