Facebook Pixel Τόλης Βοσκόπουλος: Γλέντι με ΑΕΚ, αγκαλιά με Κόκκαλη, "σέλφι" με Πούσκας
| 2021-07-19 19:57:00

Γλέντι με ΑΕΚ, αγκαλιά με Κόκκαλη, "σέλφι" με Πούσκας - Τί ομάδα ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γλέντι με ΑΕΚ, αγκαλιά με Κόκκαλη, "σέλφι" με Πούσκας  - Τί ομάδα ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος;

Η σχέση του αείμνηστου τραγουδιστή με το ποδόσφαιρο και η ομάδα που υποστήριζε.

Τόλης Βοσκόπουλος: Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου.

Με τον χαμό του πρίγκιπα του λαϊκού πενταγράμμου το ελληνικό τραγουδι έγινε φτωχότερο.

Η είδηση του θανάτου του τροβαδούρου των λαϊκών ασμάτων συγκλόνισε την ΠΑΕ ΑΕΚ που εξέφρασε τα συλληπήτηρια της μέσω μιας ανάρτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Σίγησε για πάντα μια γνήσια φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της Ένωσης.

Η ανάρτηση των κιτρινόμαυρων έφερε το ερώτημα, ποιά ήταν η σχέση του Βοσκόπουλου με το ποδόσφαιρο.

Κατ'αρχάς τον λαϊκό τραγουδιστή (στον γάμο του με τη Τζούλια Παπαδημητρίου) είχε παντρέψει ο επί σειρά ετών χρηματοδότης του ΟΦΗ, ο αείμνηστος Θόδωρος Βαρδινογιάννης.

Τη σεζόν 1970-1971, η ΑΕΚ κατακτά το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, με την ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς να τερματίζει 5 βαθμούς μπροστά από τον Πανιώνιο.

Την τελευταία αγωνιστική της σεζόν, η Ένωση νικά 6-0 την Προοδευτική στη Νέα Φιλαδέλφεια (15', 76' Παπαεμμανουήλ, 27', 31' Καραφέσκος, 49' Σταθόπουλος, 86' Νικολαΐδης τα γκολ). Το γλέντι στήνεται στο κέντρο «Αδυναμία» που τραγουδούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος μαζί με τον ΠΑΟΚτσή, Στράτο Διονυσίου.

Γίνεται χαμός! Μάλιστα στο αρχείο του φωτογραφικού πρακτορείου ΙΝΤΙΜΕ έχει διασώσει ένα φοβερό ντοκουμέντο. ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ των 70s, Σταμάτης Παπασταματίου ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε ανάμεσα στα δύο μουσικά τέρατα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν... ανεπανάληπτος! Ποιά ομάδα όμως υποστήριζε αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά;

Θα περίμενε κανείς, ότι επειδή γεννήθηκε στην Κοκκινιά, θα ήταν οπαδός του Ολυμπιακού. Το 1993, δε, ο μπασκετικός Ολυμπιακός γλέντησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκεί που εμφανίζεται ο Βοσκόπουλος.

Απαθανατίστηκε μάλιστα σε εκείνη τη γιορτή αγκαλιά με τον τότε διοικητικό ηγέτη της ομάδας Σωκράτη Κόκκαλη.

Δεν ήταν όμως Ολυμπιακός...

Αλλά ούτε και Παναθηναϊκός, παρότι ο Ερασιτέχνης αποχαιρέτησε τον τραγουδιστή με μία φωτογραφία, στην οποία ο τραγουδιστής είχε απαθανατιστεί μαζί με τον Φέρενς Πούσκας.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΦΩΣ», ο αείμνηστος τραγουδιστής, ελάχιστα είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά η ομάδα που υποστήριζε ήταν ο Απόλλωνας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags