Facebook Pixel Euro 2020: "Ντροπή για την Ελλάδα που δεν είναι στο Euro! Αυτόν να κοιτάξουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ"
| 2021-06-15 13:05:00

"Ντροπή για την Ελλάδα που δεν είναι στο Euro! Αυτόν να κοιτάξουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντροπή για την Ελλάδα που δεν είναι στο Euro! Αυτόν να κοιτάξουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ"

Ο παίκτης-έκπληξη, ο Πάουλο Σόουζα και η περίπωση Λεβαντόφσκι. Πολωνός δημοσιογράφος μιλά στο Sportdog για το Euro 2020, την εθνική του ομάδα και προτεινεί μεταγραφικό στόχο σε ελληνικούς συλλόγους.

Euro 2020: Την άποψη, ότι η Πολωνία θα είναι η έκπληξη του Euro, εξέφρασε ο Πρσέμεκ Γκάιζλερ. Ο Πολωνός αθλητικογράφος μίλησε στο Sportdog για τη νέα αρχή, με Πάουλο Σόουζα στο τιμόνι του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας του, το οποίο αντιμετώπισε χθες την Σλοβακία (ήττα με 2-1), ενώ έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις Ισπανία και Σουηδία.

 

Παράλληλα έδωσε ρεπορτάζ για τις απουσίες, τις προσδοκίες για τον Λεβαντόφσκι, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία της Εθνικής Ελλάδας, ρίχνοντας πολύ δυνατό καρφί.

 

Στο τέλος της συζήτησης πρότεινε ποδοσφαιριστή που παίζει στα εξτρέμ στους προέδρους των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

 

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας λόγω κορωνοϊού σου έλειψε μία διοργάνωση, όπως το Euro που αναβλήθηκε πέρσι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επηρεάσαν όλον τον κόσμο;

«Όλοι επιθυμήσαμε τέτοιες σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις. Εξαιτίας του covid-19 τα πάντα καθυστέρησαν για έναν χρόνο. Τώρα τα πράγματα δεν επέστρεψαν στην πραγματικότητα, αλλά το Euro 2020 θα μας επιτρέψει να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».

 

Η Πολωνία τελείωσε στην πρώτη θέση του ομίλου της κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Αυτό σημαίνει, ότι το ομοσπονδιακό συγκρότημα της πατρίδας σου θα εμφανιστεί πεινασμένη στο τουρνουά;

«Αυτό είναι καλή ερώτηση. Οι προσδοκίες των οπαδών στην Πολωνία είναι πιο κάτω από ποτέ. Υπάρχει πεσιμισμός στη χώρα μας. Πριν το Euro 2016 είχαμε πολύ περισσότερες προσδοκίες, ή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία. Η Πολωνία ήταν στην πρώτη θέση του ομίλου της στα προκριματικά, αλλά το στυλ της ομάδας δεν άρεσε στους οπαδούς. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πριν το Euro απολύθηκε ο Ζέρσι Μπρζέτζεκ και ο Πάουλο Σόουζα τον αντικατέστησε. Επιπρόσθετα ο τραυματίας Αρκάντιους Μίλικ και ο Κριστόφ Πιάτεκ δεν θα παίξουν στη διοργάνωση».

 

Η Ισπανία, η Σουηδία, ή η Σλοβακία σε φοβίζει περισσότερο;

«Η Ισπανία είναι φυσικά η πιο επικίνδυνη ομάδα. Αλλά ο Covid-19 και οι έκτακτες καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κανείς να μην αισθάνεται φαβορί στον όμιλο. Υπό κανονικές συνθήκες, οι Πολωνοί οπαδοί θα περίμεναν να τερματίσουν δεύτεροι πίσω από την Ισπανία και πάνω από Σουηδία και Σλοβακία».

 

Ο Λεβαντόφσκι είναι έτοιμος να γεμίσει με γκολ τα δίχτυα;

«Ο Λεβαντόφσκι δεν έχει σκοράρει πολλά γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γιατί τον φυλάνε καλά οι αντίπαλοι, οπότε δημιουργεί χώρο για τους συμπαίκτες τους. Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να πω, αν θα σουτάρει όπως στη Μπουντεσλίγκα. Παρ' όλα αυτά, του εύχομαι επιτυχία, γιατί μέσα από αυτόν θα πετύχει προφανώς και η Πολωνία».

 

Εκτός από τον Λεβαντόφσκι ποιοι άλλοι παίκτες αποτελούν παράγοντες κλειδιά για την Εθνική Πολωνίας;

«Δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης μέχρι στιγμής. Ο Αρκάντιους Μίλικ είχε προβλήματα και είναι τραυματισμένος. Ο Κριστόφ Πιάτεκ επίσης. Ο Πιοτρ Ζιελίνσκι δεν παίζει τόσο καλά στην Εθνική ομάδα σε σχέση με τη Νάπολι».

 

Ο Πάουλο Σόουζα είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, λόγω της θητείας του ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε βρεθεί ως προπονητής στο στόχαστρο ελληνικών ομάδων. Ποιο είναι το στυλ του;

«Προς το παρόν είναι δύσκολο να συζητήσουμε για το στυλ του Πάουλο Σόουζα γιατί πρέπει να γνωρίσει την ομάδα. Παρατηρούμε, ότι προσπαθεί να είναι λογικός. Επίσης στην Πολωνία αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός, ότι ο Καμίλ Γκροσίτσκι δεν θα είναι στη διοργάνωση».

 

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για το Euro; Παρακολούθησες την προσπάθειά της στα προκριματικά; Ποιό θεωρείς ότι ήταν το πρόβλημα και αποκλείστηκε;

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Με 24 ομάδες στη διοργάνωση είναι ντροπή για την Ελλάδα να μην είναι στο τουρνουά. Μου έλειψε κάποιον παίκτη όπως ο Κώστας Μήτρογλου που έπαιζε στην επίθεση πριν μερικά χρόνια. Ένας λόγος θα μπορούσε να ήταν, ότι υπάρχουν πολύ ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για τις επόμενες γενιές παικτών».

 

Ποια ομάδα θεωρείς ότι είναι η έκπληξη της διοργάνωσης;

«Πιστεύω, ότι η Πολωνία θα είναι έκπληξη. Αλλά δεν λέω περισσότερα, για να μη φέρω κακή τύχη».

 

Ποιον παίκτη θα έχεις στο μικροσκόπιό σου;

«Τον Καμίλ Γιόζβιακ (σ.σ 23χρονος αριστερός εξτρέμ της Ντέρμπι). Πιστεύω, ότι θα είναι η ανακάλυψη αυτής της διοργάνωσης. Τα αφεντικά των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να τον τσεκάρουν προσεκτικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags