Facebook Pixel Αγγλία - Σκωτία: Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Σκωτία έμεινε όρθια στο Λονδίνο - Τραγικοί Κέιν και Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-18 23:49:00

Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Σκωτία έμεινε όρθια στο Λονδίνο - Τραγικοί Κέιν και Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πολύ σκληρή για να... πεθάνει η Σκωτία έμεινε όρθια στο Λονδίνο - Τραγικοί Κέιν και Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Σκωτσέζοι παρά το γεγονός ότι ήταν το τεράστιο αουτσάιντερ στο Γουέμπλεϊ κατάφεραν παίζοντας... άκρως Βρετανικά να μην δώσουν δικαιώματα στους Άγγλους και να πάρουν ένα 0-0 που μπορεί σαν τελικό αποτέλεσμα να τους αδικεί

Αγγλία - Σκωτία: Ντέρμπι με τα... όλα του είχαμε στο Λονδίνο καθώς οι Braveheart αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να... χάσουν και κατάφεραν βραχυκυκλώνοντας τους Άγγλους να πάρουν ένα τεράστιο, τόσο για την ψυχολογία τους, όσο και για την υπόθεση πρόκριση 0-0, δείχνοντας ότι στον πρώτο αγώνα με την Τσεχία το τελικό αποτέλεσμα τους αδικεί. Από την άλλη τα Τρία Λιοντάρια απογοήτευσαν, καθώς τόσο η τραγική εικόνα του Κέιν όσο και τα προβλήματα της δημιουργίας που εμφάνισαν προβλημάτισαν τους πάντες μην δείχνοντας την ομάδα που τρόμαξε τους... πάντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018..

Το ματς: 

Στο Γουέμπλεϊ οι Σκωτσέζοι μπήκαν με πολύ θράσος έχοντας στόχο να… σοκάρουν του Άγγλους και τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει όπως τα είχαν σχεδιάσει αν στο 4' μετά από ωραίο συνδυασμό το πλασέ που επιχείρησε ο Άνταμς, μέσα από την περιοχή, δεν χτύπαγε στο πόδι του Στόουνς. Οι Braveheart ήταν αποφασισμένοι να χαλάσουν το… μυαλό των αντιπάλων τους και με τα πολλά φάουλ στα πρώτα λεπτά το κατάφεραν. Όμως στο 12' οι παίκτες του Σάουθγκέιτ έφτασαν εκατοστά μακριά από το 1-0, όταν μετά από κόρνερ ο Στόουνς σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μάρσαλ.

Ένα λεπτό μετά ο Στέρλινγκ θα κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Μάουντ να πλασάρει στην κίνηση, αλλά δεν θα βρει στόχο. Οι Άγγλοι θα είναι αυτοί που θα έχουν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς να μπορούν να βρουν χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα των Σκωτσέζων. Και μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για τα Τρία Λιοντάρια στο 30', καθώς μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ο' Ντόνελ σούταρε στην κίνηση, με τον Πίκφορντ να διώχνει πολύ δύσκολα, ενώ στη συνέχεια ο Άνταμς θα προσπαθήσει να σκοράρει με το κεφάλι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι παίκτες του Κλαρκ συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να μπαίνουν πολύ δυνατά στις φάσεις κάτι που είχε προβληματίσει πολύ τους Άγγλους, καθώς δεν τους άφηνε να δημιουργήσουν, κάτι που έκαναν πολύ καλά στον αγώνα με την Κροατία, ενώ μεγάλο πρόβλημα αποτελούσε το γεγονός ότι ο Κέιν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν εκτός κλίματος.

Στο δεύτερο μέρος τα Τρία Λιοντάρια μπήκαν με στόχο να πιέσουν περισσότερο και στο 48' ο Μάουντ θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως ο Μάρσαλ και πάλι θα αντιδράσει σωστά. Το βασικό στοιχείο που έκανε τους Σκωτσέζους να μην απειλούνται, ήταν το γεγονός ότι όποτε είχαν στην κατοχή τους την μπάλα "πάγωναν" το παιχνίδι, κάτι που κατέστρεφε τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν στο παιχνίδι οι Άγγλοι. Στο 55' ο Τζέιμς θα κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως και αυτό θα περάσει ψηλά. Στο 62' η Σκωτία θα χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία καθώς μετά από κόρνερ ο Ντάικς έπιασε το σουτ στην κίνηση με τον Μίνγκς όμως να διώχνει πάνω στην γραμμή. 

Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, καθώς οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν την απόλυτη κατοχή, όμως οι Braveheart τιμούσαν το… παρατσούκλι τους, πέφτοντας πολύ  δυναμικά στην μπάλα και δεν τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μάρσαλ. Στο 73' οι Άγγλοι θα αλλάξουν πολύ ωραία την μπάλα, με τον Κέιν να βρίσκει τον Σο μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά σε πλάγια θέση, όμως παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετοί συμπαίκτες του σε καλύτερη θέση εκείνος σούταρε πολύ άσχημα και η μπάλα πέρασε πολύ άουτ. Στο 78' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Άνταμς μετά από διώξιμο του Στόουνς, με τον πρώτο να σουτάρει και πάλι στην κίνηση, όμως και πάλι να αστοχεί. Στο 82' ο Στέρλινγκ θα βρεθεί στο έδαφος στο από μαρκάρισμα του Ρόμπερτσον μέσα στην μεγάλη περιοχή όμως ο Ματέο Λαόθ, μετά και από υπόδειξη του VAR θα δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο χρόνος πλέον μετρούσε αντίστροφα για την λήξη με τα Τρία Λιοντάρια εξακολουθούσαν να μην βρίσκει λύσεις, ενώ αντίθετα οι Σκωτσέζοι συνέχιζαν να αμύνονται εξαιρετικά και πάγωναν όποτε είχαν την κατοχή της μπάλας, όπως έκαναν σε όλη την αναμέτρηση. Το τελικό σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή έφερε το τελικό 0-0 που δίνει ελπίδες πρόκρισης στους... Braveheart που αντιμετωπίζουν τους Κροάτες την τελευταία αγωνιστική, ενώ κάνει τους Άγγλους να βλέπου ακόμα και... αποκλεισμό από την συνέχεια του Euro 2020 μιας και αντιιμετωπίζουν τους ικανούς για όλα Τσέχους. 

Σκόρερ: -

Αγγλία (Γ. Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Ράις, Στόουνς, Κέιν (74' Ράσφορντ), Στέρλινγκ, Φίλιπς, Μινγκς, Μάουντ, Φόντεν (63' Γκρίλις), Τζέιμς

Σκωτία (Σ. Κλαρκ): Μάρσαλ, Ο' Ντόνελ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (86' Νίσμπετ), Γκίλμουρ (76' Άρμστρονγκ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags