Facebook Pixel Ολυμπιακός – Άρης: "Πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός, τρομερή ποιότητα - Με Αστάνα θα… - Άλλος Μήτρογλου φέτος στον Άρη"
| 2021-07-17 20:01:00

"Πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός, τρομερή ποιότητα - Με Αστάνα θα… - Άλλος Μήτρογλου φέτος στον Άρη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πρωταγωνιστής ο Ολυμπιακός, τρομερή ποιότητα - Με Αστάνα θα… - Άλλος Μήτρογλου φέτος στον Άρη"

Η ευρωπαϊκή πρόκληση των δύο ομάδων και τα πλάνα Μαρτίνς-Μάντζιου. Ο ρεπόρτερ του Άρη, Γιώργος Στράντζαλης, αναλύει στο Sportdog την εικόνα του συνόλου των Κίτρινων στο φιλικό με τους Πειραιώτες, τους οποίους αποθεώνει στην κριτική του.

Ολυμπιακός – Άρης: Την άποψη, ότι στους αγώνες απέναντι στη Νέφτσι Μπακού, ο Ολυμπιακός έχει να παρατάξει μία έτοιμη ομάδα, εξέφρασε ο ρεπόρτερ του Άρη, Γιώργος Στράντζαλης.

Ο ρεπόρτερ του Άρη, της Metrosport και του Metropolis, που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και παρακολούθησε το φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, μίλησε στο Sportdog, όπου ανέλυσε την εικόνα του συνόλου του Άκη Μάντζιου και αποθέωσε τον Ολυμπιακό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε όσα μας είπε:

-Πώς σου φάνηκε ο Αρης στο φιλικό με τον Ολυμπιακό;

«Ως ένα (μεγάλο) βαθμό προσωπικά αυτό που είδα με ικανοποίησε. Οι περισσότεροι στέκονται στο αποτέλεσμα και στον τρόπο που ο Αρης δέχτηκε τα γκολ από τον Ολυμπιακό. Παραβλέπουν όμως ότι ο Αρης των πρώτων 35 αγωνιστικών λεπτών, απέναντι στον περσινό ουσιαστικά Ολυμπιακό και Πρωταθλητή Ελλάδας, ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Οι παίκτες του υπηρέτησαν αποτελεσματικά αυτό που θέλει ο Μάντζιος. Τακτικά πειθαρχημένη ομάδα, με συνοχή, σωστές αποστάσεις, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πατήσει περιοχή, απειλητική ομάδα στο τρανζίσιον παιχνίδι, έβγαλε συνδυασμούς και ήταν αποτελεσματική στο pressing. Αυτόν τον Αρη έχτισε στο διάστημα της προετοιμασίας και αυτό είδαμε σε μεγάλο βαθμό να βγαίνει και στο Καραϊσκάκης. Αυτός ο Αρης, ο περσινός, μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικός με τις προσθήκες που θα γίνουν άμεσα. Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη παραγωγικότητας σε σχέση με τη συχνότητα που δημιουργεί η ομάδα ευκαιρίες. Αυτό όμως δεν αποτελεί καινούρια είδηση, πρόκειται για μία παθογένεια που κρατάει από πέρυσι και θα διορθωθεί μόνο με ενίσχυση στην επίθεση. Αν εχθές, μέχρι το 35’, ο Αρης είχε μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ τότε τα συμπεράσματα – για αυτούς που στέκονται στο αποτέλεσμα- θα ήταν διαφορετικά».

-Και στα τρία γκολ παρατηρήσαμε ολιγωρία της άμυνας. Πόσο προβλημάτισε αυτό τον Άκη Μάντζιο;

«Η ανάγκη ενίσχυσης του Αρη στον χώρο της άμυνας δεν αναδείχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά από την ημέρα που αποφασίστηκε η πώληση του Λίντσεϊ Ροζ στη Λέγκια. Το κενό υπήρχε και μεγάλωσε μετά την απομάκρυνση του Γάλλου από το ρόστερ, καθώς πλέον χρειάζεται να καλυφθεί με δύο κεντρικούς αμυντικούς (σσ ο ένας είναι ο Φαμπιάνο, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Το ζητούμενο για τον Αρη είναι να αποκτήσει ταχύτητα (και) στην άμυνα, με παίκτες που θα μπορούν να υπηρετήσουν το συνολικό πλάνο. Γρήγορες επιστροφές, καλοί χειριστές της μπάλας κ.α..

Σε ό,τι αφορά τα τρία γκολ που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό, προφανώς και ο τρόπος προβλημάτισε τον προπονητή αλλά ταυτόχρονα ανέδειξε το πρόβλημα και την αναγκαιότητας για άμεση ενίσχυση. Και στα τρία γκολ η ολιγωρία είναι συνολική και ξεκινάει από τα χαφ, με λανθασμένες τοποθετήσεις και χαμένα μαρκαρίσματα».

-Ο Μήτρογλου εκτιμάς ότι θα έχει πιο ενεργό ρόλο;

«Ο Μήτρογλου που είδα στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας κατηγορηματικά θα έχει πιο ενεργό ρόλο στη φετινή σεζόν. Με διάθεση και μ’ έναν εγωισμό μαχητή ο οποίος θα παλέψει για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλάνο του προπονητή. Στο επόμενο διάστημα θα φανεί πόσο τον επηρέασε – σε αγωνιστικό ρυθμό - το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον άφησε εκτός από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν μέσα και στις δύο φάσεις που έβγαλε ο Αρης στο β’ ημίχρονο. Κινήθηκε όπως πρέπει να κινείται ένας έμπειρος και ποιοτικός επιθετικός μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ασχέτως αν οι εκτελέσεις του δεν ήταν αποτελεσματικές. Αυτό θέλει ο Αρης από τον Μήτρογλου, να είναι μέσα στις φάσεις. Ξέρει ο Μάντζιος ότι δεν είναι ο παίκτης που θα πρεσάρει την αντίπαλη άμυνα ή θα κυνηγήσει γρήγορα μπάλες. Αν αποκτήσει όμως καλύτερο ρυθμό το γκολ θα έρθει από… μόνο του. Η ικανότητά του είναι δεδομένη και δεν έχει ξεχάσει την μπάλα. Αρκεί να συνεχίσει κι εκείνος με το ίδιο πείσμα.

- Πώς βλέπεις το ματς με την Αστάνα;

«Πιστεύω ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον Άρη. Δηλαδή σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές την επόμενη Πέμπτη στο Καζακστάν και κυρίως η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας. Γιατί με την ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά ο Αρης, την ομοιογένεια και την επικοινωνία, ευκαιρίες θα βρει. Αρκεί να τις μετουσιώσει σε γκολ. Ολο το παιχνίδι θα παιχτεί από τη μέση και πίσω και θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών στο πλάνο του προπονητή. Αν θα έχει συνοχή και θα αποφύγει λάθη (ανασταλτικά) που είδαμε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας. Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα πάντως ο Αρης είναι έτοιμος για την πρώτη πρόκληση της σεζόν και η ομάδα που θα δούμε να διεκδικεί αποτέλεσμα πρόκρισης θα είναι πάνω-κάτω αυτή που είδαμε με τον Ολυμπιακό.

-Πώς σου φάνηκε ο Ολυμπιακός;

«Τρομερή ομοιογένεια, επικοινωνία μεταξύ όλων των γραμμών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον περσινό κορμό. Φάνηκε ξεκάθαρα η ποιότητα που διαθέτει ο Ολυμπιακός είτε σε μονάδες, είτε σε συνολικό επίπεδο και περιμένω ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη φετινή σεζόν. Μία ομάδα με πληθώρα ποιοτικών επιλογών για τον προπονητή σε όλες τις θέσεις, που φέτος θα πάρει πολλά και από τις μεταγραφές που έκανε αν κρίνω από τον Κούντε για παράδειγμα ο οποίος στο β’ ημίχρονο πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ήταν μέσα στις φάσεις και δημιούργησε το τρίτο γκολ. Για τους αγώνες με την Νέφτσι Μπακού πάντως ο Ολυμπιακός είναι μια έτοιμη ομάδα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο μπαμ από τον... Έλληνα Μέντες με μεταγραφή 13 εκατ. ευρώ από Σίτι - Ίδιας αξίας με τον Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags