Facebook Pixel Euro 2020: "Ντου" στην ολλανδική κυβέρνηση λόγω Euro! "Μην πάτε στον Αζερμπαϊτζάν και κάτσετε δίπλα στον Αλίγεφ"
| 2021-06-23 16:00:00

"Ντου" στην ολλανδική κυβέρνηση λόγω Euro! "Μην πάτε Αζερμπαϊτζάν και κάτσετε δίπλα στον Αλίγεφ"

του Γεωπόλδου
"Ντου" στην ολλανδική κυβέρνηση λόγω Euro! "Μην πάτε Αζερμπαϊτζάν και κάτσετε δίπλα στον Αλίγεφ"

Η ολλανδική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να προσέξει τις κινήσεις της!

Euro 2020: Η Ολλανδία επικράτησε 3-0 της Εθνικής Ομάδας των Σκοπίων για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, στο “Άμστερνταμ Αρένα”, στις εξέδρες του οποίου βρέθηκαν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. Μάλιστα προκλήθηκαν αντιδράσεις στην Ελλάδα εξαιτίας του tweet του Σκοπιανού ηγέτη, ο οποίος λίγες ημέρες αφού δεσμεύτηκε για τη διόρθωση της ονομασίας της ομάδας του στο Euro, ανήρτησε μήνυμα, στο οποίο έγραψε φαρδιά πλατιά ότι βρίσκεται στο Αμστερνταμ και υποστηρίζει την εθνική ομάδα της Μακεδονίας! Σκέτο...

Απ'ότι φαίνεται πρόβλημα έχουν και οι Ολλανδοί, όχι με τον Ζάεφ, αλλά με την πιθανότητα να αγωνιστούν οι «οράνιε» στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θα αναρωτηθείτε εύλογα, μα καλά, αυτοί ακόμα δεν ξέρουν τον αντίπαλο με τον οποίο θα αγωνιστούν στη Βουδαπέστη για τη φάση των “16” και “αγχώνονται” μην παίξουν στους “8”;

Αν περάσει η Ολλανδία στον επόμενο γύρο, τότε θα κληθεί να αγωνιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν και η ολλανδική αντιπολίτευση σήμανε συναγερμό.

Ο λόγος; Οι σχέσεις ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, οι οποίες συγκρούστηκαν το φθινόπωρο του 2020 για το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Το Αζερμπαϊτζάν με τη στήριξη της Τουρκίας νίκησε υποχρεώνοντας την Αρμενία σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση, αφού παραχώρησε το 75% των εδαφών του Αρτσάχ.

Εγκλήματα πολέμου στο Αζερμπαϊτζάν

Όπως αναφέρει η ολλανδική ιστοσελίδα “rtlnieuws.nl” «τα κόμματα “GroenLinks” και “Χριστιανική Ένωση” εφιστούν την προσοχή για την κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, όπου κρατούνται περισσότεροι από 200 Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου και ως εκ τούτου δεν επιθυμούν να αποσταλεί κυβερνητική αντιπροσωπεία στη χώρα».

Ο ηγέτης της Χριστιανικής Ένωσης Γκερτ Γιαν Σέγκερς δήλωσε συγκεκριμένα, ότι «θα ήταν εντελώς ακατάλληλο εάν εκπρόσωποι της ολλανδικής κυβέρνησης κάθονταν πλάι πλάι με τον Πρόεδρο Αλίγεφ» και κατηγόρισε το Αζερμπαϊτζάν για εγκλήματα πολέμου.

«Οι εκπρόσωποι της ολλανδικής κυβέρνησης πρέπει να μείνουν μακριά από τέτοιες ενέρφειες, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», πρόσθεσε

«Η κράτηση πάνω από 200 Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο του πολέμου", δήλωσε ο βουλευτής του “GroenLinks”, Τομ φαν ντερ Λι. «Η αποστολή κυβερνητικής αντιπροσωπείας σε αγώνα της Εθνικής Ομάδας στο Μπακού στέλνει λάθος μήνυμα», κατέληξε ο Λι.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 16 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, είχε βρεθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ και παρακολούθησαν (παρουσία και του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν) την αναμέτρηση της Εθνικής Τουρκίας με την Ουαλία (έχασε 2-0 η Τουρκία). Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, οι δύο ηγέτες βρέθηκαν στο Σουσί. Πρόκειται για αρμενικό ιστορικό και θρησκευτικό πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται μετά τον πόλεμο των 44 ημερών του 2020 υπό αζερική κατοχή. Εκεί οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει να ανοίξει τουρκικό προξενείο στην πόλη, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν σε δηλώσεις του.

Με αυτόν τον τρόπο Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν επισφράγισαν την στρατιωτική τους επιτυχία και συμμαχία με την κατάληψη της πόλης και του 70% των εδαφών του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) με μία κοινή διακήρυξη περί συμμαχικών σχέσεων και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Το Αζερμπαϊτζάν δεν θα μπορούσε να νικήσει τον πόλεμο απέναντι στην Αρμενία χωρίς τη στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας, η οποία παρείχε drones και τζιχαντιστές από τη Συρία. Μάλιστα στη συμφωνία που υπογράφτηκε στο Σουσί εντάσσεται και η συμπαραγωγή μη επανδρωμένων ιπτάμενων αεροσκαφών.

Επομένως η κίνηση της ολλανδικής αντιπολίτευσης έχει μία λογική...

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags