Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Φέρνει... δεύτερο Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Προβληματισμός για τις μεταγραφές - Παίκτες από Γκαρσία"
| 2021-06-20 14:00:00

"Φέρνει... δεύτερο Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Προβληματισμός για τις μεταγραφές - Παίκτες από Γκαρσία"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φέρνει... δεύτερο Λουτσέσκου ο Σαββίδης - Προβληματισμός για τις μεταγραφές - Παίκτες από Γκαρσία"

Γιατί έκανε... βήμα πίσω ο ΠΑΟΚ, πότε θα είναι έτοιμη η νέα Τούμπα. Ανάλυση-σχόλιο στο Sportdog για τις υποθέσεις που απασχολούν τον Δικέφαλο, τις μεταγραφές, τις καθυστερήσεις, το νέο γήπεδο και φυσικά τα "θέλω" του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΑΟΚ: Την άποψη ότι, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει παίκτες πρώτης γραμμής εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Ο αρχισυντάκτης του metrosport.gr μίλησε στο Sportdog για την κινητικότητα των Θεσσαλονικιών στα μεταγραφικά θέματα, μεταφέροντας τον προβληματισμό που επικρατεί στον κόσμο. Ιδιαίτερα η προσθήκη του Λούκας Τέιλορ δεν ενθουσίασε τους οπαδούς με τον συνάδελφο να κρούει το καμπανάκι, επισημαίνοντας την ανάγκη στελέχωσης τεχνικού διευθυντή στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Μάλιστα υποστήριξε, ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα πάει σε επιλογή τύπου Μίχελ. Παράλληλα σχολίασε τις περιπτώσεις των Ντεϊόλα και Ολίβα, οι οποίες του φάνηκαν πολύ... λάτιν για τα “θέλω” του Λουτσέσκου. Στο τέλος αναφέρθηκε στη Νέα Τούμπα δηλώνοντας σιγουριά, ότι όταν ξεπεραστούν τα διαδικαστικά το γήπεδο θα κατασκευαστεί γρήγορα. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Θα μπορέσει να γίνει αντί-Μάτος ο Λούκας Τέιλορ;

«Αντί-Μάτος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ο Μάτος έπαιζε σε μία Ντνίπρο, η οποία τότε είχε παίξει τελικό Europa League. Ήταν μία μεγάλη ομάδα. Η τωρινή της δυναμική είναι μικρότερη. Αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία υπάρχει μόνο η Ντιναμό Κιέβου με τη Σαχτάρ. Το ευτυχές είναι, ότι ο ΠΑΟΚ «ψώνισε» από μία αγορά που έχει επιτυχία. Και ο Σάκχοφ και ο Μάτος ήταν παίκτες που ήρθαν από εκεί και πρόσφεραν στο απόλυυο. Αυτήν τη στιγμή όμως ο Τέιλορ δεν είναι το όνομα που θα περίμενε ο κόσμος. Γι'αυτό υπάρχει και λίγη γκρίνια. Ο Μάτος άφησε το στίγμα του. Αποτελεί τον κορυφαίο δεξιό μπακ στη ιστορία του ΠΑΟΚ. Ειδικά τα επιθετικά στατιστικά του δεν τα έχουν ούτε επιθετικοί που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολη η σύγκριση για τον Τέιλορ, για τον οποίο λέγεται πως δεν θα είναι βασική επιλογή του Λουτσέσκου. Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον Ροντρίγκο. Ξέραμε, ότι η ομάδα θα ενεργούσε για να καλύψει τα βασικά του κενά και βλέπουμε, ότι ξεκινούσε με μία θέση δευτερεύουσας σημασίας, χωρίς να την καλύπτει με ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή. Εντάξει έχει πάρει τα διαπιστευτήρια από τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Παλιός συμπαίκτης του τον χαρακτήρισε σαν νέο “Τάισον” (έπαιζε στη Σαχτάρ). Οι περισσότεροι ΠΑΟΚτσήδες όμως προβληματίζονται από το γεγονός, ότι δεν υπάρχει ενίσχυση σε υπόλοιπες θέσεις και αγχώνονται για το αν υπάρχει αυτός ο προγραμματισμός που απαιτείται για να καλυφθούν τα κενά».

Ο προβληματισμός εντείνεται περισσότερο από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου ζήτησε από τον Ιβάν Σαββίδη 5 παίκτες, στις θέσεις του δεξιού μπακ, του αριστερού μπακ, του χαφ, των εξτρέμ και του φορ;

«Έχει ζητήσει όλα αυτά. Στη μεσαία γραμμή θέλει εξαροχτάρι, γιατί παίζει στο κέντρο με δύο τέτοιους παίκτες, ιδίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Τα βασικά κενά δεν τα έχει καλύψει, παρότι κέρδισε 2 εβδομάδες περνώντας στην επόμενη φάση του Conference League. Αυτά είναι σημαντικά κενά για να γίνει ο ΠΑΟΚ ομάδα πρωταθλητισμού. Με τα τωρινά δεδομένα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη στιγμή που τέλειωσε η χρονιά. Γιατί όπως όλα δείχνουν, θα χάσει τον Κρμέντσικ, το θέμα του Μπάμπα είναι στάσιμο λόγω Τσέλσι. Από εκεί και πέρα, η καθυστέρηση είναι θέμα της διοίκησης, η οποία δεν έχει καλύψει το κενό του τεχνικού διευθυντή, για να τρέξει τις μεταγραφικές υποθέσεις».

Ποιός θα είναι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής;

«Έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω, ότι θα ψάξει σε λύση τύπου Λουτσέσκου, δηλαδή τεχνικούς διευθυντές από το παρελθόν, έναν άνθρωπο τύπου Μίχελ που θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν θα χρειαστεί να προσαρμοστεί. Αυτή η αίσθηση μου δημιουργείται χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση. Οι προηγούμενες κινήσεις οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Σίγουρα σκέφτεται κάτι τέτοιο ο Σαββίδης προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Με τη συμφωνία που έγινε με τον Λουτσέσκου περιμέναμε πιο δυναμικό ξεκίνημα στις μεταγραφές, πάντα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Γιατί ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι δυσκολότερος τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο για τον Ολυμπιακό. Η παρουσία του Μιλόγεβιτς και του Γιοβάνοβιτς σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δείχνει, ότι ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα πιο υψηλός. Δεν θα έχουν την εικόνα που είχαν φέτος. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να κυνηγήσει παίκτες πρώτης γραμμής».

Στο προσκήνιο έχουν έρθει δύο ονόματα για τη μεσαία γραμμή, ο Ντεϊόλα και ο Ολίβα! Πως φαίνονται αυτές οι περιπτώσεις;

«Αν προσέξετε, τα ονόματα που μέχρι στιγμής κυκλοφορούν, είναι παίκτες που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτά που έψαχνε η προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Είναι λάτιν ποδοσφαιριστές. Δημιουργούν την εντύπωση, ότι είναι επιλογές που προορίζονταν να προωθηθούν από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αυτήν τη στιγμή δεν είναι στον ΠΑΟΚ. Νομίζω, ότι ο Λουτσέσκου θα πάει σε δικές του, πιο έτοιμες επιλογές. Αν πάει σε λάτιν επιλογές θα πάει σε περιπτώσεις παικτών που γνωρίζει ο πατέρας του από την παρουσία του στην Ουκρανία».

Δεν υπάρχει γυρισμός για τον Κρμέντσικ μετά το Euro;

«Δεν είναι πρόβλημα να μείνει. Το έχει πει και ο ίδιος, ότι θέλει ή ΠΑΟΚ ή Τσεχία. Αυτήν τη στιγμή όμως ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει τα λεφτά που ζητά η Μπριζ. Οπότε άρχισε και αυτός να σκέφτεται την προοπτική να επιστρέχει στην πατρίδα του, όπου υπάρχει ενδιαφέρον και από Σλάβια και από Σπάρτα Πράγας. Και μπορούμε εμείς να λέμε, ότι ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερη δύναμη, στο μυαλό του Κρμέντσικ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι λογικό. Μια χαρά ομάδα είναι η Σλάβια. Παίζει Ευρώπη και έχει περισσότερες προοπτικές να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη χώρα της και να βγει Champions League.

Η Νέα Τούμπα σε ποιό σημείο βρίσκεται;

«Σε αυτές τις μεγάλες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα, τα γραφειοκρατικά αποτελούν τρομερά κουραστική διεργασία. Αν τελειώσουν αυτά, το έργο θα γίνει πολύ γρήγορα. Είναι αποφασισμένος ο Ιβάν να επενδύσει και να τελειώσει γρήγορα το θέμα της νέας Τούμπας. Το ζόρι είναι τα διαδικαστικά, το να γίνει το χωρικό σχέδιο για την Τούμπα και τη γύρω περιοχή και να σταματήσουν τα θέματα των ενστάσεων. Εγώ θυμάμαι την περιπέτεια της ΑΕΚ και τρομάζω. Δεν πρέπει να γκρεμιστεί το γήπεδο, αν δεν εξασφαλιστούν τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποφύγει τα λάθη των άλλων και στα 100α γενέθλια της ομάδας να μπει στο νέο του γηπέδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απίστευτο-πανάκριβο δώρο Ατζούν σε Πέλκα - Πάνω από... Οζίλ - Τηλέφωνο από υπουργό Ερντογάν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags