Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: Άντεξε και πήρε την 3η θέση ο Άρης - Τέλος με... κουλούρια στο φετινό μαρτύριο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-05-16 21:30:00

Άντεξε και πήρε την 3η θέση ο Άρης - Τέλος με... κουλούρια στο φετινό μαρτύριο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Άντεξε και πήρε την 3η θέση ο Άρης - Τέλος με... κουλούρια στο φετινό μαρτύριο της ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, αποτέλεσμα που χάρισε την τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας στους Θεσσαλονικείς, με την Ένωση να τερματίζει στην τέταρτη.

ΑΕΚ - Άρης: Η ΑΕΚ το πάλεψε και είχε την υπεροχή και ένα δοκάρι με τον Τσιγκρίνσκι, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ, έμεινε στο 0-0 με τον Άρη και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας μια τραγική σεζόν.

Όσο για τον Άρη, η ισοπαλία σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό διασφάλισε πως δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στην τετράδα ούτε σε περίπτωση τιμωρίας με -6.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Τσιντώτας, με τριάδα στην άμυνα τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη, δεξί μπακ-χαφ τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερό τον Λόπες. Σάκχοφ και Σιμάνσκι έπαιξαν στον άξονα, ενώ οι Μάνταλος και Τάνκοβιτς πλαισίωσαν τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε το ματς ο Άρης, αφού ο Σάκιτς πήρε τη θέση του τραυματία Γκάνεα στην ενδεκάδα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κουέστα κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ και Σάκιτς συνέθεσαν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά. Σάσα και Ματίγια ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ οι Γκάμα, Μπερτόγλιο και Γκαρσία κινήθηκαν πίσω από τον σέντερ φορ, Μάνο.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν η πιο δραστήρια ομάδα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να μην πιάνει καλή απόδοση και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κουέστα γλίτωσε τον Άρη με απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μάνταλου, ενώ στη συνέχεια το γκολ του Τάνκοβιτς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Κουέστα πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο τον Ανσαριφάρντ σε επικίνδυνη επίθεση της ΑΕΚ στο 5', ενώ στο 13' μπλόκαρε την "καρφωτή" κεφαλιά του Μάνταλου από το ύψος του πέναλτι.

Ο έτερος γκολκίπερ του ματς, Τσιντώτας, έγινε πρωταγωνιστής με μεγάλη απόκρουση σε φαλτσαριστό σουτ του Γκάμα, στην πρώτη ευκαιρία του Άρη στο 16'. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά για περίπου 20 λεπτά και στο 35' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σάκιτς, αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση από την εξέταση της φάσης στο VAR. Στο 37' η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμα πιο χαμηλός ήταν ο ρυθμός του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο "κύλησε" χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκε στο 73ο λεπτό και ήταν για τον Άρη. Ο Μαντσίνι έκανε την κοντινή προβολή μετά από σέντρα από τα δεξιά και ο Τσιντώτας απέκρουσε. Στο 80' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει αλλά ο Ασναριφάρντ δεν πρόλαβε την μπάλα προ κενής εστίας στη μικρή περιοχή από γύρισμα του Μιτάι, ενώ στο 88' ο Νεντελετσιάρου μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Κουέστα να επεμβαίνει και να κρατά το 0-0 μέχρι τέλους.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας (64' Νεντελτσιάρου), Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (72' Μιτάι), Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (46' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (46' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (64' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Σάσα, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (90' Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (74' Μπρούνο), Γκάμα (74' Σίλβα), Μάνος (56' Μαντσίνι)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags