Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή με Σεμέδο - "Χρυσάφι" από Μαρινάκη - Έτσι έρχεται στο Λιμάνι ο Μανωλάς - Γυρίζει... χθες!
| 2021-06-11 21:03:00

Ανατροπή με Σεμέδο - "Χρυσάφι" από Μαρινάκη - Έτσι έρχεται στο Λιμάνι ο Μανωλάς - Γυρίζει... χθες!

Οι Μιχείες
Ανατροπή με Σεμέδο - "Χρυσάφι" από Μαρινάκη - Έτσι έρχεται στο Λιμάνι ο Μανωλάς - Γυρίζει... χθες!

Η μεταγραφική "καραμπόλα", η επιμονή Μαρτίνς και ο Έλληνας στόπερ. Ο Κώστας Μανωλάς θα ήθελε... χθες να γυρίσει στους Πειραιώτες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επίσης είναι θετικός, ενώ υπάρχει τρόπος να βρεθούν και τα πολλά χρήματα που απαιτούνται. Ποια πώληση θα βοηθήσει;

Ολυμπιακός: Ο Ρούμπεν Σεμέδο όταν ήρθε στον Ολυμπιακό είχε χρηματιστηριακή αξία κάτω από τα 5.000.000 ευρώ ενώ κόστισε τότε (καλοκαίρι του 2019) ως αγορά 4.500.000! Επέμενε φορτικά για την απόκτησή του ο Πέδρο Μαρτίνς και δικαιώθηκε αφού δυο χρόνια αργότερα η χρηματιστηριακή του αξία έχει πάρει ξανά την... ανηφόρα, φτάνοντας στην υψηλότερη τιμή της, δηλαδή στα 8.000.000 ευρώ, μετά την (περισσότερο μανατζερική/πλασματική) εκτοξευσή της στα 14 εκατ. με το που πήγε στην Βιγιαρεάλ.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει ατζέντη τον Ουλίσες Σάντος (στενό συνεργάτη του Έλληνα Πάνου Γαλαριώτη) και όχι τον Ζόρζε Μεντές. Και το λέω αυτό γιατί μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας πρόσφατα σε μερικά ελληνικά ΜΜΕ πως ο "χρυσοδάκτυλος" ατζέντης πήρε στους "στάβλους" του τον Σεμέδο. Ο Ουλίσε Σάντος είναι δυνατός ατζέντης στην Πορτογαλία και δεν πρόκειται για κάποιο μανατζερικό... απολειφάδι, του χεριού του Μέντες. 

Βέβαια οι Πορτογάλοι όταν είναι να γίνει ένα deal,μπορούν να συννενοηθούν, συνεργαστούν, αλληλουποστηριχθούν και να φτιάξουν...Κανάλι. Για αυτό άλλωστε έχουν κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο μετακινώντας παίκτες, προπονητές, γυμναστές και τεχνικούς διευθυντές. Για αυτούς ισχύει το μότο/σύνθημα του μέντορα των Πορτογάλων ατζέντηδων, Ζόρζε Μέντες : " Ο ήλιος πρέπει να βγαίνει για όλους...".

Για να επιστρέψω στην υπόθεση πώλησης του Σεμέδο, θυμίζω πως πέρσι ήταν η καψούρα του Ζεσούς για την Μπενφίκα και φέτος η...μεταγραφή ευχή του Κονσεϊσάο για την Πόρτο. Ο 27χρονος στόπερ πάντως περνάει μια χαρά στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός τον καλύπτει και δεν τρελαίνεται να επιστρέψει στην Πορτογαλία. Για την Αγγλία θα πετούσε ίσως την σκούφια του αλλά γνωρίζει πως στην Πρέμιερ Λιγκ λόγω του... παρελθόντος του έχει- ακόμη - μικρές πιθανότητες να τον επιλέξουν. Στην Ισπανία δεν μπορεί να γυρίσει, οπότε του μένει από τα τοπ πρωταθλήματα μόνο η Ιταλία και εκεί υπο προυποθέσεις.

Θυμίζω πως το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός ζητούσε 15.000.000 από την Μπενφίκα ενώ το τρέχον λένε - τουλάχιστον στην Πορτογαλία - πως οι απαιτήσεις του έχουν πέσει. Στα πόσα όμως; Και όντως ισχύει περί των 10 εκατ. ευρώ που έχει γραφτεί; Δεν έχω απάντηση...

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο ΜΠΟΕΜ Σεμέδο όπως δεν έβαψε μαύρα όταν κόπηκε από τον Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας (πήγε στην Αίγυτο για να...ξεχάσει), έτσι και δεν "καίγεται" να εγκαταλείψει αυτό το καλοκαίρι τους "ερυθρόλευκους". Πόσο μάλλον όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο Μαρινάκης του υπερκάλυψε και τις όποιες οικονομικές ανασφάλειες/ανησυχίες είχε, με το νέο σούπερ συμβόλαιο που του έκανε ως το 2023 (με καθαρές ετήσιες αποδοχές, χωρίς τα μπόνους, 1.350.000 μέσο όρο).

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός πρέπει να θέλει πολύ περισσότερο - από τον παίκτη - να τον...σπρώξει αυτό το καλοκαίρι, εφόσον βρει τα λεφτά που τον έχει κοστολογήσει πραγματικά(και όχι επικοινωνιακά). Η εμφάνιση του Σεμέδο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο παρεξηγήθηκε από ορισμένους αλλά δεν έχει ξεχαστεί κιόλας από σημαντικά πρόσωπα στον Ολυμπιακό. Με αφορμή αυτή βγήκαν στην επιφάνεια και παλαιότερα...δικαιώματα που είχε δώσει ο Σεμέδο και κάπως έτσι έδεσε το γλυκό.

Έτσι ακριβώς έχει η υπόθεση Σεμέδο, σε όλες τις εκφάνσεις της, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απο εκεί και πέρα για να μπορέσει να έλθει/επιστρέψει ο Κώστας Μανωλάς (αγαπημένο παιδί του Βαγγέλη Μαρινάκη) στον Ολυμπιακό, θα πρέπει πρώτα να έχει πουληθεί ο Σεμέδο. Και για να υπάρχουν χρήματα που θα πληρωθούν στην Νάπολι αλλά και για να φύγει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στόπερ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί μαζί με επιπλέον χρήματα  για τις απαιτήσεις του Μανωλά. Βεβαια αν ήταν στο χέρι του τελευταίου, απο...χθες θα είχε γυρίσει στον Ολυμπιακό, λένε όσοι τον γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτά προς τον παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρεις μεγάλες πωλήσεις ο Ολυμπιακός ταβάνι τα 40 εκατ! Τότε φεύγουν - Αυτό είναι το πλάνο Μαρινάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags