Facebook Pixel Euro 2020: Νίκη στο... ρελαντί η Αγγλία - "Κάθαρισε" πάλι ο Στέρλινγκ - Πήρε την πρωτιά αλλά δεν πείθει (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-22 23:54:00

Νίκη στο... ρελαντί η Αγγλία - "Κάθαρισε" πάλι ο Στέρλινγκ - Πήρε την πρωτιά αλλά δεν πείθει (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Νίκη στο... ρελαντί η Αγγλία - "Κάθαρισε" πάλι ο Στέρλινγκ - Πήρε την πρωτιά αλλά δεν πείθει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στάθηκε αρκετό για τους Άγγλους ώστε να νικήσουν με 1-0 την Τσεχία και να τερματίσουν στην κορυφή του τέταρτου ομίλου, κάνοντας ωστόσο ακόμα μια μέτρια εμφάνιση.

Euro 2020: Η δουλειά έγινε με επαγγελματικό τρόπο για την Αγγλία, η οποία νίκησε 1-0 την Τσεχία στο Γουέμπλεϊ και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της, διασφαλίζοντας ότι θα παίξει εντός έδρας και στη φάση των 16.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο τουρνουά, με τους Άγγλους να ολοκληρώνονουν τη φάση των ομίλων με μόλις δύο γκολ, αλλά κρατώντας απαραβίαστη την εστία της. Πάντως η σημερινή μέτρια εμφάνιση με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ μάλλον θα εντείνει την γκρίνια στα αγγλικά media για τον τρόπο που αγωνίζονται τα "Λιοντάρια" και την κακή κατάσταση, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο Χάρι Κέιν.

Η Αγγλία τερμάτισε πρώτη με 7 βαθμούς και θα βρει αντίπαλο στη φάση των 16 τη δεύτερη του έκτου ομίλου, δηλαδή μια εκ των Γαλλία, Γερμανία (σ.σ. είναι 2η αυτή τη στιγμή), Πορτογαλία ή Ουγγαρία!

Η Κροατία κατετάγη δεύτερη με 4 βαθμούς και ξεπέρασε την Τσεχία στην ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Πάντως, οι Τσέχοι έχουν προκριθεί μαθηματικά ως μια από τις καλύτερες τρίτων των ομίλων. Στην τελευταία θέση, με έναν βαθμό, έμεινε η Σκωτία.

Το ματς

Η Αγγλία μπήκε ορμητικά στο παιχνίδι και πίεσε από το πρώτο λεπτό. Μόλις στο 2' ο Στέρλινγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με "τσίμπημα" πάνω από τον Βάτσλικ έπειτα από φοβερή μπαλιά του Κέιν, ενώ στο 10' η κεφαλιά του Στόουνς κατέληξε άουτ. Η υπεροχή των Άγγλων δικαιώθηκε στο 11', όταν ο Γκρίλις έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Στέρλινγκ πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και έκανε το 1-0!

Στο 26' ο Κέιν νικήθηκε από τον Βάτσλικ σε τετ α τετ και έκτοτε η Αγγλία έριξε ρυθμό, δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες, παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημά της στο ματς. Οι Τσέχοι... εμφανίστηκαν στο ματς στο 28', με ένα δυνατό σουτ του Χόλες που απέκρουσε δύσκολα ο Πίκφορντ. Στο 35' ο Σούτσεκ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο "κύλησε" σε πολύ χαμηλό τέμπο, με τους Άγγλους να μοιάζουν ικανοποιημένοι από το 1-0 και τους Τσέχους να προσπαθούν μεν να επιτεθούν, αλλά να μην έχουν την απαραίτητα φαντασία στο παιχνίδι τους για να απειλήσουν σοβαρά.

Χαρακτηριστικό ειναι το γεγονός έπρεπε να φτάσουμε στο 84ο λεπτό για να δουμε μια καλή ευκαιρία, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Τόμας Πέκχαρτ, να σουτάρει λίγο άουτ για την Τσεχία από το ύψος της μεγάλης περιοχής των Άγγλων. Στο 86' ακυρώθηκε γκολ του Χέντερσον ως οφσάιντ και μια από τις χειρότερες ποιοτικά αναμετρήσεις του φετινού Euro ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 για την Αγγλία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags