Facebook Pixel Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Δεν έπεισε αλλά πήρε σημαντικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός - Φανταστικό γκολ ο Καμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-21 23:55:00

Δεν έπεισε αλλά πήρε σημαντικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός - Φανταστικό γκολ ο Καμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Δεν έπεισε αλλά πήρε σημαντικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός - Φανταστικό γκολ ο Καμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γκολ ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες που κατάφεραν με 1-0 να κερδίσουν τη Νέφτσι Μπακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να πάρουν πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του φετινού Champions League

Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Μπορεί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να μην μπόρεσαν να θυμίσουν κάτι από την περσινή ομάδα όμως οι Ερυθρόλευκοι, των πολλών απουσιών και προβλημάτων, κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 τους Αζέρους, με φανταστικό τέρμα του Καμαρά, και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του φετινού Champions League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες έμειναν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, με 10 παίκτες, μιας και Καμαρά (44') και Τσελίκ (63') αποβλήθηκαν σωστά για σκληρά μαρκαρίσματα σε αντιπάλους τους.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Γ. Καραϊσκάκης ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, με τους Αζέρους να δείχνουν ότι θέλουν να προσπαθήσουν να απειλήσουν και μόλις στο 7' θα έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή. Θα βγουν στην αντεπίθεση από αριστερά με τον Λαβάλ, που θα πασάρει στον Μακχμούντοφ, με τον τελευταίο να κάνει ένα ωραίο πλασέ, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα μακριά από το δοκάρι του Τζολάκη. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν φανερό ότι είχαν πρόβλημα στο κέντρο με πολλά λάθη και αργές επιστροφές στις αντεπιθέσεις της Νέφτσι κάτι που φαινόταν να προβληματίζει πολύ τον Πέδρο Μαρτίνς.

Η πρώτη ευκαιρία για τους Πειραιώτες θα έρθει από στημένη φάση στο 14', όταν ο Μπουχαλάκης θα εκτελέσει φάουλ από καλό σημείο, όμως θα είναι άστοχος. Τρία λεπτά μετά ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα βρει πολύ ωραία, στην πλάτη της άμυνας, τον Μασούρα που θα πλασάρει όμως ο Μαμάντοφ θα αποκρούσει. Μετά το πρώτο τέταρτο οι Ερυθρόλευκοι θα ανεβάσουν στροφές και θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, ενώ θα καταφέρουν να κλείσουν τους φιλοξενούμενους, όμως δεν θα μπορέσει να απειλήσει.

Στο 29' όμως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Μαντί Καμαρά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαλμπουενά θα πασάρει στον Αφρικανό που έξω από την περιοχή θα κάνει ένα εκπληκτικό πλασέ και θα κρεμάσει τον Μαμάντοφ κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι Αζέροι θα προσπαθήσουν να γίνουν πιο απειλητικοί και μόλις τρία λεπτά μετά θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 1-1, όταν θα αλλάξουν ωραία της μπάλα, με τον Αλασκάροφ να βγαίνει απέναντι από τον Τζολάκη, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας θα αποκρούσει το σουτ με το πόδι. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να θέλουν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός στο 44' θα μείνει με 10 παίκτες όταν ο Καμαρά θα πάει να διώξει την μπάλα με ψαλίδι και θα χτυπήσει στο κεφάλι τον Αλασκάροφ, κάνοντας τον διαιτητή να τον αποβάλει απευθείας.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν δεδομένο ότι οι Αζέροι θα προσπαθούσαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα, όμως αρχικά, ούτε το σουτ του Μέζα στο 48', ούτε αυτά του Μπούγκριν τρία λεπτά μετά και στο 57' θα ανησυχήσουν τον Τζολάκη. Οι πρωταθλητές είχαν αλλάξει πλήρως προσανατολισμό με πρωταρχικό τους μέλημα να είναι να προστατεύσουν τα μετόπισθεν, ενώ έδειχναν ότι ήθελαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, ενώ αντίθετα η Νέφτσι είχε τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί, μιας και οι περισσότερες προσπάθειές τους ήταν από μακριά.

Η αριθμητική ισορροπία θα έρθει στο 63' όταν ο Τσελίκ θα προσπαθήσει να απομακρύνει την μπάλα, όμως θα σηκώσει ψηλά το πόδι του με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πρόσωπο τον Ρέαμπτσιουκ, που ερχόταν με φόρα, και θα αποβληθεί και αυτός.  Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ισορροπία στον αγώνα οι Αζέροι θα συνεχίσουν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα απειλήσει στην κόντρα. Στο 73' μετά από σέντρα ο Χασάν θα σουτάρει με την μια μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Μαμάντοφ θα μπλοκάρει εύκολα, ενώ δύο λεπτά μετά το σουτ του Μασούρα θα αποκρουστεί δύσκολα από τον γκολκίπερ της Νέφτσι.

Τα πράγματα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν την μπάλα και να σημειώσουν ένα δεύτερο τέρμα που θα τους κάνει να "κλειδώσουν" την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στο 84' οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν πολύ ωραία στην επίθεση με τον Αγκιμπού Καμαρά να κάνει καλή σέντρα, όμως ο Βρουσάι δεν καταφέρει να φτάσει σε αυτή και να γίνει απειλητικός. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κάνει εξαιρετική διαχείρηση του σκορ και να πάρει τη νίκη με 1-0, σκορ που του δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα για τη ρεβάνς στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και στην ρεβάνς με τη Νέφτσι μια εβδομάδα αργότερα (29/7).

Σκόρερ: 29' Καμαρά

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (79' Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18' Βαλμπουένα), Κουντέ (69' Σουρλής), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (46' Σισέ), Μασούρας, Χασάν (79' Α. Καμαρά)

Νέφτσι Μπακού (Σ. Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Τσελίκ, Μποτζ, Στάνκοβιτς, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86' Μπουλούντοφ), Κέιν, Μακχμούντοφ (89' Μπασκέ), Χαραμίζ, Αλασκάροφ (45+2' Αμπάσοφ), Μεζά (86' Νατσάνοφ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags