Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Τρία ονόματα από τη Γαλλία υπάρχουν στο ρεπορτάζ των Κιτρινόμαυρων (Μίτροβιτς) και Ερυθρόλευκων (Μπουάνγκα και Γκρενιέ) και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον expert του γαλλικού ποδοσφαίρου, Μιχάλη Σινάκο, για να αναλύσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Είναι ο Μίτροβιτς ο στόπερ-ηγέτης που ψάχνει για την άμυνά της η Ένωσης; Μπορεί η Σεντ Ετιέν να προχωρήσει σε τράμπα του Μπουάνγκα με τον Σισέ; Ποια είναι η θέση του Γκρενιέ στα χαφ, για να μπορεί να τον θεωρήσει κάποιον αντι-Καμαρά; Όλες οι απαντήσεις στο sportdog.

"Δεν ξέρει καλή μπάλα - Κλασσικά στοιχεία στόπερ - Αξιόπιστη λύση - 5,5 στα 10"

"Ο Μίτροβιτς έχει σχετικά καλή σεζόν, είναι ηγετικός, καλός στο κεφάλι, έμπειρος, αλλά δεν ξέρει καλή μπάλα. Το Στρασβούργο παίζει σταθερά με τριάδα στη άμυνα, οπότε έχει πατήματα με τέτοιο σύστημα. Δεν είναι τελειωμένος, έχει ηγετικά προσόντα χωρίς να σημαίνει ότι είναι και τεχνικά σπουδαίος. Δεν δίνει σιγουριά για να ξεκινήσει να χτίσει καλή επίθεση από την άμυνα, αλλά είναι αρκετά αξιόπιστη λύση για την άμυνα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Μ. Σινάκος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα, με το Στρασβούργο έχει παίξει και Γιουρόπα Λιγκ. Στην τριάδα το Στρασβούργο δεν είχε καλό μπαλαδόρο, είχε δυνατά παιδιά καθώς και οι 4 στόπερ που είχε για τις 3 θέσεις στην άμυνα, είχαν μεν δυναμισμό και κλασσικά στοιχεία στόπερ. Αλλά δεν υπήρχε παίκτη που θα του έδινε ο τερματοφύλακας την μπάλα για να χτίσει επίθεση από πίσω".

Τι βαθμό θα του έβαζες;

"Κοίταξε, επειδή δεν είναι τόσο γρήγορος αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι και γκαφατζής, θα τους έβαζα ένα 5,5 στα 10 για το γαλλικό πρωτάθλημα".

"Παίκτης εκατομμυρίων - Μέτριος ο Σισέ - Κεφάλαιο ο Μπουάνγκα"

Το ρεπορτάζ από τη γαλλία απασχολεί και τον Ολυμπιακό, καθώς υπάρχει ξανά σενάριο για τον Μπουάνγκα και τους Πειραιώτες.

"Παίζει σε όλο το μέτωπο της επίθεσης, δεν είναι φορ, αν και μπορεί να γίνει και φορ κατά συνθήκη. Παίζει και στις δύο πλευρές, έχει ωραίο σουτ, καλή ντρίπλα στο 1 εναντίον 1, αλλά η φετινή του σεζόν ήταν ψιλομέτρια - Δεν του πήγε προς το φθινόπωρο η σεζόν, βγήκε από την 11άδα και κάπου το έχασε. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι παίκτης εκατομμυρίων, δεν μπορώ να σκεφτώ η Σεντ Ετιέν να τον παραχωρεί με λιγότερα από 8-10 εκατ. ευρώ".

Δημοσιεύματα στην Ελλάδα κάνουν λόγο για τράμπα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σεντ Ετιέν για τους Μπουάνγκα και Σισέ. Βλέπεις αυτό το ενδεχόμενο ως υπαρκτό;

"Δεν τον θέλει η Σεντ Ετιέν τον Σισέ, είναι πολύ μέτριος αμυντικός και δεν ξέρει μπάλα. Γρήγορα φάνηκε αυτό, τα 13 εκατ. ευρώ που υπάρχουν στην οψιόν είναι τρομερό ποσό για αυτόν τον παίκτη. Στόπερ σαν τον Σισέ βρίσκεις στη Γαλλία όσα θέλεις. 80.000 στόπερ υπάρχουν με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ενώ τεχνικά στοιχεία σαν του Μπουάνγκα πώς θα βρεις; Ο Μπουάνγκα είναι κεφάλαιο για την ομάδα, αν φύγει θα είναι για τον πουλήσει και να πάρει 8-10 εκατ. η ομάδα του".

"Ταχύτητα, διείσδυση, αξιόπιστη λύση - Δυνατά πόδια - Τα καλύτερα φάουλ στον κόσμο"

Τι καινούργιο μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ο Μπουάνγκα, αν τελικά έρθει στην Ελλάδα;

"Ταχύτητα έχει, διεισδύσει, πατάει περιοχή, είναι μέσα στις φάσεις, δεν φοβάται να σουτάρει, θα χτυπήσει στημένα, είναι αξιόπιστη λύση. Δεν είχε τη σεζόν που φανταζόμουν, αλλά φάνηκε ότι η Σεντ Ετιέν είναι ομάδα που κινείται στα κυβικά της, στέκεται καλά σε αυτό το επίπεδο".

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο πράγματα για τον Γκρενιέ, που επίσης το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό;

"Είναι 8άρι, πολύ καλός τεχνικά, έχει παίξει στην εθνική Γαλλίας, έχει πολύ δυνατά πόδια, είχε τρομερή εξέλιξη όταν βγήκε, είναι γενιά Λακαζέτ. Όταν βγήκε στη Λιόν χτυπούσε τα καλύτερα φάουλ στον κόσμο, ήταν μαθητής Ζουνίνιο. Μετά τον πήρε η κάτω βόλτα, αλλά στη Ρεν ανέβηκε ξανά. Δεν ήταν βασικός, αλλά είχε κεντρικό ρόλο, δεν είναι γρήγορος αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει και 6άρι. γενικά όμως έχει πιο σύνθετο ρόλο, παίζει στον άξονα μεν, αλλά είναι πιο δημιουργικός παίκτης".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Τζαβέλλα, "κερδίζει πόντους" στον Ολυμπιακό - "Ναι" Μαρινάκη - Οι διαφορές με ΑΕΚ-ΠΑΟ