Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Αγγλικό μοντέλο με Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ - Στα ίσια με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Μόνο ο Γιαννακόπουλος ξέρει..."
| 2021-05-30 14:15:00

"Αγγλικό μοντέλο με Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ - Στα ίσια με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Μόνο ο Γιαννακόπουλος ξέρει..."

του Γιώργου Κτενά
"Αγγλικό μοντέλο με Γιοβάνοβιτς ο ΠΑΟ - Στα ίσια με Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ - Μόνο ο Γιαννακόπουλος ξέρει..."

Ο Κ. Βαϊμάκης σχολιάζει το αυξημένο μπάτζετ και τις εξελίξεις στο μπάσκετ. Ο γνωστός δημοσιογράφος σε μία... Παναθηναϊκή κουβέντα στο sportdog.gr, μιλάει για την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα όσα μπορεί και πρέπει να αλλάξει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, για την άδικη κριτική στον Όντεντ Κάτας, αλλά και για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την επόμενη μέρα στην ΚΑΕ.
 

Παναθηναϊκός: Στην επόμενη μέρα τόσο τού ποδοσφαιρικού όσο και του μπασκετικού Τριφυλλιού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog ο Κώστα Βαϊμάκης, εμβαθύνοντας στο ρεπορτάζ που υπάρχει γύρω από τον σύλλογο.

Τι περιμένει με τον Γιοβάνοβιτς στην άκρη του πάγκου, ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν οι Πράσινοι και πόση σημασία έχει η αύξηση στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος; Επίσης, θεωρεί ότι ο Κάτας θα πρέπει να έχει την ευκαιρία του την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και ποιές εξελίξεις μπορεί να περιμένουμε με τον Γιαννακόπουλο στα διοικητικά της ΚΑΕ;

Όλες οι απαντήσεις μόνο στo sportdog!

"Για αυτό είναι καλή επιλογή ο Γιοβάνοβιτς - Αυτό έγινε στη συνάντηση με Αλαφούζο - Αλλάζει το μοντέλο"



"Καλή επιλογή μοιάζει του Γιοβάνοβιτς, αλλά πάντα στο γήπεδο φαίνεται αν επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει κάποιος. Η λογική ότι παίρνει προπονητή που ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός, είναι σημαντικό. Είναι σημαντικό, επίσης, να γνωρίζεις το βάρος της φανέλας και τις απαιτήσεις του κόσμου. Δεν είναι κάποιος που προσγειώθηκε με ένα ελικόπτερο στο Κορωπί, όπως ήταν ο Πογιάτος, που δεν ήξερε τι σημαίνει Παναθηναϊκός και ήρθε για να κάνει ψυχρά μια δουλειά. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει και, μάλιστα, πήγε διαβασμένος στη συνάντηση με τον Αλαφούζο, είχε καλή εικόνα του ρόστερ. Επίσης, είναι σημαντικό ότι δείχνει να πιστεύει στους παίκτες, δεν θα διώξει 15 ποδοσφαιριστές και θα φέρει άλλους τόσους", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Κ. Βαϊμάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Γιοβάνοβιτς χωρίς τεχνικό διευθυντή ή με τον Ντρεοσί υπ' ατμόν στην ομάδα:

"Καταρχάς θα πρέπει να δούμε αν θα μείνει ο Ντρεοσί και αν ναι, με τι αρμοδιότητες. Αν δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής, σημαίνει ότι η διοίκηση πηγαίνει σε αγγλικό μοντέλο με τον football manager, που έχει ο προπονητής την ευθύνη. Εκείνος αξιολογεί τις ανάγκες του ρόστερ και κάνει εισηγήσεις για παίκτες. Θα λέγαμε ότι αν είχε πετύχει το προηγούμενο μοντέλο, με ενεργή παρουσία του τεχνικού διευθυντή, γιατί πάει να κάνει κάτι διαφορετικό. Αλλά με Ρόκα και Ντρεοσί δεν είχε πετύχει το μοντέλο, οπότε φαντάζομαι ότι δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό. Ήρθαν παίκτες που ήταν καλοί, αλλά όχι εκείνοι που έφεραν επανάσταση στην ομάδα. Ή, έστω, δεν κατάφεραν οι τεχνικοί διευθυντές να πωληθούν παίκτες και να φέρουν έσοδα στην ομάδα'". 

"Τι ισχύει με το αυξημένο μπάτζετ - Θα πάρει πίσω 15 εκατ. ευρώ αν..."

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το μπάτζετ μπορεί να φτάσει στα 15 εκατ. ευρώ, ποια είναι η άποψή σας για αυτή την αύξηση;

"Είναι πολύ θετικό όταν το μπάτζετ είναι ανεβασμένο, αρκεί τα χρήματα να αξιοποιηθούν καλά. Γιατί έχουμε και χρονιές πριν από το 2017, που η ομάδα είχε τους Μπεργκ, Ζέκα κ.λπ. και έπαιρνε κι άλλους παίκτες, έκανε πρωταθλητισμό, αλλά έχουμε χρονιές που ξοδεύτηκαν καλά λεφτά και πετάχτηκαν. Αρκεί οι επιλογές να είναι στοχευμένες και καλές. Αλλά σίγουρα το να αυξηθεί το μπάτζετ και να υπάρχουν χρήματα για να δελεάσει τους παίκτες, είναι καλό. Ειδικά όταν δεν υπάρχει η Ευρώπη για να τους δελεάσει".

Πώς σχολιάζετε την ενεργοποίηση οικονομικά Αλαφούζου, που αυξάνει το μπάτζετ και δίνει μεγάλο συμβόλαιο στον Γιοβάνοβιτς;

"Κατάλαβε ότι αυτό που συνέβη το 2017, όταν και αποφάσισε να αποτραβηχτεί, είναι κάτι που δεν λειτούργησε. Ούτε για την ομάδα λειτούργησε, ούτε αγοραστή κατάφερε να φέρει. Από όσα βλέπουμε και λεφτά στις αυξήσεις του ΜΚ βλέπουμε και κατεβάζει τα χρέη και η προοπτική τού γηπέδου υπάρχει. Καταλαβαίνει ότι βάζει χρήματα με τη λογική αν πετύχει το ποδοσφαιρικό πλάνο, κάποια από αυτά τα χρήματα ή και όλα θα γυρίσουν πίσω - Μέσω της ευρωπαϊκής συμμετοχής ή με την πώληση κάποιων παικτών".

"Να κοντράρει στα ίσια Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη - Κλειδί ο Γιοβάνοβιτς" -  Κάντο όπως ο Γιαννίκης

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα για να παρουσιαστεί διαφορετική τη νέα σεζόν;

Παναθηναϊκός ως μέγεθος οφείλει να κάνει πρωταθλητισμό γιατί αυτό είναι στο dna του. Έχει συνηθίσει στον πρωταθλητισμό, οπότε αυτό πρέπει να ξαναβρεί. Ακόμα και 4ος να έβγαινε φέτος, δεν θα μπορούσε κανείς να είναι ικανοποιημένος. Πρέπει να φτιαχτεί ανταγωνιστική ομάδα, για να βρεθεί πολύ ψηλά στη βαθμολογία, και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να κοντράρει στα ίσια Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και έναν Άρη που φέτος έκανε χρονιά".
Στο πρακτικό σκέλος τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει για να πάρει τα πάνω της ομάδα;
"Όλα ξεκινούν από τον προπονητή. Για παράδειγμα, πέρσι πήρε ευρωπαϊκή θέση η ομάδα, με μικρότερο μπάτζετ, και φέτος τα πήγε χειρότερα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο προπονητής. Αν ταιριάξει ο προπονητής μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Το είδαμε και στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γιαννίκη, που εμφάνισε ομάδα που ήταν ωραίο να την βλέπεις. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, άλλωστε, δεν θέλει αντιποδόσφαιρο όπως με τον Μπόλονι. Οι κανονικοί οπαδοί θέλουν και μπάλα πέρα από αποτελέσματα. Σαφώς και θέλουν να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει αλλά και να ικανοποιεί στο μάτι. Αυτό που έφτιαξε φέτος ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κάτι ικανοποιούσε το ματι. Τα παιχνίδια που κέρδισε με 1-0 και πιεζόταν για να τα κερδίζει, δεν είναι κάτι που αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι αγγαρεία το ποδόσφαιρο, δεν είναι τιμωρία, θέλουμε δημιουργικό ποδόσφαιρο, να προσφέρει θέαμα". 

Μπορούμε να μιλήσουμε για το θέμα τής ενίσχυσης του συλλόγου, δηλαδή πώς βλέπετε το σημερινό ρόστερ και πού πιστεύετε ότι χρειάζεται ενίσχυση;

"Ο προπονητής πρέπει να αξιολογήσει το ρόστερ, γιατί ακόμα και παίκτες που είχαν μέτρια χρονιά με τους Πογιάτος-Μπόλονι, με τον Γιοβάνοβιτς μπορεί να είναι καλοί. Οι παίκτες υπό τον Γιοβάνοβτς μπορεί να φανούν διαφορετικοί. Λόγω κορωνοϊού, άλλωστε, παίκτες που νόσησαν δεν μπορούσαν να έρθουν στα καλά τους. Είναι φανερό επειδή και ο ιος είναι κάτι που δεν ξέρουμε, αφήνει θέματα στον οργανισμό ακόμα και αθλητών (που είναι καλά γυμνασμένοι) για αρκετές εβδομάδες. Μπορεί στην προετοιμασία να δούμε πράγματα που δεν τα είχαμε δει πέρσι, μπορεί  να κάνουν step up ορισμένοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση σε κάθε γραμμή, διαβάζουμε ότι θα πάει για 5-6 βασικούς. Άρα θα πάρει κεντρικό αμυντικό, κεντρικό χαφ, εξτρέμ κ.ο.κ. Παίκτες ποιότητας χρειάζονται σε όλες τις θέσεις, αυτοί που θα έρθουν πρέπει να είναι καλύτεροι από αυτούς που είναι εδώ. Να φύγει ένας μέτριος παίκτης και να έρθει στη θέση του ένας μέτριος παίκτης, δεν έχει κανένα νόημα γιατί αφορά εναλλαγή προσώπων. Για παράδειγμα δεν μπορει να παιζουν εξτρέμ οι Καπετσής και Ιωαννίδης και όχι ο Αϊτόρ. Γιατί και ο Ιωαννίδης κουράζεται τσάμπα σε χώρο που δεν είναι ο φυσικός του αλλά και η ομάδα δεν παίρνει αυτά που πρέπει".

"Ποιος ξέρει τι σκέφτεται ο Δημήτρης; - Να μείνει ο Κάτας - Αυτούς να κρατήσει στο ρόστερ"

Τις εξελίξεις στα διοικητικά τού μπασκετικού Παναθηναϊκού πώς τα βλέπετε;

"Είναι κανείς στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για να ξέρει τι σκέφτεται ή είναι μπροστά σε συζητήσεις με ανθρώπους που ίσως θέλουν να μπουν στην ΚΑΕ; Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο ίδιος, που αγαπάει τον Παναθηναϊκό, και θέλει το καλό του. Αν το καλό του είναι να βρει συμπαίκτη ή αγοραστή, το γνωριζει ο ίδιος".

Στο θέμα τού προπονητή τής ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου ποια είναι η άποψή σας;

"Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, για τον προπονητή είναι άδικο να τον κρίνουμε αυστηρά σε αυτή τη φάση. Παρέλαβε ομάδα άλλου με δομικά θέματα. Ο άσος, ας πούμε, είναι δομικό πρόβλημα για κάθε ομάδα. Δεν μπόρεσε να έχει πλήρη ομάδα. Κανονικά πρέπει να κριθεί δίκαια κι αυτό σημαίνει ότι αν πορευτεί του χρόνου μαζί του, θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει παίκτες, να φτιάξει την ομάδα που έχει στο μυαλό του και εκεί θα τον κρίνουμε. Όπως έγινε με τον Βόβορα πέρσι, γιατί εκείνος πήρε παίκτες, έπαιξε μπάσκετ κ.λπ. Θεωρώ ότι ο Κάτας είναι καλός προπονητής, αν συνεχίσει ή όχι είναι επιλογή των διοικούντων. Και έχει να κάνει με το πώς θα παίξει, αν θα πάρει το πρωτάθλημα και με τι εικόνα θα το πάρει".

Για τους παίκτες ένα σχόλιο;

"Για τα συμβόλαια που τελειώνουν και ενδιαφέρουν όλους, είναι μεγάλο ερώτημα. Αν κρατήσει τον ελληνικό κορμό, αν κρατήσει εκείνους που θέλει, τότε με σωστές κινήσεις εκεί που πονάει η ομάδα, μπορεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να είναι πολύ καλύτερος από φέτος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πιέσεις" σε Αλαφούζο για την ΠΑΕ - Αυτός θέλει να αγοράσει τον ΠΑΟ - Επαφές με κορυφαία ονόματα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags