Facebook Pixel Euro 2020: Mamma Mia! Ιταλία για μεγάλα πράγματα - "Σφαλιάρα" στην Τουρκία με... ξεγυρισμένη τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-11 23:51:00

Mamma Mia! Ιταλία για μεγάλα πράγματα - "Σφαλιάρα" στην Τουρκία με... ξεγυρισμένη τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Mamma Mia! Ιταλία για μεγάλα πράγματα -  "Σφαλιάρα" στην Τουρκία με... ξεγυρισμένη τριάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "Ατζούρι" μπήκαν δυναμικά στο Euro 2020 και έστησαν "πάρτι" στο Ολίμπικο της Ρώμης, επικρατώντας με 3-0 των Τούρκων, οι οποίοι δεν παρουσίασαν τίποτα στην πρεμιέρα του θεσμού.

Η Ιταλία μοίρασε υποσχέσεις στην πρεμιέρα του Euro 2020, παίρνοντας εμφατική νίκη με 3-0 επί της απογοητευτικής Τουρκίας, που προσπάθησε να παίξει... μόνο άμυνα.

Οι Ιταλοί ξεπέρασαν το μουδιασμένο ξεκίνημά τους, με το αυτογκόλ του Ντεμιράλ στο 53' να βγάζει το άγχος από τους ώμους των παικτών του Μαντσίνι, οι οποίοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με γκολ των Ιμόμπιλε (67') και Ινσίνιε (79').

Η Ιταλία πήρε προβάδισμα στον όμιλο, που συνεχίζεται το Σάββατο (12/6), με την αναμέτρηση Ουαλία - Ελβετία (16:00) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η δε Τουρκία έμπλεξε εξαιτίας της "βαριάς" ήττας που γνώρισε, η οποία της δημιουργεί σημαντικό μειονέκτημα σε πιθανές ισοβαθμίες.

Για τη δεύτερη αγωνιστική, οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την Ελβετία και πάλι στη Ρώμη (16/6), την ίδια μέρα που οι Τούρκοι θα κοντραριστούν με τους Ουαλούς.  

Το ματς

Η Ιταλία πήρε εξ' αρχής τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αφενός το άγχος των Ιταλών διεθνών και αφετέρου το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο της Τουρκίας είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα του Μαντσίνι να δυσκολεύεται πάρα πολύ να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτην μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν για την Ιταλία στο 18', με τον Ινσίνιε να παίζει το "1-2" με τον Σπινατσόλα αλλά να αστοχεί με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 22' ο Τούρκος γκολκίπερ Τσακίρ έκανε τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Κιελίνι.

Από το 25' και έπειτα η Ιταλία ανέβασε ρυθμό, άρχισε να βγάζει συνεργασίας και πίεσε ασφυκτικά κατά διαστήματα του Τούρκους, που έπαιζαν... μόνο άμυνα στ πρώτο ημίχρονο. Στο 33' ο Ιμόμπιλε σπατάλησε σημαντική ευκαιρία και στο 43' ο ίδιος παίκτης σούταρε στην αγκαλιά του Τσακίρ από πλεονεκτική θέση εντός μεγάλης περιοχής. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, διαιτητής και VAR αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Τσελίκ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Μετά από λάθος των Ιταλών, η Τουρκία δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 52', όταν ο Ουντέρ έφυγε στην κόντρα αλλά το σουτ του κατέληξε στα χέρια του Ντοναρούμα. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ιταλία λυτρώθηκε, ανοίγοντας το σκορ έστω και με... τουρκική βοήθεια. Στο 53' Ο Μπεράρντι πάτησε περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Ντεμιράλ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Ιταλίας, που πανηγυρίστηκε έξαλλα!

Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά την ψυχρολουσία του ιταλικού γκολ και οι παίκτες του Μαντσίνι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Στο 67' ο Ιμόμπιλε έκανε το 2-0 για την Ιταλία με κοντινό πλασέ έπειτα από απόκρουση του Τσακίρ σε σουτ του Σπινατσόλα. Ο Ινσίνιε βρήκε δίχτυα με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ για το τελικό 3-0 στο 79' και έγραψε τον επίλογο του ιταλικού... πάρτι της πρεμιέρας στη Ρώμη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags