Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: Ταράζει τα νερά ο Σαββίδης - Κίνηση που θα βάλει... φωτιά στη Superleague - Χαμός με Ολυμπιακό
| 2021-06-15 15:35:00

Ταράζει τα νερά ο Σαββίδης - Κίνηση που θα βάλει... φωτιά στη Superleague - Χαμός με Ολυμπιακό

Sportdog Team
Ταράζει τα νερά ο Σαββίδης - Κίνηση που θα βάλει... φωτιά στη Superleague - Χαμός με Ολυμπιακό

Η υπόθεση πολυιδιοκτησίας και η μεταγραφή στο παρασκήνιο που θα προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η φημολογία στη Θεσσαλονίκη και τι έγινε με την ΕΠΟ στη Βουλή.

Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: Κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έλαβε το λόγο και η ΕΠΟ.

 

Για λογαριασμό της μίλησε ο δικηγόρος της νομικής της υπηρεσίας, Βασίλης Σαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο νέος νόμος δίνει υπερεξουσίες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ότι, με λίγα λόγια, αυτό πλήττει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

 

Προφανώς, ο δικηγόρος θα έχει ξεχάσει τι είπε η ΕΠΟ στο CAS, στην υπόθεση-φιάσκο της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης,  που στο τέλος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Να του θυμίσουμε εμείς.

 

Στις 26/6/2020 η ΕΠΟ κατέθεσε το υπόμνημά της, με το οποίο στην παράγραφο 125, ούτε λίγο ούτε πολύ, συμπερασματικά είπε ότι:  «VI. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ … 125. ………. η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική για τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται μόνο στην επιμέτρηση της ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 69 παρ. 12 του ν. 2725/1999 καθώς και στην επιβολή της ποινής αυτής (VI. CONCLUSIONS, 125. ………….the CPS Decision binds the HFF judicial bodies limiting their powers to the determination of the scope of the sanction provided for in Art. 69(12) of Law 2725/1999 as well as to the imposition of such a penalty)».

 

Τι έλεγε δηλαδή, με άλλα λόγια, τότε η ΕΠΟ;

 

Ότι τα πορίσματα της ΕΕΑ ήταν δεσμευτικά για την ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο. Και τι λέει τώρα η ΕΠΟ, μετά την... ταπείνωσή της από το CAS στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας; Ότι αυτές οι αρμοδιότητες της ΕΕΑ πλήττουν το αυτοδιοίκητο.

 

Μήπως στην ΕΠΟ και τη νομική της υπηρεσία δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Ή μήπως κατάλαβαν καθυστερημένα τι γίνεται, μετά το στραπάτσο που έφαγαν στη Λωζάννη από τους δύο experts δικηγόρους (έναν Ελβετό και ένα Έλληνα) που χρησιμοποίησε στην Ελβετία ο ΠΑΟΚ;

 

Η μήπως η ΕΠΟ του τότε προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου, τα έκανε μαντάρα και λίγο έλειψε να πλήξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, στην πιο δύσκολη υπόθεση της ιστορίας της;

 

Για την ιστορία πάντως να πούμε ότι, στη Θεσσαλονίκη ακούγονται σενάρια «αξιοποίησης» του Β. Γραμμένου, με πόστο στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ίσως για να τον ανταμείψουν για τις υπηρεσίες του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρότι βέβαια στη σκοτεινή υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, η ΕΠΟ του Β. Γραμμένου πήγε, έστω και άθελα της, να «κάψει» τον ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags