Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κορυφαίες ατάκες και αποκαλύψεις του Μανώλη Γαβαθιώτη!
| 2021-07-11 12:00:00

"Το πήρε ήδη ο Ολυμπιακός, άλλο επίπεδο από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Νέος... Μανωλάς - Πάγκο οι Καμαρά-Εμβιλά"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Το πήρε ήδη ο Ολυμπιακός, άλλο επίπεδο από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Νέος... Μανωλάς - Πάγκο οι Καμαρά-Εμβιλά"

Ο Αλγκασίμ που θυμίζει Οφορίκουε και η νέα θέση του Βαλμπουενά. Ο Μανώλης Γαβαθιώτης μιλάει στο Sportdog για τον φετινό Ολυμπιακό, τους μικρούς που έχει ξεχωρίσει, τον Πέδρο Μαρτίνς και φυσικά τους αντιπάλους των Πειραιωτών. Γιατί είναι τόσο σίγουρος για το πρωταθλημα;
 

Ολυμπιακός: Την ερυθρόλευκη επικαιρότητα των ημερών σχολίασε στο sportdog ο Μανώλης Γαβαθιώτης, που έχει πολλές δεκαετίες θητεία στο ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων.

Μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος, αναφέρθηκε στην προετοιμασία των Πειραιωτών, στους παίκτες που ξεχώρισαν αλλά και σε εκείνους που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για την επόμενη μέρα της ομάδας.

"Έχει πάρει ήδη το 47ο ο Ολυμπιακός - Ένα επίπεδο πάνω από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Χαιρετάει ο Σα"



"Είδα στην προετοιμασία ότι είναι σχεδόν έτοιμος, έχει πάρει ήδη το 47ο, δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ελλάδα. Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς, το έχουν παραδεχτεί ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Και αποδεικνύεται η ανωτερότητα του Ολυμπιακού μέσα από τις ατροφικές κινήσεις τους. Στην Ελλάδα έχουμε ένα επίπεδο για τον Ολυμπιακό και ένα επίπεδο για όλους τους άλλους μαζί", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog o Μ. Γαβαθιώτης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Στην Ευρώπη είμαστε μπροστά σε δύσκολο σταυρόλεξο, που μπορεί να λύσει μόνο ο Μάρτινς. Έχει τρομερό ρόστερ που θα εμπλουτιστεί με τρεις ακόμα παίκτες, όπως μας είπε ο ίδιος: Εξτρέμ, πλάγιο μπακ και τερματοφύλακα. Για να επιμένει τόσο για τον τερματοφύλακα σημαίνει ότι ο Σα θα αποχαιρετήσει".

"Μεγάλο πρόβλημα με τον τερματοφύλακα - Αλλάζει θέση σε Βαλμπουενά - Μανωλάς ο Μάρκοβιτς"

Στο θέμα τού τερματοφύλακα τι βλέπεις;

"Ακόμα και στη θέση του τερματοφύλακα θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί και ο Κρίστινσον έδειξε ότι είναι πολύ σπουδαίος τερματοφύλακας, με εμπειρία, σταθερότητα, η απόκρουση που έκανε στο πέναλτι ήταν τρομερή. Ο εξτρέμ που θα έρθει θα έχει να συναγωνιστεί τον Μασούρα, τον Ραντζέλοβιτς, τον Βρουσάι, τον Βαλμπουενά που τον είδα ξανά έφηβο, με πρωτοβουλίες, ατομικές προσπάθειες κ.λπ. Ίσως να τον γυρίσει λίγο πίσω ο Μάρτινς φέτος".

Ποια είναι η άποψη που σχημάτισες για τον Μάρκοβιτς;

"Έχω γράψει πρώτος και το υπερηφανεύομαι εδώ και δύο χρόνια ότι θα είναι η λύση του Ολυμπιακού στην άμυνα, πέρσι αιφνιδιάστηκα που τον έδωσε δανεικό. Πιστεύω πολύ σε εκείνον, από την ώρα που έφυγε ο Μανωλάς που έχουν ίδιο σουλούπι και προσόντα, δεν υπήρξε άλλος στόπερ στον Ολυμπιακό με τα ειδικά προσόντα του Μάρκοβιτς. Ο Σεμέδο τεράστιος, ο Σωκράτης τεράστιος, ο Σισέ και ο Μπα είναι πολύ καλοί, αλλά το πακέτο τού Μάρκοβιτς δεν το έχει κανένας. Του λείπει ίσως λίγο η εμπειρία αλλά είναι υπερπλήρης στα στόπερ ο Ολυμπιακός με αυτόν στο ρόστερ".

"Οφορίκουε ο Αλγκασίμ - Στέλνει πάγκο Εμβιλά, Μπουχαλάκη ή Καμαρά ο Σουρλής - Ποντένσε επί δύο ο Παβόν"

Τον Αλγκασίμ Μπα, για τον οποίο μίλησε με θετικά λόγια και ο Μάρτινς, πώς τον βλέπεις;

"Τον είχα παρακολουθήσει, πολύ δυνατό παιδί, θυμίζει Οφορίκουε, αλλά είναι πιο ψηλός και σωματώδης και πιο τεχνίτης, ξέρει καλή μπάλα. Δεν έχω συνηθίσει να ακούω τέτοια λόγια για ένα νέο παιδί από τον Μάρτινς, κι αυτό κάτι δείχνει. Επίσης, ο Σαπουντζής μού έκανε εντύπωση, είναι ο γιος του Σαπουντζή που έπαιζε στον Άρη και του Εδεσσαϊκό. Μάλιστα, θυμάμαι τώρα, πριν από έναν αγώνα του Εδεσσαϊκού με την ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης είχε καλέσει τον μπαμπά Σαπουντζή στο κότερό του". 

Η άποψή σου για τον Σουρλή ποια είναι;

"Ο Σουρλής είναι πολύ καλός, μηχανάκι το οποίο δεν ξέρω ποιος θα τον βγάλει από την 11άδα. Ακόμα και σε αυτή την τριάδα που έχει ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά, τον Μπουχαλάκη και τον Καμαρά, δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον βγάλει από την 11άδα".

Ο Μάρτινς σχολίασε ότι θέλει έναν νέο Βαλμπουενά στην ομάδα και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά στον Κριστίαν Παβόν.

"Τον έχω δει σε πολλά βιντεάκια από το 2020 και πριν. Δεν ξέρω πώς είναι σήμερα, αλλά η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ότι πρόκειται για Ποντένσε επί δύο: Πιο ψηλός και γρήγορος αλλά και πιο αποτελεσματικός στο γκολ, ασύλληπτος στο 1 με 1,σκοράρει. Της μιλάει της μπάλας. Θα πέσουν τα τσιμέντα, όπως έλεγε και ο Αλέφαντος. Αλλά είναι πολύ δύσκολη μεταγραφή, όχι μόνο πολυδάπανη".

Τέλος, πώς θέλεις να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Θεωρώ ότι η απραξία και η αδυναμία των άλλων ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων, αναγκάζουν τα Μέσα τα οποία τους στηρίζουν να στρέφονται σε άλλα θέματα από τα αγωνιστικά. Αλλά τη στροφή που έκαναν να βρουν βρικόλακα του ποδοσφαίρου, τον Λουκόπουλο της Παναχαϊκής, και να μιλήσει για την παράγκα, είναι αδιανόητη και δεν τιμά κανέναν. Εγώ είμαι οπαδός, δεν είμαι υποκειμενικός όταν γράφω για τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είναι ηθικά απαράδεκτα. Να τον βγάλουν να μιλήσει τώρα για να πλήξει τον Ολυμπιακό, είναι αδιανόητο. Για να αποπροσανατολίσουν τους οπαδούς και να τους προσφέρουν κουτόχορτο. Αυτή είναι η δική μου άποψη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούιξε η πιάτσα για Ολυμπιακό - Φέρνουν πρωταθλητή Ευρώπης οι Αγγελόπουλοι - "Μπομπέρ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags