Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Θα πάει ψηλά τον Ολυμπιακό - Παίζει βασικός, θα κερδίσει τον κόσμο" - Βρήκε ταλεντάρα ο Γιοβάνοβιτς
| 2021-06-18 11:32:00

"Θα πάει ψηλά τον Ολυμπιακό - Παίζει βασικός, θα κερδίσει τον κόσμο" - Βρήκε ταλεντάρα ο Γιοβάνοβιτς

του Γιώργου Κτενά
"Θα πάει ψηλά τον Ολυμπιακό - Παίζει βασικός, θα κερδίσει τον κόσμο" - Βρήκε ταλεντάρα ο Γιοβάνοβιτς

Οι δύο παίκτες που απασχολούν τους "αιώνιους" και το οικονομικό κομμάτι. Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά και πολύ δύσκολες όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Ποιον θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και ποιον έχει ξεχωρίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς;

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Την περίπτωση του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα Φαμπιάνο, της Ομόνοιας, που αναμένεται να απασχολήσει έντονα τους Πειραιώτες αν πωληθεί ο Ζοσέ Σα φέτος το καλοκαίρι, ανέλυσε στο sportdog ο Γιώργος Λεωνίδου.

 

Ο Κύπριος δημοσιογράφος, που γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Μεγαλόνησο, ανέλυσε την καριέρα τού Φαμπιάνο στους Πράσινους αλλά και αν μπορεί να σταθεί ως βασικός στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Τέλος, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ από την Ελλάδα που θέλει τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για τον Λοΐζου, επίσης ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

 

"MVP του πρωταθλήματος - Μεγάλος τερματοφύλακας - Βασικός στον Ολυμπιακό"


"Είναι τερματοφύλακας που εμπνέει σιγουριά, είναι από τους παίκτες που χαίρεσαι να έχεις γιατί μπορεί να καθοδηγήσει και τους αμυντικούς. Παίζει στην Κύπρο δύο σεζόν και δεν θυμάται κανείς να έχει κάνει αβίαστο λάθος, είναι MVP του φετινού πρωταθλήματος, ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ομόνοια κέρδισε φέτος το πρωτάθλημα. Εξαιρετικός τερματοφύλακας, με πολύ καλές εξόδους, φοβερά αντανακλαστικά, καταφέρνει να παίζει ικανοποιητικά με την μπάλα στα πόδια. Είναι έμπειρος, ψύχραιμος, δεν πανικοβάλλεται, ακόμα και ο τρόπος που αντιδρά μετά από μεγάλη απόκρουση, δείχνει πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Γ. Λεωνίδου.

 

Μπορεί να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό;


"Ναι, γνωρίζοντας τον τρόπο που παίζει. Μπορεί να αγωνιστεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που είναι πολύ υψηλό. Είναι τερματοφύλακας που έχει παραστάσεις και δεν είναι τυχαίο που τον έχει στη λίστα του ο ελληνικός σύλλογος. Θεωρώ ότι αν έρθει στην Ελλάδα θα είναι για βασικός".

 


"Γεμίζει τα γάντια του Σα" - Αυτά θέλει η Ομόνοια για να τον πουλήσει - "Φήμες για Παναθηναϊκό"

 

Μπορεί να καλύψει, δηλαδή, τις ανάγκες της θέσης όπως το έκανε τόσα χρόνια ο Ζοσέ Σα;


"Ο Σα είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, μην τους συγκρίνουμε ατομικά, αλλά με τον Φαμπιάνο μπορεί να πάει ψηλά Ολυμπιακός, το έδειξε ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που συμμετέχει φέτος. Αλλά και το επίπεδο στο πρωτάθλημα της Κύπρου είναι υψηλό, στα δύσκολα τον είδαμε να βγαίνει μπροστά για την Ομόνοια. Αν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, ο Φαμπιάνο θα κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του συλλόγου και, θεωρώ, ότι μπορεί να γεμίσει τα γάντια του Σα".


Μπορούμε να μιλήσουμε για οικονομικά θέματα γύρω από την περίπτωση του Φαμπιάνο;

 

"Είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά η Ομόνοια για να τον παραχωρήσει, γιατί είναι βασικότατο γρανάζι της ομάδας, που έχει δεθεί με την Ομόνοια και την Κύπρο. Από τη στιγμή που υπάρχουν υπεύθυνοι προγραμματισμού στις δύο ομάδες, θα διαπραγματευτούν. ΟΙ άνθρωποι της Ομόνοιας θα το κάνουν αναλογιζόμενοι και την αξία του Φαμπιάνο αλλά και το δέσιμό του με την ομάδα".

 

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Λοΐζου και τον Παναθηναϊκό, καθώς στην Ελλάδα αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους Πράσινους.

 

"Είναι φήμες, στην Κύπρο δεν ξέρουμε κάτι. Η Μπριζ είχε δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη και είχαν κάνει πρόταση αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Αν ο Γιοβάνοβιτς θελήσει να κάνει κίνηση, εκεί είναι οικονομικό το θέμα γιατί η Ομόνοια έχει κάνει συμβόλαιο σε όλους τους παίκτες της. Όλα έχουν την τιμή τους αρκεί να δώσει κάποιος λεφτά. Ως παίκτης αγωνίζεται κυρίως στα άκρα, είναι ακραίος μεσοεπιθετικός, έχει φοβερή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος, παλεύει, έχει δυναμώσει, έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τις φάσεις και όσο περνάει ο καιρός μαθαίνει περισσότερο και γυρίζει στην άμυνα για να μαρκάρει. Με το πέρασμα του χρόνου αν δυναμώσει παραπάνω το κορμί του, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και είναι παίκτης που θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα τον δούμε στο εξωτερικό".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο "μπαμ" Μαρινάκη από το Νησί - Πρώτος στη λίστα Μαρτίνς - Τον "τσεκάρει" η Μπαρτσελόνα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags