Facebook Pixel Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Καμπανάκια για ΠΑΟΚ - Πολλά λάθη και δίκαια ήττα από την Αϊντχόφεν που ήταν πιο έτοιμη
| 2021-07-14 22:53:00

Καμπανάκια για ΠΑΟΚ - Πολλά λάθη και δίκαια ήττα από την Αϊντχόφεν που ήταν πιο έτοιμη

Sportdog Team
Καμπανάκια για ΠΑΟΚ - Πολλά λάθη και δίκαια ήττα από την Αϊντχόφεν που ήταν πιο έτοιμη

Χωρίς να μπορέσει να γίνει απειλητικός σε καμία φάση της αναμέτρησης και με πολλά προβλήματα σε ανάπτυξη, αλλά και σε άμυνα ο Δικέφαλος του Βορρά γνώρισε την ήττα με 1-0 από την πιο έτοιμη Αϊντχόφεν στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Με πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική λειτουργία εμφανίστηκε ο Δικέφαλος του Βορρά απέναντι στους πιο έτοιμους Ολλανδούς με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 1-0. Το ανησυχητικό, αν και η προετοιμασία των Ασπρόμαυρων είναι ακόμα στην αρχή, ήταν το γεγονός ότι η ένταση των ποδοσφαιριστών ήταν πολύ χαμηλότερη από των αντιπάλων τους, ενώ παράλληλα ούτε οι αμυντικοί μέσοι, αλλά ούτε τα στόπερ δεν μπορούσαν να έχουν σωστές τοποθετήσεις σε όσα φαινόταν να ζητάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ματς: 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να θέλουν να πιέσουν ψηλά και να κάνουν δύσκολη την… ζωή των παικτών του Λουτσέσκου, κάτι που θέλησαν να κάνουν και οι Καγκάβα και Σφιντέρκσκι στην αρχή της αναμέτρησης, δείχνοντας τον τρόπο που σκέφτεται ο Ρουμάνος. Οι Ολλανδοί θα είναι πιο επιθετικοί από την αρχή και θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με τους Ραμάλιο και Μαντουέκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ανάπτυξη του Δικεφάλου του Βορρά είχε αρκετά προβλήματα, κυρίως λόγω της επιθετικής άμυνας των ερυθρολεύκων, πράγμα που έκανε τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ στο 11' θα σκοράρουν με τον Ζάχαβι, με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

Πρώτη φάση του ΠΑΟΚ θα έρθει στο 21', μετά από σουτ του Εσίτι έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα θα κοντράρει και φύγει κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς θα αποκρούσει εντυπωσιακά ένα σουτ του Γκέτσε, ενώ ένα λεπτό μετά ο Φαν Γκίνκελ θα απειλήσει με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Σέρβου γκολκίπερ. Στο 25' όμως η Αϊντχόφεν θα ανοίξει το σκορ όταν αρχικά ο Ζίβκοβιτς θα σταματήσει ένα σουτ του Φαν Γκίνκελ, όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ θα… κοιμηθεί με τον Μπαντουέκε να προλαβαίνει να πλασάρει και να κάνει το 1-0. Με την σέντρα οι παίκτες του Λουτσέσκου θα κάνουν και πάλι λάθος, με τον Ραμάλιο να σουτάρει και πάλι, όμως για ακόμα μια φορά ο Σέρβος γκολκίπερ των Ασπρόμαυρων θα αποκρούσει. Στο 38' οι Ολλανδοί θα έχουν ακόμα μια μεγάλη φάση με τον Μαντουεκε να κερδίζει την μάχη τον Εσίτι και να σουτάρει μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος του Βορρά θα αγωνιστεί με τελείως διαφορετική ενδεκάδα, κάτι που έκαναν και οι Ολλανδοί όμως η πίεσή τους δεν άλλαξε, δημιουργώντας και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξη των Ασπρόμαυρων. Αυτό που είχε αλλάξει για τους Θεσσαλονικείς ήταν ότι το transition όταν η μπάλα χανόταν ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο ημίχρονο. Οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν τρεις φορές με τον Σανακρέ και μια με τον Ιχατάρεν να απειλήσουν, όμως ο Πασχαλάκης θα δηλώσει παρών αποκρούοντας όλες τις προσπάθειες. 

Στο 64' οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Ιχατάρεν θα σεντράρει με τον Μάουρο Τζούνιορ να κερδίζει τα στόπερ του ΠΑΟΚ, όμως κεφαλιά του θα περάσει λίγο άουτ. Οχτώ λεπτά μετά νέα μεγάλη φάση για τους Ολλανδούς, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Ιχατάρεν βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη όμως ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και στα υπόλοιπα λεπτά με την Αϊντχόφεν να πιέζει αλλά χωρίς να δημιουργεί το την μεγάλη ευκαιρία με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικητές του γηπεδούχους με 1-0 και τον ΠΑΟΚ να κοιτάζει ώστε να εμφανιστεί καλύτερος τρεις μέρες μετά στο επόμενο φιλικό με την Σαρλερουά το Σάββατο (17/7).

Σκόρερ: 25' Μαντουέκε

Αϊντχόφεν: Ντρόμελ, Εμβένε (46' Ομπίσπο), Ραμάλιο (46' Βίργκεβερ), Μποσάλι (46' Όπεργκαρντ), Μαξ (46' Πρόπερ), Σανγκαρέ (85' Ρίγκο), Φαν Γκίνκελ (46' Τόμας (83' Σάμπο)), Μαντουέκε(Μάουρο), Γκέτσε (Φοφανά), Φερτέσεν (46' Ιχατάρεν), Ζάχαβι (46' Τέζε)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (46' Πασχαλάκης), Περέιρα (46' Λύρατζης), Μιχαηλίδης (46' Μιχάι), Βαρέλα (46' Κρέσπο), Τέιλορ (46' Ροντρίγκο), Εσίτι (46' Νινούα), Ελ Καντουρί (46' Σβαμπ), Λάμπρου (46' Μούργκ), Α. Ζίβκοβιτς (46' Τζόλης), Καγκάβα (46' Βράκας), Σφιντέρσκι (46' Ολιβέιρα (78' Κούτσιας))

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags