Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 15-20 παίκτες - Θα αποτύχει ο Λουτσέσκου αν... - Θα διαμαρτυρηθούν για Μαρινάκη;"
| 2021-06-06 10:00:00

"Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 15-20 παίκτες - Θα αποτύχει ο Λουτσέσκου αν... - Θα διαμαρτυρηθούν για Μαρινάκη;"

του Γιώργου Κτενά
"Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 15-20 παίκτες - Θα αποτύχει ο Λουτσέσκου αν... - Θα διαμαρτυρηθούν για Μαρινάκη;"

"Να τα χώσει ο Σαββίδης, αλλά όχι για Χατσερίδη και άλλα πουλιά...". Τρομερές ατάκες για τον Δικέφαλο, την ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Ραζβάν στην Τούμπα, τις τρομερές αλλαγές που χρειάζεται να κάνει στο ρόστερ και η εξήγηση γιατί δεν είναι... κατόρθωμα να μοιράζονται οι Θεσσαλονικείς τους τίτλους με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Από ακτίνες Χ πέρασε ο Στέλιος Γρηγοριάδης την επόμενη μέρα του Δικεφάλου, με συνέντευξή του στο sportdog.gr, καθώς είναι από τους ελάχιστους Θεσσαλονικιούς δημοσιογράφους με τόσο μεγάλη θητεία στο ρεπορτάζ.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας αλλά και στην απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να δώσει τα κλειδιά στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ακόμα, σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από τη Νέα Τούμπα, ένα όνειρο όλων των φίλων του Δικέφαλου.

"Να φτιάξει αληθινά ποιοτικό ρόστερ - Χρειάζεται 15-20 παίκτες - Μοιράζεται τίτλους με Ολυμπιακό"

"Γνώμη μου είναι ότι αν θέλει να ανέβει επίπεδο η ομάδα, κι αυτό σημαίνει να βρεθεί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να κάνει αληθινά ποιοτικό ρόστερ. Που σημαίνει ότι χρειάζεται πολλούς και καλούς καινούργιους παίκτες. Πολλούς όμως. Αυτοί που βασίζεται ο Λουτσέσκου είναι ήδη μιας κάποιας ηλικίας, αναφέρομαι στους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο. Αλλά και οι Έλληνες πιτσιρικάδες είναι επένδυση για το μέλλον, αλλά δεν μπορούν να υποσχεθούν άμεσο αποτέλεσμα στην υποστήριξη του νταμπλ και της συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Σ. Γρηγοριάδης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 15-20 παίκτες τής αξίας τού Ζίβκοβιτς. Ή έναν Βιεϊρίνια στα καλά του, όπως ήταν πριν από 10 χρόνια. Αν είναι από αυτό το επίπεδο και πάνω όσοι θα έρθουν, θα δούμε έναν διαφορετικό Δικέφαλο. Με Λαμίες και Παναιτωλικούς τα καταφέρνει, παίρνει τίτλους με μοναδικό αντίπαλο τον Ολυμπιακό γιατί δεν έχουν την οικονομική διάθεση να ακολουθήσουν τον Σαββίδη οι υπόλοιποι. Άρα δεν είναι κατόρθωμα να μοιράζεσαι τίτλους με τον Ολυμπιακό και να αποτυγχάνεις μόνιμα στα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα προκριματικά τού Γιουρόπα Λιγκ".

"Θα αποτύχει ο Λουτσέσκου αν... - Για αυτό έδιωξε τον Γκαρσία - Θα διαμαρτυρηθεί κανείς για Μαρινάκη-Μαρτίνς;"

Το ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής, αναφέρει ότι ο Δικέφαλος θα κινηθεί για ακραία μπακ, 8άρι, εξτρέμ και επιθετικό. Δεν έχουμε διαβάσει, καν, για τερματοφύλακα.

"Αυτό λέει το ρεπορτάζ σε πρώτη φάση αλλά, επίσης, ο Λουτσέσκου έχει παίκτες που δεν τους ξέρει. Δεν έχει καταλάβει τι θα πει Ουαγκέ, δεν έχει καταλάβει τι θα πει Ουάρντα στα καλά του γιατί δεν τον έχει διαχειριστεί στα καλά του. Αν ο Λουτσέσκου συμβιβαστεί με 5 παίκτες θα έχει εξασφαλισμένη την αποτυχία. Δηλαδή αν θεωρεί ότι με 5 παίκτες μπορεί να τα καταφέρει".

Ποια είναι η άποψη που έχεις για την έλευση του Λουτσέσκου που σήμανε, παραλληλα, και την αποχώρηση του Γκαρσία;

"Όταν έφυγε ο Φερέιρα ο μόνος προπονητής που θα μπορούσε να σκεφτεί ο Σαββίδης ήταν ο Γκαρσία. Από τη στιγμή που αποφάσισε να μην συνεχίσει με τον Γκαρσία, ο μοναδικός που μπορούσε να σκεφτεί ο Σαββίδης ήταν ο Λουτσέσκου. Αλλά με τον Λουτσέσκου έχει μια πειστική απόφαση γιατί διώχνει τον Πάμπλο. Και η απάντηση είναι ότι είναι δοκιμασμένη συνταγή, γιατί να μην πετύχει πάλι; Πήγε στα σίγουρα, σε επιλογή με τις λιγότερες αντιδράσεις. Κι εδώ που τα λέμε δεν μπορεί κανείς να του πει τίποτα. Αν φύγει ο Μαρτίνς δηλαδή από τον Ολυμπιακό και μετά από δύο χρόνια τον γυρίσει πίσω ο Μαρινάκης, θα διαμαρτυρηθεί κανείς;".

"Να τα χώσει ο Σάββιδης - Έβρισκαν Χατσερίδη και άλλα πουλιά στην προπόνηση" - Τι ισχύει με το γήπεδο 

Παρατηρώ, αν παρατηρώ σωστά, ότι ο Σαββίδης έχει ένα ευρύτερο κομμάτι ενεργοποίησης - Τόσο οικονομικά όσο και ως φυσική παρουσία, με επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

"Έτσι φαίνεται, ενεργοποιήση. Το γεγονός ότι φέρνει τον Λουτσέσκου αποτελεί δέσμευση ότι θα ανεβάσει το μπάτζετ, γιατί περσι έγινε εξορθολογισμός λόγω του Financial Fair Play, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη. Δεν είναι μόνο η απόφαση του Σαββίδη, αλλά τι θέλει και ο Λουτσέσκου. Δίνεις πολλά στον προπονητή, πρέπει να δώσεις περισσότερα για παίκτες. Ο προπονητής δεν είναι μάγος, δεν μπορεί να κάνει πρώτη ποιότητα τον Αουγκούστο ή αστέρι να πετάει τον Λάμπρου ή να αναστήσει τον Μπίσεσβαρ ούτε να δώσει ταχύτητα στον Ελ Καντουρί. Φαίνεται ότι ο Ιβάν να το παίρνει αλλιώς, έχει λήξει και η τριετής τιμωρία, ξεπερνάμε τον κορονοϊό. Πέρα από τη φυσική του παρουσία, το θέμα είναι τα χώσει σχετικά. Αλλά θα γίνει; Θα το δούμε. Όταν λέω να τα χώσει δεν χρειάζεται να είναι θησαυρός, χρειάζεται μαζί με τα χρήματα να υπάρχει γνώση και εξυπνάδα. Αλλά τη γνώση και την εξυπνάδα την έχουν όσοι ξέρουν να κάνουν μεταγραφές, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούνται στην ομάδα με τις μεταγραφές αυτοί που δεν ήξεραν. Για αυτό και πήγαιναν οι τεχνικοί για προπόνηση και έβρισαν έναν Χατσερίδη και άλλα παρόμοια πουλιά".

Μπορούμε να πούμε κάτι για τη νέα Τούμπα;

"Δαιδαλώδεις διαδικασίες, όσοι έχουν μιλήσει με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ζήτημα, υποστηρίζουν ότι είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Άλλοι, βέβαια, υποστηρίζουν ότι θα είναι έτοιμο το 2023, άλλοι το 2024, άλλοι το 2026. Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν τον Έλληνα θέλει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ - Τι ζήτησε από Ιβάν - Η μεγάλη διαφορά με Μαρτίνς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags