Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ανευ προηγουμένου αυτό που κάνει ο Κλοπ με Τσιμίκα - Όχι σε Ολυμπιακό - Γυρίζει ο Μανωλάς και..."
| 2021-06-18 18:00:00

"Ανευ προηγουμένου αυτό που κάνει ο Κλοπ με Τσιμίκα - Όχι σε Ολυμπιακό - Γυρίζει ο Μανωλάς και..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ανευ προηγουμένου αυτό που κάνει ο Κλοπ με Τσιμίκα - Όχι σε Ολυμπιακό - Γυρίζει ο Μανωλάς και..."

Η επόμενη ομάδα του Έλληνα μπακ και η καραμπόλα με τον Κώστα. Οι πιθανότητες να παραμείνει ο "Τσίμι" στο Λίβερπουλ, οι λόγοι που έπαιξε ελάχιστα και ποιο θα ήταν το καλύτερο για την καριέρα του. Γιατί δεν πρέπει να επιστρέψει στο Λιμάνι; Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Λίβερπουλ στο Sportdog για τον διεθνή Έλληνα αμυντικό.

Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ το προηγούμενο καλοκαίρι έκανε μεγάλη αίσθηση. Ο Έλληνας αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την αξία της μεταγραφής να φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ και τον παίκτη να επταπλασιάζει τις αποδοχές του (αμείβεται με 2.650.000 ευρώ το χρόνο).

Στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κατέγραψε φέτος 7 συμμετοχές σε Αγγλία και Champions League, αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει τη θέση από τον βιονικό Σκωτσέζο, Ρόμπερτσον, ο οποίος έπαιξε 38 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Παρά τις φιλοφρονήσεις μεταξύ του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή και του Γιούργκεν Κλοπ, στα μέσα Απριλίου αγγλικά δημοσιεύματα υποστήριζαν, ότι δεν κατάφερε να πείσει τον Γερμανό, μεταφέροντας ως επικρατέστερο ενδεχόμενο τον δανεισμό ή την εκ νέου αξιολόγηση.

Αυτό με τη σειρά φούντωσε τη φημολογία για το μέλλον του παίκτη, ο οποίος πότε φαινόταν στα ραντάρ της Νάπολι, πότε συζητιόταν φιλολογικά η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ενώ τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί σενάριο για τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα.

Για τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση του 26χρονου αριστερού μπακ μίλησε στο Sportdog ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Λίβερπουλ και επικεφαλής της ιστοσελίδας “Liverpool.gr” Γιάννης Σκοτίδας.

«Ο Κωστάς ήταν μάλλον άτυχος αυτήν τη χρονιά. Κορωνοϊός και τραυματισμός, τον οποίον διαχειρίστηκε λανθασμένα συμπτωματικά, έπαιξαν ρόλο στο να μείνει αρκετό χρόνο εκτός δράσης. Είχε παίξει στο Λιγκ Καπ με την Λίνκολν. Τον αγκάλιασε ο Κλοπ στο τέλος και του είπε “να είσαι έτοιμος την άλλη εβδομάδα με την Άρσεναλ”. Είχε τσίμπημα στον προσαγωγό. Αυτός πίστευε, ότι μπορούσε να το ξεπεράσει και να παίξει. Ήταν ο διακαής του πόθος, ότι όντως μπορούσε να πάρει τη θέση του Ρόμπερτσον. Αυτό τον έβγαλε έναν μήνα έξω. Βάλτε δέκα μέρες εκτός με κορωνοϊό, ήταν στην ουσία ενάμιση μήνα μακρυά από την αγωνιστική δράση. Γύρισε. Τον ρίχνει να παίξει με τη Μίντιλαντ, τραυματίζεται και βγαίνει άλλο ένα δίμηνο εκτός. Αυτή η εξέλιξη δεδομένης της παρουσίας του βιονικού Ρόμπερτσον τον αφήνει απέξω. Οπότε όλη η ιστορία με τον Τσιμίκα είναι συγκυρίες», ήταν το πρώτο σχόλιο του γνώστη του ρεπορτάζ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Γιατί ο Κλοπ δεν του έδωσε περισσότερο χρόνο;

«Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του Κλοπ. Δύσκολα αλλάζει ενδεκάδα. Δεν σας κρύβω, ότι αυτό που κάνει με τις αλλαγές του Κώστα στο 89' και στο 90' είναι άνευ προηγουμένου. Μην τον βάλεις και καθόλου αν είναι έτσι. Δεν συμφωνούσα με τον Γερμανό. Αλλά στην τελική ανάλυση εμείς, είτε είμαστε δημοσιογράφοι είτε οπαδοί, δεν είμαστε προπονητές ούτε μάνατζερ. Μόνο το επιτελείο του Κλοπ είναι 50 άτομα. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις».

Είστε σύμφωνος με την πιθανότητα αποχώρησης του παίκτη;

«Συμφωνώ και διαφωνώ. Θα διαφωνήσω, γιατί δεν θέλουμε να φύγει. Πρέπει να συνεχίσει να κυνηγά το όνειρό του, αν είναι αυτό το όνειρό του. Και να διεκδικήσει από τον Ρόμπερτσον τη θέση. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, γιατί ο αντίπαλός του είναι βιονικός. Σε παιχνίδι του Ιανουαρίου, ο Σκωτσέζος τραυματίστηκε στο ημίχρονο και έπαιξε με δεμένο τον αστράγαλο όλο το δεύτερο. Ο τύπος είναι τρελός. Δεν μπορείς να τον βγάλεις έξω. Αν είναι όνειρο του Τσιμίκα να γίνει βασικός στη Λίβερπουλ, πρέπει να συνεχίσει. Αλλά αυτό είναι και θέμα προτεραιοτήτων του καθενός. Εγώ γνωρίζω από το περιβάλλον του Κώστα, ότι θα τον ενδιέφερε η Ιταλία. Προορισμός θα ήταν η Νάπολι, αν ο Μανωλάς γυρίσει Ελλάδα.

Κακά τα ψέμματα είναι κακό για 25 χρονών ποδοσφαιριστή να μην παίζει. Δεν πρέπει σε αυτήν την ηλικία να ζεσταίνει πάγκο. Πρέπει να είναι ενεργός. Αν δεν μπορεί να βρει θέση λόγω των αποφάσεων του Γερμανού, είναι μονόδρομος ο δανεισμός του. Αυτό όμως πρέπει να είναι επιλογή του ίδιου».

Αν φύγει ποιό είναι το ιδανικότερο πρωτάθλημα;

«Αν θέλει να πάει σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το αγγλικό, σαν το ισπανικό, το γερμανικό ή το ιταλικό, θα πρέπει να πάει σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το ελληνικό, στο οποίο κακά τα ψέμματα, παίζει ένας και συμπληρώνουν οι υπόλοιποι. Παίζει ο Ολυμπιακός και πότε-πότε τον ανταγωνίζονται τα φαντάσματα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Κώστας έπαιξε πολύ καλά στο Champions League και φάνηκε μέχρι την Ολλανδία που ήξεραν τις δυνατότητές του. Τον παρακολουθούσε τρία χρόνια η Βίλεμ. Δεν θα τον βοηθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα να κάνει κάτι καλύτερο. Αν στη Φενέρ έχει ανταγωνισμό και θέλει να βελτιωθεί τότε να πάει. Ο Κώστας στα 25 του πρέπει να διορθώσει μερικά κλικ από τον εαυτό του».

Η Λίβερπουλ θα τον αφήσει;

«Αν αποφασίσει ο ίδιος ότι είναι καλύτερο για την καριέρα του, η ομάδα δεν θα του σταθεί εμπόδιο. Ασχέτως τι αισθανόμαστε. Για παράδειγμα, όταν ανέλαβε ο Μπρένταν Ρότζερς το 2012, μίλησε με τον Γκρεγκ Μπέλανι, ο οποίος είναι στα τελειώματα της καριέρας του. Του είπε “θέλω να μείνεις, γιατί χρειάζομαι την εμπειρία και το πάθος σου, τις τεχνικές σου δεξιότητες”. Του είπε “boss, σε ευχαριστώ πολύ για τον σεβασμό που δείχνεις. Θέλω όμως και εσύ να σεβαστείς την επιθυμία μου να γυρίσω κοντά στην οικογένειά μου”. Πήρε μεταγραφή στην Κάρντιφ. Δεν παίζει μπάλα λοιπόν μόνο το επαγγελματικό αλλά και το προσωπικό στοιχείο».

Πως είναι η ζωή στην Αγγλία για τον Τσιμίκα;

«Ο Κώστας απο αυτά που έχω μάθει, προσαρμόστηκε γρήγορα στο προπονητικό κέντρο. Έκανε φιλίες. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Είναι και λάιτ τύπος εκτός γηπέδου. Ασχολείται με την κοπέλα του και τα σκυλιά του. Είναι κουλ, του πηγαίνει η Λίβερπουλ. Αλλά αν δεν του ταιριάζει κάτι, είναι δικαίωμά του να πάει κάπου αλλού. Έναν χρόνο τώρα δεν πήρε τις ευκαιρίες, που πιστεύω, ότι θα έπρεπε να πάρει. Δεν ήρθε για να μαζεύει φόρμες. Είναι εν ενεργεία διεθνής. Έπαιξε βασικό ρόλο από την ομάδα που ήρθε, τον Ολυμπιακό. Είδαμε όμως, ότι ο Γερμανός δεν αλλάζει εύκολα. Εδώ δεν έβαλε κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Φίλιπς και τον Γουίλιαμς και γύριζε πίσω τον Φαμπίνιο και τον Χέντερσον. Έχει και αυτός τις δικές του “ανασφάλειες”. Γι'αυτό αν το αποφασίσει ο Κώστας, θα ήταν πολύ σεβαστό αν τους πει “ξέρετε κάτι; πρέπει να κοιτάξω την καριέρα μου”. Μερικές φορές το συναισθηματικό πρέπει να μένει πίσω με το ρεαλιστικό κομμάτι. Πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία του παίκτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Euro "χαλάει" μεταγραφή στο Λιμάνι - Αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς για Γούτα-Με τόσα γυρίζει ο Βράνιες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags