Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Χοακίν Πικέρες μπορεί να κάνει τη διαφορά στην 11άδα των πρωταθλητών;
| 2021-07-21 11:10:00

"Ταχυδυναμικός, καλός στο 1vs1 - Με 1 εκατομμύριο στον Ολυμπιακό - Να επενδύσει πάνω του ο Μαρτίνς"

του Γιώργου Κτενά
"Ταχυδυναμικός, καλός στο 1vs1 - Με 1 εκατομμύριο στον Ολυμπιακό - Να επενδύσει πάνω του ο Μαρτίνς"

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του και πώς θα ταιριάξει στο Λιμάνι. Τo sportdog.gr παρουσιάζει το προφίλ του Χοακίν Πικέρες ή Πικερές που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του Πορτογάλου προπονητή. Ποια τα χαρακτηριστικά του, η σύγκριση με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και η μέχρι τώρα καριέρα του.

Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χοακίν Πικέρες, σε συνέντευξή του στο sportdog, ο Πολύκαρπος Σεπεκίδης που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ουρουγουάη.

Ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε σε όλα τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του 22χρονου άσου, σε ποια άμυνα θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό, ενώ έκανε σύγκριση σε σχέση με τον Ρέαμπτσιουκ που έχουν τώρα οι πρωταθλητές στο ρόστερ τους.

"Άλμα στην καριέρα του - Για αυτό δεν παίζει όλη την πλευρά - Μπορεί να βελτιώσει τις ασίστ"

"Καταρχάς είναι Πικερές ο σωστός τονισμός στο επώνυμό του. Είναι από τους πλέον ταλαντούχους της γενιάς του που έχουν μείνει στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης. Τον πήρε η Πεναριόλ από τη Ρίβερ, κάτι που σημαίνει ότι έκανε άλμα στην καριέρα του γιατί παίζει σε ομάδα πρωταθλητισμού. Πεναριόλ και Νασιονάλ είναι τεράστιες ομάδες, συγκεντρώνουν κοντά στο 90% των οπαδών της χώρα και αντίστοιχοι είναι οι τίτλοι τους. Είναι αριστερός μπακ, μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, δεν το κάνει όμως λόγω επιλογής προπονητή", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog o Π. Σεπεκίδης.

Ποια είναι τα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Έχει τρεξίματα, είναι πολύ καλός στο 1 με 1, είναι γρήγορος. Δεν είναι το δυνατό του σημείο οι καλές σέντρες ή οι ασίστ, τουλάχιστον δεν έχει φανεί καθαρά κάτι τέτοιο - Βέβαια έχει τρεις ασίστ μέχρι στιγμής, που δεν είναι λίγες για αριστερό μπακ. Αλλά επειδή θα τον δεις πολλές φορές να ανεβαίνει, είναι κομμάτι που μπορεί να το βελτιώσει αυτό με τις ασίστ".

"Δεν κάνει τη διαφορά - Τον παίρνει με 1 εκατ. ευρώ" - Μπορεί βασικός στον Ολυμπιακό;

Θεωρείς ότι μπορεί να έρθει και να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό;

"Είναι μεγάλο ερωτηματικό αυτό, για εμένα απόλυτα έτοιμος για να κάνει τη διαφορά δεν είναι. Τον έχουμε δει σε ομάδα πρωταθλητισμού να ξεχωρίζει, αλλά δεν κάνει τη διαφορά  - Τουλάχιστον αυτή τη φάση της καριέρας του. Δεν είναι ένα φαινόμενο, που θα τον πάρεις 2-3 εκατ. ευρώ και θα τον πουλήσεις 15. Ξέρει τα βασικά σε πολύ καλό βαθμό, έχει καλά χαρακτηριστικά, είναι ταχυδυναμικός άλλα δεν έχει κάτι εντυπωσιακό τύπου να εκτελεί φάουλ, να βγάζει πολλές ασίστ ή να κάνει ντρίπλες".

Πόσα χρήματα θα μπορούσε να ζητήσει η ομάδα του για να τον παραχωρήσει;

"Η αγορά τής Ουρουγουάης είναι εξαιρετικά προσιτή, η αξία του είναι κάπου στο 1,5 εκατ., αλλά για να πάρει παίκτη από την Ουρουγουάη θεωρώ ότι με 1 εκατ. ευρώ τον δίνουν. Ειδικά με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει τώρα σε Πεναριόλ και Νασιονάλ".

"Καλύτερος από Ρέαμπτσιουκ στο... - Μπορείς να επενδύσεις πάνω του - Με τετράδα στην άμυνα"

Μπορούμε να πούμε αν είναι καλύτερος από τον Ρέαμπτσιουκ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του;

"Είναι σκληροτράχηλος, πειθαρχημένος, στο να βγαίνει μπροστά είναι καλύτερος από τον Ρέαμπτσιουκ. Γενικά ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή του - Τον έχω πετύχει να παίζει επιθετικά αλλά και με άλλον προπονητή, παλιάς σχολής, που δεν ήθελε να βγαίνουν οι μπακ του μπροστά. Τον έχω δει να κάνει και τα δύο, άρα προσαρμόζεται σε αυτά που ζητάει ο προπονητής του. Σε ένα ευρωπαϊκό ματς μπορεί να μείνει πίσω, για παράδειγμα, αλλά και σε εντός έδρας παιχνίδι στην Ελλάδα να βγει μπροστά, να επιτεθεί. Δεν ξέρω πώς το έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς, αλλά είναι παίκτης που μπορείς να επενδύσεις πάνω του και για τώρα αλλά και για το μέλλον".

Τέλος, θέλω να μου πεις σε ποια άμυνα πιστεύεις ότι θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό;

"Πιστεύω με τρεις στόπερ θα δυσκολευόταν με βάση αυτό που κάνει τώρα. Γιατί τώρα έχει ξεκάθαρο ρόλο, η ομάδα του 4-3-3 - Μάλιστα, στο πρόσφατο ντέρμπι που έπαιξαν στο Σουνταμερικάνα, που κέρδισε με 2-1 η Πεναριόλ την Νασιονάλ, ανέβηκε πολλές φορές, πήρε όλη την πλευρά, δημιούργησε φάσεις, δηλαδή ξεχώρισε σε ένα πολύ μεγάλο ματς. Για τον Ολυμπιακό νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να παίξει με τετράδα στην άμυνα, όπως έχει συνηθίσει μέχρι τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια έκπληξη Μαρτίνς - Εκτός κορυφαίος άσος απόψε με τη Νέφτσι - Βάζει δικό του "παιδί"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags