Facebook Pixel Τσέλσι - Λέστερ: Απίστευτη Λέστερ: Σόκαρε την Τσέλσι και κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vids)
| 2021-05-15 21:29:00

Απίστευτη Λέστερ: Σόκαρε την Τσέλσι και κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vids)

Sportdog Team
Απίστευτη Λέστερ: Σόκαρε την Τσέλσι και κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vids)

Η Λέστερ είναι η νέα κυπελλούχος Αγγλίας, καθώς νίκησε την Τσέλσι με 1-0, στον 140ό τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη σήμερα στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 21.000 φιλάθλων.

Τσέλσι - Λέστερ: Η καταληκτική αναμέτρηση της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη κρίθηκε από το γκολ-φωτοβολίδα του Γιούρι Τίλεμανς στο 63ο λεπτό και από τις σωτήριες επεμβάσεις του Κάσπερ Σμάιχελ στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα στο 89ο λεπτό η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Μόργκαν, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR. 

Η Λέστερ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Αγγλίας, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016, καθώς είχε μετάσχει άλλες τέσσερις φορές στον τελικό, χωρίς να πανηγυρίσει μετά τη λήξη του. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η Λέστερ έφτασε για τελευταία φορά στον τελικό το μακρινό 1969, όταν ακόμη ήταν αγέννητος, εκτός από το τρέχον ρόστερ της, και ο νυν προπονητής της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς (σ.σ. ο Βορειο-ιρλανδός ήρθε στον κόσμο στις 26 Ιανουαρίου 1973)! 

Ο σημερινός τελικός διεξήχθη παρουσία κοινού, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας εντάχθηκε σε μια σειρά «πιλοτικών» εκδηλώσεων, οι οποίες θα «ανοίξουν το δρόμο» για την οριστική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μετά την πανδημία. Ετσι επιτράπηκε σε περίπου 21.000 να παρακολουθήσουν από τις κερκίδες του φημισμένου Γουέμπλεϊ τον τελικό του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags