Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ανατροπή στο Λιμάνι με Έλληνα άσο - "Παράπονα" Μαρτίνς - Αγνώριστος στην Αυστρία... όλα στον αέρα!
| 2021-07-09 14:00:00

Ανατροπή στο Λιμάνι με Έλληνα άσο - "Παράπονα" Μαρτίνς - Αγνώριστος στην Αυστρία... όλα στον αέρα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανατροπή στο Λιμάνι με Έλληνα άσο - "Παράπονα" Μαρτίνς - Αγνώριστος στην Αυστρία... όλα στον αέρα!

Η αβέβαιη παρουσία του στο ρόστερ και η φημολογία για μεταγραφή. Ποιος είναι ο διεθνής άσος, μετά τους Πέπε και Τιάγκο Σίλβα, που προβληματίζει τον Πορτογάλο κόουτς σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Ποιο το μεγάλο πρόβλημα και γιατί είναι πιθανό να αποχωρήσει.
 

Ολυμπιακός: Επέστρεψε από την Αυστρία, εκεί όπου ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έβαλαν τα θεμέλια για το χτίσιμο της ομάδας ενόψες της επόμενη σεζόν, ενώ είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που διεκδικούν θέση στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αρκετά ακόμα "κοψίματα" από Μαρτίνς και τεχνικό τιμ, αφού ο αριθμός των παικτών που ανήκουν στον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που επιθυμεί ο Πορτογάλος τεχνικός. Συγκεκριμένα το ρόστερ πλέον αριθμεί πάνω από 35 ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που ο Μαρτίνς έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να δουλέψει με λιγότερους.

Το νέο στοιχείο που χαρίζει στους Πειραιώτες και τον προπονητή τους μεγαλύτερη ευελιξία είναι η δημιουργία της Β' Ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Κάτι που σημαίνει ότι οι παίκτες που θα "κοπούν" δεν είναι απαραίτητο να αποχωρήσουν, αλλά δίνεται η δυνατότητα να... υποβιβαστούν στη δεύτερη ομάδα. Εκεί θα ελέγχεται από πρώτο χέρι η αγωνιστική τους πρόοδος και κάποιοι εξ' αυτών θα μπορούν να επανέλθουν στην Α' Ομάδα, προσφέροντας στον Μαρτίνς την πολυτέλεια του να έχει παίκτες σε ρόλο "μπαλαντέρ" μεταξύ των δύο ομάδων.

Μιλώντας για τα "κοψίματα" που αναμένονται στους πρωταθλητές Ελλάδας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περίπτωση του Μάριου Βρουσάι. Ενός ποδοσφαιριστή που δύσκολα περίμενε κανείς ότι θα βρεθεί σε αυτή τη θέση, όμως το πρόσφατο δείγμα γραφής του αποτελεί αιτία προβληματισμού και καθιστά επισφαλή την παρουσία του στο ρόστερ.

Ο Μαρτίνς τον πιστεύει πολύ και μάλιστα πέρυσι είχε εντυπωσιαστεί με την αγωνιστική εξέλιξη του διεθνούς εξτρέμ. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του ο Βρουσάι δεν έχει επανέλθει στα ίδια στάνταρ απόδοσης, ενώ στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους ξένισε η τάση του να το... παρακάνει με την μπάλα στα πόδια, επιλέγοντας τραβηγμένες ενέργειες στην προσπάθειά του να δείξει πράγματα. Κανείς δεν έχει παράπονα από την προσπάθεια που καταβάλλει ο Έλληνας άσος, καλείται όμως να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του και να ξαναβρεί ρυθμό, προκειμένου να μην εμπλακεί το όνομά του σε σενάρια.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και τους Πέπε Ροντρίγκες και Τιάγκο Σίλβα, παρά το γεγονός ότι αποτέλεσαν προσωπικές επιλογές του Μαρτίνς, ο οποίος τους έδωσε ουκ ολίγες ευκαιρίες στα καλοκαιρινά φιλικά. Εντούτοις έδειξαν ελάχιστα πράγματα και έχουν "ανάψει" οι συζητήσεις που θέλουν το μέλλον τους να είναι μακριά από τον Ολυμπιακό.

Την ίδια στιγμή, οι Ελβετοί επιμένουν -για ακόμα ένα καλοκαίρι- πως υπάρχει θέμα επιστροφή του Παϊτίμ Κασάμι στον Ολυμπιακό! Τα ρεπορτάζ από την πατρίδα του παίκτη αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον 29χρονο μέσο, επισημαίνουν ωστόσο ότι η ελβετική ομάδα δεν συζητά την πώληση ενός εκ των κορυφαίων παικτών της με αυτό το ποσό. Παρ' όλα αυτά, στην Ελβετία θεωρούν σίγουρο ότι οι Πειραιώτες θα επανέλθουν άμεσα με βελτιωμένη προσφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στον Ολυμπιακό με top class μεταγραφή! Φέρνει παιχταρά που έσκισε στο Euro - Υπογράφει

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags