Facebook Pixel Αγγλία - Δανία: It’s coming home και με τη... βούλα - Στον τελικό η Αγγλία με ήρωα τον Κέιν - Επικός ο Σμάιχελ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-08 00:36:00

It’s coming home και με τη... βούλα - Στον τελικό η Αγγλία με ήρωα Κέιν - "Μάχη" με Ιταλία (vids)

Sportdog Team
It’s coming home και με τη... βούλα - Στον τελικό η Αγγλία με ήρωα Κέιν - "Μάχη" με Ιταλία (vids)

Τα Τρία Λιοντάρια κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Δανών και με γκολ του Χάρι Κέιν, στην παράταση, να κερδίσουν με 2-1 και να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Euro, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία

Αγγλία - Δανία: Κι όμως είναι ένα βήμα πριν το φέρουν… σπίτι. Οι Άγγλοι ξεπερνώντας το σοκ από το γκολ του Ντάμσγκααρντ, κατάφεραν και ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Κιάερ και αν και ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του ημιτελικού πήραν τη νικη και την πρόκριση με 2-1, στην παράταση με γκολ του Κέιν στο 105'. Από την άλλη οι Δανοί αν και είδαν τον Σμάιχελ να είναι εκπληκτικός, να αποκρούει πέναλτι του επιθετικού της Τότεναμ πρίν σκοράρει και να τα δίνουν... όλα θα γυρίσουν με... άδεια χέρια στην Κοπεγχάγη, ξέρωντας όμως ότι έχουν κερδίσει  πολλά από αυτό τουρνουά. Αυτό το αποτέλεσμα κάνει τα Τρία Λιοντάρια να δίνουν ραντεβού με την Ιταλία της Κυριακή (11/7) στο Λονδίνο με το νικητή να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης.

Το ματς:

Ο δεύτερος ημιτελικός στο Γουέμπλεϊ ξεκίνησε με την Αγγλία να είναι αυτή που ήθελε να πιέσει από νωρίς με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο τέρμα, ώστε να διώξει το… άγχος. Από την άλλη πλευρά οι Δανοί έδειχναν να ρίχνουν βάρος στην άμυνα και να έχουν σαν στόχο να… χτυπήσουν στην κόντρα. Τα Τρία Λιοντάρια είχαν την απόλυτη κατοχή της αναμέτρησης, όμως χωρίς να μπορούν να κάνουν κάποια αξιόλογη τελική, παρά μόνο τα σουτ του Στέρλινγκ στο 13' και εκείνο του Κέιν στο 15', χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Σμάιχελ.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι Δανοί κατάφεραν και ισορρόπησαν πλήρως την αναμέτρηση, ενώ στο 25' είχαν και μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουν εκείνοι το σκορ. Ο Ντάμσγκααρντ, με τα από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, έκανε ένα πολύ ωραίο πλασέ με στόχο το παραθυράκι του Πίκφορντ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι Ρόλιγκανς λοιπόν αφού αρχικά απείλησαν, μετά από λίγο κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ και μάλιστα με εκπληκτικό γκολ. Στο 30' οι Δανοί θα κερδίσουν φάουλ έξω από την περιοχή του Πίκφορντ με τον Ντάμσγκααρντ να το εκτελεί και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ παράλληλα άγχωσε ακόμα περισσότερο τους Άγγλους.

Τα Τρία Λιοντάρια, όμως, αντέδρασαν άμεσα και 38' θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Κέιν ο Στέρλινγκ από πλεονεκτική θέση θα πλασάρει, με τον Σμάιχελ να διώχνει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης, ο επιθετικός της Τότεναμ θα βρει τον Σάκα εκπληκτικά, που  θα κάνει το γύρισμα, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στον Κιάερ και θα καταλήξει στο τέρμα της Δανίας κάνοντας το 1-1.

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ θα είναι αυτοί που θα μπουν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος με την βοήθεια και του κόσμου στο γήπεδο. Στο 55' ο Σμάιχελ και πάλι θα είναι εντυπωσιακός και θα αποκρούσει εξαιρετικά με το ένα χέρι κεφαλιά από τον Μαγκουάιρ, κρατώντας το 1-1. Οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν με σέντρες να κάνουν… δύσκολη την ζωή των Δανών, όμως αυτό δεν θα τους κάνει να ανησυχούν, διατηρώντας αρκετά εύκολα την ισοπαλία. Από την πλευρά τους οι Ρόλιγκανς είχαν ανεβάσει πιο ψηλά την άμυνά τους, πιέζοντας τους αντίπαλους αμυντικούς, ψάχνοντας τα λάθη των παικτών του Σάουθγκεϊτ.

Ο αγώνας δεν είχε γρήγορο τέμπο, με τους Άγγλους να μην μπορούν να βρουν χώρους ώστε να μπορέσουν να πετύχουν το… χρυσό γκολ. Στο 74' ο Χάρι Κέιν θα ανατραπεί καθαρά μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Μάκελι θα σταματήσει τη φάση νωρίτερα για φάουλ του Βρετανού επιθετικού πάνω στον Πόουλσεν. Όσο προχωράγαμε προς το φινάλε οι δύο ομάδες έδιναν μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να πέφτει. Στο 80' ο Φίλιπς θα δοκιμάσει ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Στόουνς μετά από φαόυλ του Σο θα έχει ίδια κατάληξη.

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας οι Δανοί κατάφερε να έχει την κατοχή της μπάλας, μην αφήνοντας στα Τρία Λιοντάρια να γίνουν απειλητικά, ενώ παράλληλα όταν συνέβαινε το ανάποδο αμύνονταν εκπληκτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουμε στην παράταση. Εκεί οι Άγγλοι θα ξεκινήσουν δυνατά με τον τον Κέιν στο 94' να κάνει το σουτ από δύσκολη γωνία, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των Ρόλιγκανς θα αποκρούσει. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Γκρίλις να απειλήσει, όμως και πάλι ο Σμάιχελ ήταν σωστά τοποθετημένος.

Στο 102' ο Μέλε θα βρει τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Οι Δανοί θα διαμαρτυρηθούν μιας και υπήρχε δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, όμως ο Μάκελι, μετά και από την βοήθεια του VAR θα παραμείνει στην απόφασή του. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Χάρι Κέιν, όμως και πάλι ο Σμάιχελ θα αποκρούσει, όμως δεν θα καταφέρει να μπλοκάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Τότεναμ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος του έξτρα ημιώρου οι Δανοί θα προσπαθήσουν να τα δώσουν... όλα για να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ήταν φανερό ότι οι δυνάμεις τους δεν ήταν τέτοιες που θα μπορούσαν να αντιδράσουν, όσο κι αν το ήθελαν. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ αμύνονταν σωστά, ενώ είχαν το μυαλό τους και στην κόντρα για να... τελειώσουν τον αγώνα. Στο 114' ο Μπρέθγουάιτ θα σουτάρει, όμως ο Πίκφορντ θα δηλώσει παρών διώχνοντας σε κόρνερ. Τα Τρία Λιοντάρια θα καταφέρουν να κρατήσουν, στον υπόλοιπο χρόνο της αναμέτρησης, εύκολα το σκορ, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ κάτι που έδωσε τοο εισιτήριο στην Αγγλία για τον τελικό της Κυριακής (11/7) απέναντι στους Ιταλούς.

Σκόρερ: 39' Κιάερ (αυτ), 104' Κέιν - 30' Ντάμσγκααρντ

Αγγλία (Γ. Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69' Γκρίλις (106' Τρίπιερ)), Ράις (95' Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95' Φόντεν), Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ

Δανία (K. Χιούμλαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105+1' Βιντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67' Νόργκαρντ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88' Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67' Βας), Ντάμσγκααρντ (67' Πόουλσεν)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags