Facebook Pixel Άρης - Ερυθρός Αστέρας: Με το... αριστερό στα φιλικά ο Άρης - Έχασε από Ερυθρό Αστέρα, έδειξε καλά στοιχεία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-01 21:05:00

Με το... αριστερό στα φιλικά ο Άρης - Έχασε από Ερυθρό Αστέρα, έδειξε καλά στοιχεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με το... αριστερό στα φιλικά ο Άρης - Έχασε από Ερυθρό Αστέρα, έδειξε καλά στοιχεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ήττα με 2-1 από τον Ερυθρό Αστέρα γνώρισε ο Άρης στην Αυστρία, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν.

Άρης - Ερυθρός Αστέρας: Σε μια αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε από το... μπαράζ πέναλτι που έγιναν εντός ενός πενταλέπτου στο δεύτερο μέρος. Με τον Άρη να ευστοχεί στο 78' με τον Μπερτόγλιο στο ένα από τα δύο που κέρδισε (το άλλο το έχασε ο Γκαρσία), για να ισοφαρίσει σε 1-1 (είχε ανοίξει το σκορ στο 59' ο Μπάμπιτς) και τον Κάνγκα να γράφει από την άσπρη βούλα στο 80' το τελικό 2-1.

Οι «κίτρινοι» άρχισαν την αναμέτρηση με τέσσερις νεαρούς παίκτες, προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενώ αντιμετώπισαν μια πιο έτοιμη, από άποψη προετοιμασίας, ομάδα. Δεδομένων αυτών μπορούν να κρατήσουν ως θετικά στοιχεία το καλό πρόσωπο που έδειξαν ανά διαστήματα στο δεύτερο μέρος, όπου ανέλαβαν επιθετικές πρωτοβουλίες, ασκώντας και πίεση ψηλά. Να σημειωθεί ότι ο Γκάμα αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο ημίχρονο, με τον Χαΐροβιτς να μην αγωνίζεται. Επόμενα φιλικά για τους Θεσσαλονικείς, αυτά με τη Χάιντουκ την Κυριακή (4/7, 18:30) και με τη Λοκομοτίβ Μόσχας την Τετάρτη (7/7, 20:00).

Στο… μυαλό του κόουτς:

O Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με αρκετούς νεαρούς παίκτες, μένοντας σταθερός όμως στο αγαπημένο του 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα. Δεξί μπακ ο Μαρμαρίδης, αριστερό ο Γκάνεα, με τους Ασλανίδη και Δεληζήση να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Το αντίστοιχο των χαφ αποτελούσαν οι Κριμιτζάς και Ματίγια, με τους Γκαρσία, Γκάμα και Τσαγκαλίδη να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάνο.

Με την αρχή του δεύτερου μέρος πραγματοποιήθηκαν εφτά συνολικά αλλαγές από τον τεχνικό των «κιτρίνων». Ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα, με τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Μπεναλουάν και Γκάνεα από τα δεξιά στα αριστερά στην άμυνα. Ο Σάκιτς ήρθε να «κουμπώσει» δίπλα στον Κριμιτζά, με τον Μπερτόγλιο να είναι ο επιτελικός χαφ έχοντας δεξιά και αριστερά του τους Μπρούνο και Γκαρσία και μπροστά του τον Μάνο.

Από την άλλη, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς επέλεξε ως βασικούς τους Πόποβιτς, Γκάγιτς, Μπάμπιτς, Ίβανιτς, Πάνκοβ, Κατάι, Πέτροβιτς, Νίκολιτς, Ρόντιτς, Μπεν και Κρστόβιτς.

Το ματς:

Όπως ήταν αναμενόμενο, ελέω των αρκετών απουσιών του Άρη αλλά και του ότι ο αντίπαλός βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, ο Ερυθρός Αστέρας εμφανίστηκε πιο απειλητικός στην αρχή του αγώνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσει κατά βάση από τις πτέρυγές του με Ίβανιτς και Κατάι, είχε ως κορυφαία του στιγμή στο πρώτο μέρος εκείνη του 21', όταν ο Κρστόβιτς βγήκε με διαγώνια κίνηση σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουέστα, ο οποίος έβαλε «στοπ» στο σουτ του.

Ο Άρης άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Αρκετά δραστήριος ήταν ο Μαρμαρίδης, ο οποίος προωθούταν σε αρκετές περιπτώσεις από τα δεξιά, με τα γυρίσματά του βέβαια να μην είναι τα ενδεδειγμένα. Οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ του Γκαρσία.

Να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους αντιμετώπισε πρόβλημα ο Γκάμα, ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλό του. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, του ζητήθηκε από τον πάγκο του Άρη να μη συνεχίσει στον αγώνα, εάν δεν νιώθει καλά. Όμως, ο μεσοεπιθετικός των «κιτρίνων» επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ώστε να γίνει αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου.

Ύστερα από ένα άνευρο -και από τις δύο ομάδες- πρώτο δεκάλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 59'. Με τον Μπάμπιτς να πηδάει αρκετά ψηλά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και να στέλνει με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής την μπάλα στα δίχτυα του Άρη. Οι Σέρβοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί τα επόμενα λεπτά, ενώ στο 65' προχώρησαν κι αυτοί σε μαζεμένες αλλαγές.

Με το χρονόμετρο να έχει φτάσει στο 70' ο Άρης άρχισε να αυξάνει την πίεση του κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στις φάσεις που δημιουργούσε. Στο 71' ο Γκάνεα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στον Μπερτόγλιο, ο οποίος περίμενε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι. Ωστόσο, η κεφαλιά του άσου των «κιτρίνων» πέρασε άουτ.

Και τότε άρχισαν τα... πέναλτι: Στο 75' ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε εντός της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο ο Γκαρσία ήταν αρκετά άστοχος αναλαμβάνοντας την εκτέλεση. Κι όμως, οι «κίτρινοι» είχαν ακόμα μια ευκαιρία μόλις ενάμισι λεπτό αργότερα, καθώς ο Μπρούνο ανατράπηκε από τον Σανόγκο. Στην άσπρη βούλα βρέθηκε ο Μπερτόγλιο, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ωστόσο, οι παραβάσεις εντός των μεγάλων περιοχών δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Ερυθρό Αστέρα να κερδίσει και εκείνος πέναλτι στο 80', ύστερα από μαρκάρισμα του Μαρτίνη στον Μπακαγιόκο. Με τον Κάνγκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το τελικό 2-1 για τους Σέρβους.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags