Facebook Pixel Και οι έντεκα ήταν... υπέροχοι - Αυτοί εντυπωσίασαν στην φάση των ομίλων του Euro
| 2021-06-25 16:26:00

Και οι έντεκα ήταν υπέροχοι - Η καλύτερη 11αδα στη φάση ομίλων του Euro - Ξεχώρισε πρώην του ΠΑΟΚ

Του Μιχάλη Σοφιανού
Και οι έντεκα ήταν υπέροχοι - Η καλύτερη 11αδα στη φάση ομίλων του Euro - Ξεχώρισε πρώην του ΠΑΟΚ

Αυτοί είναι οι παίκτες που γοήτευσαν με την απόδοσή τους στην πρώτη φάση της φετινής διοργάνωσης και βοήθησαν τις ομάδες τους να βρεθούν στους "16" 

Euro 2020: Η πρώτη φάση της διοργάνωσης έχει περάσει στην… ιστορία και πλέον οι πάντες περιμένουν την συνέχεια, στην φάση των "16", ώστε να οδηγηθούμε σιγά σιγά στην τελική… μάχη για την κατάκτηση της Ευρώπης. Σίγουρα όμως πολλά είναι τα πράγματα που έχουμε να θυμόμαστε από τους ομίλους του Euro και για αυτό το λόγο πάμε να δούμε καλύτερη ενδεκάδα, με παίκτες που εντυπωσίασαν, ενώ ανυπομονούμε να δούμε την συνεχεία τους. Αν πούμε, λοιπόν, ότι θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα 4-3-3, πάμε να δούμε τα πρόσωπα που "έλαμψαν" και κέρδισαν επάξια την θέση τους στους καλύτερους 11.

Τερματοφύλακας: Ρόμπιν Όλσεν (Σουηδία)

Θα μπορούσε στην θέση του να είναι ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, όμως ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, που από την χώρα έφυγε σαν… ανέκδοτο, κατάφερε να κάνει ελάχιστα λάθη σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, με Ισπανία, Πολωνία και Σλοβακία, βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να έχει στην φάση των "16" για αντίπαλο την Ουκρανία.

Δεξί μπακ: Ντένζελ Ντάμφρις (Ολλανδία)

Εντυπωσιακός ο Ολλανδός στην πρώτη φάση των ομίλων κι ας μην έπαιζε στην ίδια θέση που τον βάλαμε εμείς. Με δύο τέρματα, με Ουκρανία και Αυστρία, έδειξε τις επιθετικές αρετές που διαθέτει και θαυμάζουμε στην Αϊντχόφεν, ενώ παράλληλα ήταν καταλυτικός και αμυντικά δίνοντας τεράστιες βοήθειες στους Ολλανδούς να φτάσουν στην πρώτη θέση του ομίλου.

Στόπερ: Σιμόν Κιάερ (Δανία) – Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία)

Με τον Μπονούτσι "βράχο" στην άμυνα, οι Ατζούρι δεν δέχθηκαν όχι απλά γκολ, αλλά ούτε καν φάση στα τρία παιχνίδια του ομίλου. Κατάφερε για ακόμα μια φορά να… κρύψει το πρόβλημα της ταχύτητάς του, με την εμπειρία αλλά και την σταθερότητά του, κάτι που του έλειψε κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς με την Γιουβέντους. Όσο για τον αρχηγό της Δανίας τα λόγια πραγματικά είναι περιττά… Από την στάση του στον τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν να οργανώσει το "τείχος" γύρω του, αλλά και την ταχύτητα που έδρασε δίνοντας στον συμπαίκτη του τις πρώτες βοήθειες, μέχρι και την επιρροή του αγωνιστικά, ο Σιμόν Κιάερ κέρδισε με το… σπαθί του την θέση στην καλύτερη ενδεκάδα.

Αριστερό Μπακ: Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία)

Ένα αριστερό μπακ, που δεν στην πραγματικότητα δεν είναι, όμως εντυπωσίασε. Στους δύο αγώνες που έπαιξε ήταν άριστος τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Μπορεί σε αυτή τη θέση να αδικούμε τον Ρόμπιν Γκόσενς, της Γερμανίας, όμως ο Ιταλός ήταν καλύτερος στη διάρκεια των αγώνων, με τον αμυντικό της Αταλάντα να δείχνει μερικές φορές απίστευτα πράγματα, ενώ άλλες σημεία… αποδιοργάνωσης.

Κεντρικοί μέσοι: Μανουέλ Λοκατέλι (Ιταλία), Τζίνι Βαϊνάλντουμ (Ολλανδία), Λούκα Μόντριτς (Κροατία)

Σίγουρα η θέση των μέσων ήταν η δυσκολότερη για να επιλέξουμε μόλις τρεις από τους πολλούς που εντυπωσίασαν, όμως αυτοί οι τρεις ήταν λίγο παραπάνω από τους άλλους για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Αρχικά ο νεαρός παίκτης της Σασουόλο ήταν καταιγιστικός στους αγώνες της Ιταλίας και όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ελβετία. Κατάφερε και μπήκε στα… παπούτσια του μεγάλου απόντα Βεράτι στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου, ενώ κατάφερε τόσο να οργανώνει, όσο και να αμύνεται εξαιρετικά. Η παρουσία του μάλιστα βάζει έναν μεγάλο… πονοκέφαλο για τον Μαντσίνι, που καλείται να επιλέξει αν θα συνεχίσει με αυτόν στους αγώνες των νοκ άουτ ή θα προτιμήσει τον παίκτη της Παρί Σεντ Ζερμέν. Από την άλλη ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ κατάφερε να δείξει τελείως διαφορετικά πράγματα από ότι ξέραμε από την παρουσία του στο Νησί. Με λιγότερες αμυντικές αρμοδιότητες, έδειξε ότι μπορεί να εκτελεί κι όλας και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, κάνοντας τους Παριζιάνους να τρίβουν τα… χέρια τους για την επιλογή που έκαναν. Όσο για τον Λούκα Μόντριτς τα λόγια είναι περιττά. Μπορεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές να ήταν αρκετά μέτριος, όμως στον τελικό με την Σκωτία ήταν απίστευτος! Κατάφερε όχι απλά να βάλει ένα απίθανο τέρμα, αλλά πραγματικά θύμισε τον παίκτη που το 2018 κέρδισε την Χρυσή Μπάλα και οδήγησε τους Κροάτες στην φάση των "16".

Πλάγιοι επιθετικοί: Μέμφις Ντεπάι (Ολλανδία), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο)

Μπορεί ο Ολλανδός επιθετικός να μην τόσο καταιγιστικός όσο περίμεναν πολλοί, όμως οι δουλειές που έκανε μέσα στο γήπεδο ήταν πάρα πολλές. Από το να γυρνάει στο κέντρο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας, όσο και να βγαίνει στα πλάγια, ανοίγοντας χώρο για τους μέσους μέσα στην περιοχή ο Ντεπάι κατάφερε και απέδειξε σε όλους την ποιότητα αυτού του παίκτη ακόμα μια φορά. Παράλληλα σκόραρε και δύο από τα οχτώ τέρματα των Οράνιε στην φάση των ομίλων. Την ίδια στιγμή ο Βέλγος μπορεί να έχασε τον πρώτο αγώνα με τους Ρώσους, όμως ιδιαίτερα με την Δανία έδειξε πόσο πολύτιμος μπορεί να αποδειχθεί για την ομάδα του στην συνέχεια του τουρνουά.

Κεντρικός επιθετικός: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Εδώ η μάχη ήταν ανάμεσα στο CR7 και τον Ρομέλου Λουκάκου, όμως ο Πορτογάλος κερδίζει στα σημεία. Δεν είναι τυχαία τα πέντε τέρματα που έβαλε στα τρία παιχνίδια, ακόμα και αν μόλις δύο δεν είναι από το πέναλτι, αλλά η συνολική του παρουσία έδειξε πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος  ακόμα και σε ηλικία 36 ετών.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags