Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό τον θέλει ο Μαρτίνς - "Ντριμπλαδόρος και γρήγορος" - Η διπλή μεγάλη ατυχία και η... επιστροφή!
| 2021-06-23 19:39:00

Γι’ αυτό τον θέλει ο Μαρτίνς- "Ντριμπλαδόρος και γρήγορος"- Η διπλή μεγάλη ατυχία και η επιστροφή!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γι’ αυτό τον θέλει ο Μαρτίνς- "Ντριμπλαδόρος και γρήγορος"- Η διπλή μεγάλη ατυχία και η επιστροφή!

Ο εξτρέμ-έκπληξη για το Λιμάνι, οι σοβαροί τραυματισμοί και η σούπερ σεζόν. Ποιος είναι ο παίκτης που βρίσκεται στα "ραντάρ" του Ολυμπιακού από την Πορτογαλία, ποια τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και πώς θα... κουμπώσει στα πλάνα των πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση εξτρέμ με το όνομα του Κάρλος Μανέ, ανάμεσα στα πολλά άλλα που ακούγονται τέτοια εποχή, να έχει προστεθεί στη λίστα. Πρόκειται για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό της Ρίο Άβε, ο οποίος παίζει συνήθως στη δεξιά πτέρυγα, μπορεί όμως να καλύψει και την αριστερή ή να χρησιμοποιηθεί κατά συνθήκη ως δεύτερος επιθετικός.

Από τη στιγμή που ο γεννηθείς στις 11 Μαρτίου 1994 στη Λισαβόνα, με διπλή υπηκοότητα, πορτογαλική και αυτή της Δημοκρατίας της Γουινέας Μπισσάου (πορτογαλική αποικία στη Δυτική Αφρική με έκταση 36.125 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.646.077 κατοίκους) έχει παρουσία σε μία ομάδα (από το 2019), στην οποία ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, η περίπτωση του κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άξια προς διερεύνηση.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Το 2016 δόθηκε δανεικός στη Στουτγκάρδη. Την πρώτη σεζόν είχε 19 συμμετοχές στην Zweite Bundesliga με 6 γκολ και 9 ασίστ. Δεν ολοκλήρωσε όμως τη χρονιά αφού 8 στροφές πριν το τέλος αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο και συγκεκριμένα στον χόνδρο.

Έμεινε εκτός μάχης για 32 παιχνίδια και την επόμενη σεζόν. Από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 ο Μανέ μετρούσε καρτερικά τις ημέρες (273) για την αποθεραπεία και την επιστροφή του στο χορτάρι. Η ατυχία του ποδοσφαιριστή όμως δεν είχε τελειωμό.

Τραυματίστηκε ξανά και μάλιστα στην προπόνηση της γερμανικής ομάδας. «Αυτά είναι πικρά νέα.Ο 23χρονος υπέστη ρήξη τένοντα στο δεξιό μηρό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά», ανέφερε μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της Στουτγκάρδης, στις 18 Ιανουαρίου 2021, στο οποίο ενημέρωνε τους οπαδούς της, ότι ο Πορτογάλος έχανε οριστικά όλη τη χρονιά και πως θα λάμβανε την ύψιστη φροντίδα από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2018 επιστρέφει στη Σπόρτινγκ, με την οποία αγωνίζεται σε 3 παιχνίδια για τους ομίλους του Europa League και 2 για το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Τον Ιανουάριο του 2019 επανέρχεται στη Γερμανία, αυτήν τη φορά για να φορέσει τη φανέλα της Γιουνιόν του Βερολίνου με την οποία κατέγραψε 8 εμφανίσεις και 1 ασίστ στην Zweite Bundesliga.

Η Ρίο Άβε ήταν η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να επανέλθει στο 100% και να κάνει την πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του. Το 2019-20 έπαιξε 38 ματς έχοντας ένα γκολ και 7 ασίστ, ενώ τη 2020-21 μέτρησε 40 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ.

To πόσο καλός ήταν ο Μανέ τη χρονιά που μας πέρασε καταγράφηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021 στο Youtube. Ο Πορτογάλος με την αφρικανικές ρίζες δείχνει, ότι είναι μαχητικός, ντριπλαδόρος, διεισδυτικός, πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Καταφέρνει να ελίσσεται ανάμεσα σε αντίπαλους αμυντικούς και να «σπάει» τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο για τους επερχόμενους συμπαίκτες του. Έχει πετύχει όμως και πανέμορφα γκολ, η ωραιότητα των οποίων είναι μνημειώδης.

Στην Πορτογαλία, οι πηγές του Sportdog κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Παρατηρούν, δε, ότι ο Μανέ είναι ιδιαίτερα αξιόλογος, όταν η ομάδα του αντεπιτίθεται, γιατί είναι πολύ γρήγορος, ιδιαίτερα με τη μπάλα στα πόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μιλάει με Ολυμπιακό, γι’ αυτό θέλει να έρθει - Παίζει σε δύο θέσεις - Γιατί τον φωνάζουν... τανκ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags