Facebook Pixel Euro 2020: Φουλ για πρωτιά η Αγγλία - Πήρε το ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ - Απογοήτευση η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-13 17:53:00

Φουλ για πρωτιά η Αγγλία - Πήρε το ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ - Απογοήτευση η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Φουλ για πρωτιά η Αγγλία - Πήρε το ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ - Απογοήτευση η Κροατία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγάλο παιχνίδι του τετάρτου ομίλου έληξε με νικήτρια την Αγγλία, η οποία επικράτησε 1-0 της μετριότατης Κροατίας στο Γουέμπλεϊ χάρη σε γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Euro 2020: Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση αλλά και για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο έκανε η Αγγλία, που μπήκε στο Euro με νίκη 1-0 επί της Κροατίας στο Γουέμπλεϊ.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο 57ο λεπτό για τους Άγγλους, οι οποίοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ήταν όμως σαφώς ανώτεροι από τους απογοητευτικούς Κροάτες, που δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία.

Ο τέταρτος όμιλος συνεχίζεται με την αναμέτρηση Σκωτία - Τσεχία στη Γλασκώβη το απόγευμα της Δευτέρας (14/6, 16:00), ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική οι Άγγλοι κοντράρονται με τους Σκωτσέζους στο Λονδίνο και οι Κροάτες με τους Τσέχους στη Γλασκώβη (18/6).

Το ματς

Πολύ πιο δυνατά μπήκε η Αγγλία στο ματς και μάλιστα έφτασε μια... ανάσα από το γκολ στο 6', με τον Φόντεν να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με αριστερό σουτ έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση.Οι Άγγλοι πίεζαν μέχρι το 20' αλλα συναντούσαν τη σθεναρή αντίσταση της κροατικής άμυνας και παράλληλα δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία στο παιχνίδι τους για να απειλήσουν σοβαρά, με εξαίρεση ένα σουτ του Φίλιπς, που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς στο 9'.

Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς ευκαιρία για γκολ, όμως πέτυχαν να ρίξουν αισθητά τον ρυθμό του αγώνα μετά το πρώτο 20λεπτο και διατήρησαν το μηδέν στα μετόπισθεν μέχρι το φινέλα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με εξίσου αργό τέμπο, μόνο που αυτή τη φορά η Αγγλία βρήκε δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 57' ο Φίλιπς έκανε ωραία ντρίμπλα, τράβηξε την άμυνα πάνω του και την κατάλληλη στιγμή πέρασε έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Στέρλινγκ, ο οποίος πλάσαρε τον Λιβάκοβιτς και έκανε το 1-0!

Οι Άγγλοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 61', όταν ο Κέιν αστόχησε με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Μάουντ. Με τα φινάλε του ματς να πλησιάζει, η Κροατία αναγκάστηκε να πάρει κάποια ρίσκα στο παιχνίδι της. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς έμοιαζαν να μην έχουν την παραμικρή επιθετική έμπνευση στο χορτάρι.

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπρόζοβιτς, που έφυγε λίγο άουτ στο 70', η εστία του Πίκφορντ δεν απειλήθηκε ποτέ μέχρι το φινάλε και η Αγγλία πήρε τη νίκη με 1-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags