Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Επιστροφή Μολέδο στην Ελλάδα για TOP ομάδα - "Εκτός πλάνων από τον προπονητή - Άνετα δύο χρόνια"
| 2021-05-28 16:36:00

Επιστροφή Μολέδο στην Ελλάδα για TOP ομάδα - "Πόσα ζητάει για να έρθει - Άνετα δύο χρόνια"

του Γιώργου Κτενά
Επιστροφή Μολέδο στην Ελλάδα για TOP ομάδα - "Πόσα ζητάει για να έρθει - Άνετα δύο χρόνια"

Δύο ομάδες "κοιτάζουν" τον Βραζιλιάνο, που φέτος έμεινε στον πάγκο. Σε τι κατάσταση βρίσκεται, γιατί δεν έπαιξε πάρα πολύ και πόσο θα ήθελε να επιστρέψει στην χώρα μας. Σούπερ ανάλυση για τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού και όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το όνομα του Ροντρίγκο Μολέδο έχει επιστρέψει σιγά-σιγά στο ρεπορτάζ των ελληνικών ομάδων, ως υποψήφιος για να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ το φετινό καλοκαίρι, με τους Πράσινους και τους Κιτρινόμαυρους να φαίνεται ότι είναι εκείνες που έχουν το όνομά του στη λίστα τους.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι να δούμε και σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο 34χρονος, πια, Μολέδο καθώς ναι μεν είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις από την πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό, αλλά από τότε έχουν περάσει χρόνια και, φυσικά, ένα βαρύ κορμί όπως το δικό του χρειάζεται διαφορετική διαχείριση.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Γιάννης Ντούζγος, βαθύ γνώστη του ποδοσφαίρου στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την καριέρα του υψηλόσωμου στόπερ με τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ.

"Φέτος ήταν στον πάγκο - Δεν έχει ταχύτητα - Εκτός πλάνων από τον προπονητή"

"Είχε προβλήματα τραυματισμών και δεν είχε παίξει πολύ, φέτος είχε μικρότερη παρουσία. Η Ιντερνασιονάλ έκανε πρωταθλητισμό, αλλά ο Μολέδο ήταν περισσότερο μπακ απ και όχι κάποια βασική επιλογή. Όποτε αγωνίστηκε ήταν ο κλασικός, αξιόπιστος Μολέδο, που είναι σταθερός και καλός", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog. ο καλός συνάδελφος.

Το κορμί του σε ποια κατάσταση βρίσκεται;

"Το κορμί του πλέον δεν έχει την ταχύτητα που είχε, αν και έτσι κι αλλιώς στη Βραζιλία είναι πιο στατικές οι φάσεις, είναι διαφορετικός ο τρόπος που αγωνίζονται. Στην Ιντερνασιονάλ τον είχε εκτός πλάνων ο πρώτος προπονητής, στα μέσα τής σεζόν αντικαταστάθηκε από άλλον, ο οποίος πάλι όμως δεν τον υπολόγιζε για βασικό".

"Ένα-δύο χρόνια ακόμα μπροστά του - Ψήνεται να έρθει Ελλάδα; - Ταιριάζει σε Παναθηναϊκό"

Πόσα χρόνια θεωρείς ότι έχει μπροστά του ακόμα για μπάλα;

"Ένα-δύο χρόνια να έχει ακόμα μπροστά του, τις δύο τελευταίες σεζόν δεν έκανε πάνω από 20 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και από αυτές τις μισές ήταν βασικός. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να τον υπολογίζει κάποιος ως βασικό. Τώρα, να τον φέρουν από τη Βραζιλία  για μπακ απ, τι νόημα έχει; Είναι ταλαιπωρημένος, δεν μπορεί να είναι βασικός σε ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό. Αν είναι να τον φέρουν από Βραζιλία για αναπληρωματικό, γιατί να μην πάρουν κάποιον από Ευρώπη που σε ένα-δύο χρόνια αντί να τελειώσει η καριέρα του όπως του Μολέδο, να έχει μεταπωλητική αξία;".

Για το επίπεδο της Ελλάδας είναι σε θέση να ανταποκριθεί;

"Για το επίπεδο της Ελλάδας θα μπορούσε, αλλά πέρσι σε 38 ματς της ομάδας του έπαιξε σε 18 αγώνες, από τους οποίους στους 10 ήταν βασικός και 8 αναπληρωματικός. Δε νομίζω πάντως και ίδιος να ψηνόταν για να επιστρέψει στην Ελλάδα, στο Πόρτο Αλέγκρε έχει βρει την ησυχία του. Γιατί να φύγει τώρα που η καριέρα του τελειώνει για να επιστρέψει στην Ευρώπη;".

Τέλος, θέλω να μου πείτε σε ποια από τις δύο ομάδες, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ, θα ταίριαζε περισσότερο;

Παναθηναϊκός επειδή λειτουργεί με τέτοιου είδους κεντρικούς αμυντικούς, με βαρύ κορμί που θέλει ένα θηρίο πίσω για να καλύπτει τις φάσεις. Με αυτή την έννοια θα έλεγα πιο πολύ στον Παναθηναϊκό ότι ταιριάζει. Η Ιντερνασιονάλ θα ήθελε να τον παραχωρήσει, εκεί δεν παίρνει πολλά λεφτά έτσι κι αλλιώς. Αλλά θα ζητήσει παραπάνω χρήματα για να έρθει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρώτη κίνηση για τον ΠΑΟ του Γιοβάνοβιτς - Σούπερ deal από Αλαφούζο - Έκλεισε Έλληνα άσο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags