Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Πιο πολλά έριξε ο Αλαφούζος από Μαρινάκη - Δεν έχει πε την τελευταία του κουβέντα ο Μελισσανίδης..."
| 2021-05-30 20:00:00

"Πιο πολλά έριξε ο Αλαφούζος από Μαρινάκη - Δεν έχει πε την τελευταία του κουβέντα ο Μελισσανίδης..."

του Γιώργου Κτενά
"Πιο πολλά έριξε ο Αλαφούζος από Μαρινάκη - Δεν έχει πε την τελευταία του κουβέντα ο Μελισσανίδης..."

Ο Καραγιαννίδης για Λουτσέσκου, "λευκή πετσέτα" στον ΠΑΟ και Μαρτίνς. Μία απολαυστική συνέντευξη του γνωστού δημοσιογράφου στο Sportdog.gr για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στους Big-4, σχόλιο για τους ιδιοκτήτες και των τεσσάρων και φυσικά τρομερές ατάκες για Γιοβάνοβιτς, Γκαρσία, Μιλόγεβιτς και... Βαλβέρδε!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Νίκος Καραγιαννίδης, ο διευθυντής τής θρυλικής εφημερίδας Φίλαθλος, σχολίασε στο sportdog όλη την επικαιρότητα γύρω από τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Σε μια τέτοια συνέντευξη ο πρόλογος, ίσως, να είναι το πιο αδιάφορο κομμάτι που θα μπορούσε κάποιος να διαβάσει, για αυτόν τον λόγο πηγαίνουμε απευθείας στα λόγια του Ν. Καραγιαννίδη στο sportdog. 

Κύριε Νίκο, ποια είναι η άποψή σου για τη συνεργασία τού ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου αλλά και την αποχώρηση του Γκαρσία; Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξε επαφή και με την πλευρά του Βαλβέρδε πριν υπογράψει.

"Αν έπαιρνε τον Βαλβέρδε ο ΠΑΟΚ, όπως ακούσαμε, θα ήταν μεγάλο έγκλημα. Είναι αραχτός, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει σε ομάδα αιχμής στην Ισπανία, ζητάει 2 εκατ. τον χρόνο όπως αναφέρουν οι μάνατζερ. Είναι αδιάφορος, δεν έχει κίνητρο, ψυχολογικά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν τον έπαιρνε ελληνική ομάδα, που είναι πανάκριβος για ελληνική ομάδα, θα έκανε λάθος. Από χέρι χαμένη υπόθεση. Ο Λουτσέσκου δουλεύει τον κόσμο, πέρα από την προπονητική αξία του, βλέπουμε το βιογραφικό. Είχε μια καλή πορεία, ορθολογική πριν πάει στον ΠΑΟΚ, τον έβαλε τον ΠΑΟΚ στη σέντρα, έχασε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, πήρε ένα πρωτάθλημα και μετά την έκανε σκαστός. Αυτό δείχνει και τον χαρακτήρα του, θα μπορούσε να φύγει ως κύριος, όχι στην περίοδο της προετοιμασίας. Αλλά θα είναι μαλακία να κρίνεις τον Λουτσέσκου.

Θα πρέπει να κρίνεις τον ΠΑΟΚ που πήγε και τον ξαναπήρε και άφησε στην άκρη τον πετυχημένο Γκαρσία, που πέτυχε δηλαδή 100% στον ΠΑΟΚ. Γιατί πέτυχε; Δεν υπήρχε περίπτωση να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στον τίτλο. Όμως, πήρε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, άρα είναι 5 αστέρων! Ευτυχώς ή δυστυχώς ο ΠΑΟΚ πουλάει οπαδισμό, είναι το κλίμα τέτοιο στον ΠΑΟΚ, δεν πουλάει σύγχρονη ποδοσφαιρική κουλτούρα. Οπότε δεν μπορείς με τέτοια κουλτούρα, από την οποία δεν απομακρύνεσαι κιόλας, να πετάς τον Γκαρσία ως στημένη λεμονόκουπα. Τον Λουτσέσκου θα τον έλεγα καλό προπονητή, μου κάνει 100% αλλά δεν τον παίρνω στον ΠΑΟΚ. Τον παίρνω στην ΑΕΚ, τον παίρνω στον Παναθηναϊκό, τον παίρνω  στον Ολυμπιακό. Στον ΠΑΟΚ όχι, και το λέω ψυχρά: Υπάρχει ιστορία, μία στις 20 περιπτώσεις έχουμε επιτυχία με κάποιον που επιστρέφει. Είτε ηθοποιός είτε παρουσιαστής, δημοσιογράφος, προπονητής. δεν γίνεται εκεί που έχει πετύχει να γυρίσει και να πετύχει ξανά. Το απαγορεύει η ιστορία. Με βάση αυτό, έπρεπε να είναι απαγορευτική η επαναπρόσληψη του Λουτσέσκου".

Ποια είναι η άποψή σου για την επιλογή του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό;

"Από μια επιλογή προπονητή, ο μεγαλομέτοχος δείχνει το στίγμα του. Δεν μπορεί να κρυφτεί. Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς σημαίνει ότι ρίχνω λευκή πετσέτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσω πρωταθλημα. Κι αυτό είναι σωστή επιλογή. Διότι είναι Παναθηναϊκός, είναι δέκα χρόνια άουτ, για να ξαναφτάσω στο σημείο να χτυπήσω τον Ολυμπιακό που είναι το μέτρο της κορυφής, χρειάζεται να κάνω πολλα. Άρα προσγειώνομαι και παίρνω προπονητή που δεν έχει προσωπικότητα. Μπορεί να είναι καλός, αλλά δεν έχει το μέγεθος, το βάρος να μπει στα αποδυτήρια και να σφίξουν οι κώλοι. Δεν είναι αυτός που θα επιβληθεί στον αλητάμπουρα, στη βεντέτα, δεν γίνεται με αυτόν τον ανθρωπάκο. Μια ανοησία που κυκλοφόρησε είναι ότι δεν φτάνει ο Γιοβάνοβιτς για να γίνει ο Παναθηναϊκός ξανά Παναθηναϊκός. Τι λέτε ρε παιδιά; Μα πήρε τον Γιοβάνοβιτς ακριβώς γιατί δεν θα πάρει παιχταράδες".

Μιλόγεβιτς;

"Είναι πολύ, ας το πούμε, χαμηλών τόνων άνθρωπος. Ξέρει την Ελλάδα τόσο όσο τη Σερβία. Μεγάλο ατού είναι ότι είναι προσιτός, ακούει, δεν λέει "Άντε γαμηθείτε και ποιοι είστε εσείς". Ναι μεν έχει την ομάδα του, τους συνεργάτες του, δεν θέλει κανένα Δημητριάδη να λέει τα δικά του. Βάζει στεγανά, λέει ότι μαγαζί θα το πάρει και το πήρε, είναι καλός συνομιλητής με τον Μελισσανίδη. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν έχει στόχο την προσεχή σεζόν το πρωτάθλημα, αλλά θα βάλει στόχο να μοντάρει την ομάδα της που ήταν με ελλείψεις και κουτσή, με σκοπό να χτυπήσει κορυφή γιατί κινδυνεύει αν συνεχίζεται αυτό που είδαμε να την καβαλούσε και ο Ατρόμητος και ο Βόλος και όλοι. Και ιστορικά η ΑΕΚ δεν είναι να πάρει το πρωτάθλημα,  αν είναι ομάδα κορυφής. Ο χειροπιαστός στόχος της είναι να κινηθεί με επιτυχία στη σκιά του Ολυμπιακού. Επιτυχία της ΑΕΚ θα είναι να παρουσιάσει ομάδα, γιατί ο ΑΕΚτζής υπέφερε φέτος".

Μαρτίνς και Ολυμπιακός; Κάπως πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί η παρουσία του στην ομάδα.

"Ο Μαρτίνς είναι λογικό, είναι ανθρώπινο να σκέφτεται το κάτι περισσότερο, δεν είναι 70 ετών. Θέλει το κάτι καλύτερο από τον Ολυμπιακό. Είναι τρομερός επαγγελματίας, πηγαίνει 9 στου Ρέντη και φεύγει 9 το βράδυ, δουλεύει ο άνθρωπος με προδιαγραφές, οπως δουλευει σύγχρονος προπονητής στην α αφρόκρεμα της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο προπονητής είναι και μάνατζερ, εγώ σαν Μαρινάκης περιμένω να αυξήσει την τιμή πωλήσεως ακόμα ενός παίκτη. Ο Μαρτίνς είναι λογικό το μυαλό του να έχει στην Αγγλία. Ούτε στην Πορτογαλία ούτε στο Βέλγιο ή αλλού. Αγγλία σκέφτεται. Όπως ο κάθε προπονητής η σκέψη του είναι στο Νησί. Εκεί οι θέσεις είναι κλεισμένες, δεν υπάρχει θέση προπονητή. Εκτός από την Κρίσταλ Πάλας, η Τότεναμ και η Γουλβς ακόμα ψάχνουν για προπονητή. Αν πας εκεί πέρα, στο Νησί, δεν είναι μόνο η καταξίωση, είναι και το χοντρό πακέτο. Δεν υπάρχει προπονητής στην Αγγλία που να παίρνει κάτω από 6.5 εκατ. λίρες, λεφτά που δεν συγκρίνονται με όσα παίρνει στον Ολυμπιακό".

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τους ισχυρούς άνδρες αυτών των μεγάλων ομάδων και την παρουσία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Εχει εκτονωθεί η ατμόσφαιρα κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός πήρε με διαφορα το πρωτάθλημα. Αν το έπαιρνε στον πόντο θα γινόταν σκοτωμός, θα ήταν τοξικό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά παίρνει πρωτάθλημα και δεν λέει κανένας ότι δεν το πήρε καθαρά ή με την αξία του. Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο και δεν αμφισβητήθηκε. Χάνει το Κύπελλο και δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητα. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Ο Σαββίδης συνεχίζει να υπάρχει σε απόσταση χιλιομέτρων, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, το ότι μπλέχτηκε με τον ΠΑΟΚ και αγκαλιάζει τους παίκτες, δεν σημαίνει ότι έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο. Έχει χοντρό πακέτο στην ακρη, τα σκορπαει αλλά δεν έχει σχέση με τα δρώμενα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε τον Λουτσέσκου δεν τον έφερε αυτός, του πιπίλσαν τα αυτιά οι παρατρεχάμενοί του που είχαν ανοιχτή γραμμή με τον Λουτσέσκου.

Όσον αφορά τον Αλαφούζο, δεν θα ήθελε νομίζω κανείς από τους 100 Έλληνες επιχειρηματίες που πέρασαν από το ποδόσφαιρο, να ήταν στη θέση του. Είναι μαρτύριο, Γολγοθάς σκέτος, έχει ξοδέψει πολλά λεφτά. Στο λέει ο Καραγιαννίδης, έχει δώσει περισσότερα στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος, από όσα έχει δώσει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης όμως είναι πετυχημένος, το λένε τα χαρτιά, πήρε 7 πρωταθλήματα και πηγαίνει για δεύτερη επταετία και ο Αλαφούζος είναι στο βουλώνω τρύπες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που δεν τους ξερει κανείς, ανήκουν στον Παναθηναϊκό ή άνηκαν παλιά, και τους πληρώνει ο Αλαφούζος.

Ο Μελισσανίδης είναι ο Βούδας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, είναι τεράστιο άτομο και αυτά που έχει πετύχει στην ομάδα οι άλλοι χρειάζονται έναν αιώνα. Ο Μελισσανίδης έχει κατασταλαγμένες απόψεις για τη σχέση του με την ΑΕΚ, που έχει θρησκευτική προσέγγιση με την ομάδα, είναι υπαρξιακό ότι βρίσκεται στην ΑΕΚ. Είναι φτηνό να τον κρίνεις επειδή δεν έκανε σωστή επιλογή προπονητή ή γιατί πήρε κάποιους φτηνούς παίκτες στην ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης έχει πορεία στα πράγματα και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αγγλικό μοντέλο με Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ - Στα ίσια με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Μόνο ο Γιαννακόπουλος ξέρει..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags