Facebook Pixel Νορβηγία - Ελλάδα: Νίκησε παίζοντας ένα... ημίχρονο η Ελλάδα - Χτίζει... χαρακτήρα για πρόκριση στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-06 21:51:00

Νίκησε παίζοντας ένα... ημίχρονο η Ελλάδα - Χτίζει... χαρακτήρα για πρόκριση στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκησε παίζοντας ένα... ημίχρονο η Ελλάδα - Χτίζει... χαρακτήρα για πρόκριση στο Μουντιάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν άκρως αντίθετη με αυτή του πρώτου, η Εθνική μας κατάφερε και πήρε τη νίκη επί των Νορβηγών με σκόρερ τους Μασούρα και Ανδρούτσο και δείχνει ότι φτιάχνει... χαρακτήρα για τη συνέχεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ

Νορβηγία - Ελλάδα: Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η "γαλανόλευκη", καθώς μετά την ισοπαλία με 1-1 στο φιλικό με το Βέλγιο, μερικές ημέρες πριν, κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει με 2-1 τη Νορβηγία, αλλά να είναι κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Τα τέρματα για την Εθνική μας πέτυχαν οι Μασούρας (13') και Ανδρούτσος (21'), όμως το βασικότερο είναι το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε έτοιμο, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, απέναντι σε δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στο Euro 2020 σε μερικές μέρες.

Το ματς: 

Στη Μάλαγα η Εθνική μας ξεκίνησε τελείως διαφορετικά απ' ότι είχε κάνει μερικές μέρες πιο πριν με αντίπαλο το Βέλγιο. Οι διεθνείς μας άρχισαν πιέζοντας ψηλά, ενώ ήταν φανερό πως ήθελε να κάνει παιχνίδι από τα πλάγια. Η πρώτη υποψία φάσης ήταν για τους Νορβηγούς στο 10' όταν ο Ζάκαρισεν σούταρε, χωρίς όμως ο Βλαχοδήμος να ανησυχήσει. Στο 13' όμως οι διεθνείς μας ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Ο Πέλκας έκανε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον Μασούρα, που σούταρε με την μια και έκανε το 0-1 για την Εθνική μας.

Οι Σκανδιναβοί προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και να προσπαθήσουν να απειλήσουν τα "γαλανόλευκα" γκολπόστ, όμως η Ελλάδα είχε και πάλι… απάντηση και μάλιστα με δεύτερο τέρμα. Στο 21' ο επιθετικός της Φενέρ γύρισε την μπάλα, ο Τισμίκας σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ανδρούτσο που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2, για μια "γαλανόλευκη" που ήταν εντυπωσιακή. Οι "Βίκινγκ" ήταν πολύ αργοί στην ανάπτυξη, κάτι που βοήθαγε τους διεθνείς μας να μην έχουν τον χρόνο να καλύπτουν τους κενούς χώρους, ενώ παράλληλα τα τρία στόπερ που χρησιμοποίησε ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός τεχνικός έδειχναν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν, μιας και έδιναν μεγάλη ασφάλεια στους υπόλοιπους παίκτες.

Η Εθνική μας και μετά το δεύτερο γκολ ήταν απόλυτα κυρίαρχη στον αγώνα, έχοντας μάλιστα κατοχή κοντά στο 60%, ενώ ο Χάαλαντ ήταν απολύτως ακίνδυνος, μιας και βρισκόταν εντελώς μόνος και χωρίς να μπορούν οι Νορβηγοί να τον αξιοποιήσουν. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, όμως και πάλι η "γαλανόλευκη" ήταν αυτή που διατηρούσε τα ηνία της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Χάνσεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Σκανδιναβοί προσπάθησαν να μπουν πιο επιθετικοί και μάλιστα στο 47' , μετά από κόρνερ, ο Μπεργκ θα σουτάρει, όμως και πάλι ο Βλαχοδήμος θα είναι στο σωστό σημείο και θα μπλοκάρει. Οι Νορβηγοί θα συνεχίσουν να δείχνουν πιο βελτιωμένοι και προσπάθησαν να πιέσουν την άμυνα της Εθνικής μας, μιας και η αλλαγή σχήματος και η χρήση δύο επιθετικών, δημιουργούσε προβλήματα στην "γαλανόλευκη" άμυνα. Από την άλλη ο Φαν'τ Σχιπ είχε αποφασίσει να μην ακολουθήσει το πλάνο του πρώτου μέρους, αλλά να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις.

Στο 64' η υπεροχή των Νορβηγών καρποφόρησε, καθώς μετά από κόρνερ ο Στράντμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τζόλη που τον άφησε αμαρκάριστο, πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-2. Παρά το τέρμα που δέχθηκε η Εθνική μας συνέχισε να είναι παθητική, μην κρατώντας την μπάλα και έδινε την δυνατότητα στους Σκανδιναβούς να συνεχίσουν να πιέζουν. Μάλιστα στο 78' είχαν διπλή ευκαιρία να απειλήσουν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, όμως τελευταία στιγμή ο Μαυροπάνος έκοψε σε κόρνερ. Στο 84' μετά από νέο κόρνερ ο Άγιερ θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Βλαχοδήμος και πάλι θα μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα. Στο 90+2' ο Έλληνας τερματοφύλακας έδειξε το πόσο καλός ήταν στο παιχνίδι με τους Νορβηγούς καθώς σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στα πόδια το Χάαλαντ και γίνει επικίνδυνος.  Το τελευταίο  σφύριγμα έδωσε την Εθνική μας μια πολύ σημαντική, από ψυχολογικής άποψης, για την συνέχεια των προκριματικών, ενώ παράλληλα επέκτεινε το αήττητο σερί της Ελλάδας σε 10 αγώνες, δείχνοντας ότι αρχίζει και βρίσκει ξανά τα... πατήματά της.

Σκόρερ: 64' Στράντμπεργκ - 13' Μασούρας, 21' Ανδρούτσος

Νορβηγία (Στάλε Σολμπάκεν):Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγιερ (88' Όλσεν), Μέλινγκ (69' Μπιόργκαν), Μίντζια (46' Ρίερσοον), Μπεργκ (69' Άουρσενς), Τόρσμπι (46' Σόρτσβεντ), Όντεγκααρντ, Ζάκαρισεν (46' Σόρλοθ), Χάαλαντ.

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (90+3' Μπακάκης), Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (76' Σιώπης), Γαλανόπουλος (57' Ζέκα), Μάνταλος (57' Μπακασέτας), Πέλκας (76' Παυλίδης), Μασούρας (57' Τζόλης).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags