Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Πλακώθηκε με τους οπαδούς για το όνομά του - Αυτά θα δίνει σε ΠΑΟ - Ούτε ο Ολυμπιακός 2 εκατομμύρια"
| 2021-06-14 18:25:00

"Πλακώθηκε με οπαδούς για το όνομά του - Αυτά θα δώσει σε ΠΑΟ - Ούτε ο Ολυμπιακός 2 εκατομμύρια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πλακώθηκε με οπαδούς για το όνομά του - Αυτά θα δώσει σε ΠΑΟ - Ούτε ο Ολυμπιακός 2 εκατομμύρια"

"Τέλειος παίκτης, δυναμικός χαφ, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά του". Ο Αλί Μοχάμεντ "παίζει" δυνατά για τον Παναθηναϊκό και το Sportdog.gr έψαξε τα πάντα για την καριέρα του και σας τον παρουσιάζει. Τα υπέρ και τα κατά στο παιχνίδι του και γιατί έφτασε στα... άκρα με τους οπαδούς.

Παναθηναϊκός: Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενίσχυση του κέντρου του Παναθηναϊκού είναι ο Αλί Μοχάμεντ.

Όπως μεταφέρεται μέσω του ρεπορτάζ, ο Σέρβος τεχνικός έχει συγκεντρώσει θετικές πληροφορίες για τον 26χρονο κεντρικό χαφ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Η υπόθεση όμως δεν έχει προχωρήσει λόγω των απαιτήσεων της ομάδας από το Ισραήλ.

Ο παίκτης πάντως, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2022, φέρεται ψημένος να έρθει στο Τριφύλι. Ο γεννηθείς στη Νιαμέι του Νίγηρα ποδοσφαιριστής ζήτησε από τη διοίκηση της Μπεϊτάρ να αποδεσμευτεί. Στους λόγους που τον ωθούν στην αλλαγή σελίδας στην καριέρα του είναι και η κόντρα που έχει με τους οπαδούς της ομάδας.

Ο παίκτης πήγε στο Ισραήλ το 2015 για την Μπεϊτάρ Τελ Αβίβ, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Μετά από έναν χρόνο, ο προπονητής του, Σλόμπονταν Τάπιτς, τον πήρε μαζί του στη Μακάμπι Νετάνια, η οποία υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ στην δεύτερη κατηγορία. Μετά από τέσσερα χρόνια στη δεύτερη κατηγορία ήρθε η στιγμή να ανέβει επίπεδο τη σεζόν 2019-2020.

Οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 1,5 εκατ.Ευρώ για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Την πρώτη του χρονιά έκανε 36 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ, ενώ τα ίδια στατιστικά είχε τη σεζόν που πέρασε μόνο που είχε 10 παιχνίδια λιγότερα.

Επαγγελματίας χωρίς αριθμούς

Εικόνα για τον παίκτη δίνει στο Sportdog ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Ιράντ Τσαφρίρ. «Έπαιξε καλά την πρώτη σεζόν. Τη δεύτερη όχι τόσο καλά. Ίσως να τον επηρέασε η κακή απόδοση της ομάδας», σχολιάζει αρχικά και προσθέτει:

«Από επαγγελματικής άποψης, μπορώ να πω, ότι ο παίκτης είναι τέλειος. Έχει αθλητική συμπεριφορά. Κρατά σε πολύ καλό επίπεδο το σώμα του. Προπονείται».

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του στυλ; «Είναι πολύ δυναμικός με τη μπάλα στα πόδια. Κλέβει μπάλες στο κέντρο. Είναι καλός πασέρ. Τρέχει με τη μπάλα», απαντά.

Ποιό είναι το μείον του; «Είναι ένας κεντρικός χαφ που προκαλεί ενθουσιασμό μερικές φορές. Αλλά μετά από τόσα χρόνια που τον βλέπουμε στο Ισραήλ συνειδητοποιούμε, ότι δεν έχει αριθμούς. Δεν σκοράρει πολλά γκολ ούτε φτιάχνει για τους συμπαίκτες του», επισημαίνει.

Κόκκινο πανί το όνομά του

Ο συνάδελφος κλήθηκε να απαντήσει για την κόντρα με τους οπαδούς της Μπεϊτάρ, την οποία απέδωσε σε πολιτικούς λόγους. Οι Ultras της ισραηλινής ομάδας είναι δεξιοί. Ως εκ τούτου στο φετινό ρόστερ της δεν υπάρχει ούτε ένας Άραβας ποδοσφαιριστής. Μάλιστα οι οπαδοί στο παρελθόν δεν χειροκροτούσαν τους μουσουλμάνους παίκτες που έπαιρνε η Μπεϊτάρ.

Οπότε εξαιτίας της συνωνυμίας με τον προφήτη του Ισλάμ αποτέλεσε κόκκινο πανί. «Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Μπεϊτάρ δεν τον ήθελαν εξαιτίας του ονόματός του. Στην αρχή οι Ultras τον έβριζαν. Μετά τον παρακολούθησαν και συνειδητοποίησαν, ότι στην ουσία μισός Χριστιανός και μισός μουσουλμάνος. Οι υπόλοιποι όμως τον αγκάλιασαν. Του έδειξαν συμπάθεια και φώναζαν το όνομά του. Οι Ultras πήραν καιρό να τον αποδεχτούν», αναφέρει ο δημοσιογράφος από τη Μέση Ανατολή.

Πόσα ζητά η Μπεϊτάρ

Η Μπεϊτάρ εφόσον ξόδεψε ένα αξιόλογο ποσό για να τον αποκτήσει θέλει να βγάλει χρήματα από τη μεταγραφή του. «Ο μεγαλομέτοχος της Μπεϊτάρ κάνει περικοπή του μπάτζετ. Θέλουν να πουλήσουν όσο μπορούν περισσότερους παίκτες. Ο Άλι Μοχάμεντ είναι ένα από τα δύο δυνατά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου. Οπότε θέλουν να τον δώσουν όσο ψηλότερα γίνεται», αποκαλύπτει ο Τσαφρίρ για τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από το Ισραήλ.

«Η Μακάμπι Χάιφα έχει στόχο το πρωτάθλημα. Ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του. Αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να τον αγοράσουν με την τιμή που θέλει η Μπεϊτάρ. Οπότε πιθανότατα να πωληθεί σε άλλη ομάδα που θα πλησιάσει τα θέλω της Μπεϊτάρ», σημειώνει ο συνάδελφος.

Ποια είναι η τιμή που έχει θέσει η Μπεϊτάρ; «2 εκατ. Ευρώ», υποστηρίζει ο Ιράντ Τσαφρίρ, ένα ποσό που δεδομένα ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός ούτε καμία ελληνική ομάδα δεν θα έδινε για έναν κεντρικό χαφ από το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Ίσως οι άνθρωποι της Μπεϊτάρ γλυκάθηκαν από την περσινή μεταγραφή του Λιβάι Γκαρσία στην ΑΕΚ, ένα ντιλ το οποίο έφτασε κοντά στα 2,2 εκατ.Ευρώ.

Μόνο που ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εκτός, ότι παίζει σε διαφορετική θέση, είναι παίκτης που σκοράρει και δημιουργεί γκολ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει σε ομάδα-έκπληξη ο Βαγιαννίδης - Τον ζήτησε ο Ιντζάγκι- Χοντρό παιχνίδι με ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags