Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ Κύπελλο - Με ήρωα τον Κρμέντσικ έγραψε ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-22 23:01:00

ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ Κύπελλο - Με ήρωα τον Κρμέντσικ έγραψε ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ Κύπελλο - Με ήρωα τον Κρμέντσικ έγραψε ιστορία απέναντι στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν νικητής στο θρίλερ του ΟΑΚΑ και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας για όγδοη φορά στην ιστορία του καταφέρνοντας να κερδίσει με 2-1 τους ¨ερυθρόλευκους" σε έναν τελικό που κράτησε τους πάντες σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Σε έναν τελικό με την αγωνία να χτυπάει... κόκκινο ο "δικέφαλος του Βορρά" ήταν αυτός που με γκολ του Βιερίνια, με πέναλτι, αλλά και του Κρμέντσικ ένα λεπτό πριν την λήξη να είναι ο νικητής με 1-2 και ο κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2020-21. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και να ισοφάρισαν άμεσα με τον Εμβιλά, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην κατάκτηση ενός δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ.

Το ματς:

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν αργό ρυθμό στην ανάπτυξή τους με καμία να μην θέλει να πάρει ρίσκα. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ στο 13', όταν βγήκαν στην κόντρα και ο Μπρούμα βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κατάφερε και απέκρουσε. Στο 15' Ο Ουάρντα ήταν αυτός που δοκίμασε να σουτάρει από διαγώνια θέση όμως ο Σα μπλόκαρε σταθερά χωρίς να απειληθεί. Τέσσερα λεπτά μετά ο Καμαρά θα σουτάρει από μακριά  όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του "δικεφάλου του Βορρά" δήλωσε παρών. Στο  25' τα πλάνα του Μαρτίνς άλλαξαν με τον Παπασταθόπουλο να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Ρέαμτσουκ να περνάει στη θέση του.

Ο ΠΑΟΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 26'. Μετά από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Ουάρντα θα πασάρει με το κεφάλι στον Σφιντέρσκι που θα προλάβει την έξοδο του Σα όμως η κεφαλιά του θα σταματήσει στο δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά των Πειραιωτών να χάσουν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπρoύμα θα κλέψει από τον Μπάμπα, θα πασάρει στον Ελ Αραμπί και αυτός με την σειρά του στον Καμαρά, όμως το σουτ που θα κάνει ο τελευταίος θα περάσει λίγο άουτ. Στο 34' ο Σεμέδο θα κάνει λάθος γύρισμα με τον Εμβιλά να προσπαθεί να διώξει αλλά να κλωτσάει τον Σβάμπ, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που νίκησε τον Σα και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες θα φέρουν τον τελικό στα... ίσα. Μετά από πολύ ωραία εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, που είχε περάσει λίγο πριν στον αγώνα, ο Εμβιλά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του "δικεφάλου του Βορρά" και με απευθείας σουτ έκανε το 1-1, δίνοντας νέα τροπή στον τελικό. Έξι λεπτά μετά ο Ολυμπιακός θα φτάσει μια… ανάσα από το να φέρει… τούμπα τον αγώνα. Ο Φορτούνης και πάλι σέντραρε από τα αριστερά με τον Μασούρα να κάνει κεφαλιά – ψαράκι αλλά τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια. Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει πολύ την απόδοσή του μετά την ισοφάριση και στο 59' θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία όταν ο Ελ Αραμπί θα σεντράρει τον Μασούρα να πιάνει νέα κεφαλιά, όμως την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Γκαρσία να είναι κλεισμένοι στο μισό γήπεδο περιμένοντας την φάση στην κόντρα για να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Ο ρυθμός όσο περνούσε ο χρόνος έπεφτε με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να απειλήσουν, λόγω και των σκληρών μαρκαρισμάτων που γινόντουσαν. Στο 79' Ο ΠΑΟΚ θα έχει μια καλή φάση με τον Ζίβκοβιτς να κάνει έξυπνη σέντρα όμως ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να βρει για λίγο την μπάλα. Στο 84' Ο ΠΑΟΚ θα χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αρχικά ο Τσιγγάρας θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Κρμέντσικ που θα βρεθεί απέναντι από τον Σα αλλά η λόμπα που θα κάνει θα περάσει λίγο άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσέχος μετά από κάθετη θα βγει τετ α τετ με τον Πορτογάλο που με τα ακροδάχτυλα θα στείλει την μπάλα κόρνερ. Η τρίτη, όμως λίγο αργότερα, ήταν και η φαρμακερή για τον ΠΑΟΚ που στο 89' με τον Κρμέντσικ να βγαίνει απέναντι μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς και έκανε το 1-2.

Στο 90+2 ο Μπουχαλάκης θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει από μακριά να ισοφαρίσει όμως και πάλι ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια θα διώξει σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πιέζει όμως δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να είναι ο μεγάλος νικήτης και Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2020-21.

Σκόρερ: 50' Εμβιλά - 26' Βιεϊρίνια (πεν), 89' Κρμέντσικ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25' Ρέαμτσουκ), Εμβιλά, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Καμαρά (90' Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46' Φορτούνης), Μασούρας (86' Χασάν), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Μαρτίνς): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπάμπα (90+6' Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80' Κρμέντσικ), Ουάρντα (80' Τσιγγάρας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags