Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία με τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - "Ναυάγιο" ο ΠΑΟ και... αναμνήσεις με 1-4 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-16 21:26:00

Έγραψε ιστορία με τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - "Ναυάγιο" ο ΠΑΟ και... αναμνήσεις με 1-4 (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία με τον Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός - "Ναυάγιο" ο ΠΑΟ και... αναμνήσεις με 1-4 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί και διέλυσαν με 1-4 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έχοντας τους Ελ Αραμπί και Μασούρα σε πολύ μεγάλη μέρα 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 

Σε ένα αρκετά χορταστικό ματς που τα είχε όλα ο Ολυμπιακός πέρασε, όπως δείχνει και το τελικό 4-1, αρκετά εύκολα από την Λεωφόρο, διαλύοντας τον Παναθηναϊκό. Μασούρας και Ελ Αραμπί έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων, βάζοντας από 2 γκολ και 1 ασίστ, δείχνοντας άγριες διαθέσεις ενόψει του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος. Για το τυπικό της ιστορίας ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση με 90 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός στην πέμπτη θέση με 53 βαθμούς, πίσω από Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι άξιζαν κάτι καλύτερο από την ήττα με τρία γκολ διαφοράς, μιας και έχασαν πέναλτι, είχαν και δοκάρι, ωστόσο έπεσαν σε έναν φανταστικό και τρομερό Σα. Αυτή ήταν και η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί των πράσινων για την διαδικασία των πλέι οφ.

Το ματς:

Σε ένα ματς που είχε καταιγιστικό ρυθμό η πρώτη φάση ήρθε για τον Παναθηναϊκό όταν στο 5΄ ο Μπουζούκης έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σεμέδο. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, δημιουργώντας ένα... εφιαλτικό πεντάλεπτο για τον Παναθηναϊκό. Στο 7΄ ο Μασούρας έκανε το 1-0 εκτελώντας με τη μια, μετά από την κάθεση του Ελ Αραμπί σε αυτόν, με τον Χριστογεώργο να μη μπορεί να αντιδράσει. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί έχασε τεράστια ευκαιρία, με το σουτ του να περνάει άουτ. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0 στο 12΄, πάλι με τον Μασούρα, ο οποίος αυτή τη φορά ήταν αποδέκτης της τελικής πάσας από τον Χασάν.

Ο Ολυμπιακός παραλίγο στο 14΄ να βρεθεί και με 3 γκολ μπροστά, μιας και ο Χασάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των πράσινων, ωστόσο ο VAR υπέδειξε στον διαιτητή να δει το πέναλτι του Σα στον Ιωαννίδη που είχε προηγηθεί με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ και να δοθεί πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βιγιαφάνιες, μιας και ο Σα έδειξε να είναι σε ετοιμότητα αποκρούοντας το. Μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση το σλάλομ του Ιωαννίδη κατέληξε στο δοκάρι του Σα, ενώ πρώτα είχε αδειάσει τον Καλογερόπουλο ο νεαρός φορ. Στη συνέχεια ο φρενήρης ρυθμός έπεσε απότομα, ωστόσο στο 38΄ μίλησε η κλάση του Ελ Αραμπί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μασούρα, ο οποίος είχε πρώτα κλέψει τη μπάλα από τον Μαουρίτσιο. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Μαουρίτσιο έκανε εκτέλεση... σομπρέρο στο 53΄, βάζοντας ίσως το γκολ της χρονιάς. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία για το 2-3 με τον Μπουζούκη τρία λεπτά αργότερα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με εξαιρετική πρώτη επέμβαση του Χριστογεώργου στον Χασάν, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Μολό έβαλε την κόντρα στο σουτ του Λαλά

Στο 72΄ ο Ιωαννίδης στάθηκε για μια ακόμη φορά άτυχος, αφού η εκπληκτική του ενέργεια δεν έγινε γκολ, με τον Βιγιαφάνιες να αστοχεί στη συνέχεια, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ελ Αραμπί έκανε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου για τον Ολυμπιακό. Την σέντρα την έβγαλε ο Ανδρούτσος. Το μόνο που άλλαξε στο τέλος του αγώνα ήταν το γεγονός ότι ο Βιγιαφάνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 92΄. 

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος - Μολό, Βέλεθ, Σάντσες, Καραγιάννης - Αλεξανδρόπουλος (Σανκαρέ), Μαουρίσιο (Αϊτόρ), Μπουζούκης (Καρλίτος) - Ιωαννίδης (Τζαβίδας), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (Ενγκαμποτό).

Ολυμπιακός: Σα - Σεμέδο, Εμβιλά (Μπρούμα), Καλογερόπουλος - Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά (Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ (Λαλά)- Χασάν (Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (Φορτούνης) 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags