Facebook Pixel Βελέζ - ΑΕΚ: Την... πάτησε και τώρα... τρέχει η ΑΕΚ - Την πρόδωσε η άμυνα και ο... επόπτης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-22 23:21:00

Την "πάτησε" και τώρα "τρέχει" η ΑΕΚ - Την πρόδωσε η άμυνα και ο... επόπτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Την "πάτησε" και τώρα "τρέχει" η ΑΕΚ - Την πρόδωσε η άμυνα και ο... επόπτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την... πλάτη στο τοίχο είναι από την αρχή της νέας χρονιάς η Ένωση που εμφάνισε πολλά προβλήματα στην Βοσνία και έχασε με 2-1 από την Βελέζ και πλέον για να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά στο ΟΑΚΑ σε επτά ημέρες

Βελέζ - ΑΕΚ: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ένωση στη Βοσνία και έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και τη συνέχειά της στο Europa Conference. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με τον Ανσαριφάρντ στο 12', είδαν την Βελέζ να γυρνάει το παιχνίδι, με τέρματα των Πρσες (14') και Ζαΐμοβιτς (52') και να φεύγουν ηττημένοι με 2-1 από τη Βοσνία. Πολλά τα… καμπανάκια για τη συνέχεια για τους Κιτρινόμαυρους, που έδειξαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή και πλέον θέλουν νίκη με δύο γκολ διαφορά την επόμενη Πέμπτη (29/7) στο ΟΑΚΑ για να πάρουν την πρόκριση. Βέβαια τα πράγματα για την ΑΕΚ θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά αν στο 44' ο επόπτης δεν ακύρωνε το γκολ του Ανσαριφάρντ, που όπως φάνηκε ήταν μια άκρως λαθασμένη απόφαση.

Το ματς:

Η αναμέτρηση της Βοσνίας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν ψηλά την άμυνα της Ένωσης, ενώ ήταν εμφανής η προσπάθειά τους να πάνε το παιχνίδι στη δύναμη, κάπου που φαινόταν ότι υπερτερούσαν. Αυτό έδειχνε να δημιουργεί προβλήματα στους Κιτρινόμαυρους, μιας και δεν μπορούσε να κρατήσει εύκολα την μπάλα στα πόδια της, ενώ η απόφαση του Μιλόγεβιτς να έχει ψηλά την άμυνά του, βοηθούσε τους Βόσνιους να βγουν στην κόντρα.

Στην πρώτη, όμως, ουσιαστική επίσκεψή της η Ένωση θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα στον αγώνα. Μόλις στο 12' οι Κιτρινόμαυροι θα αναπτυχθούν πολύ ωραία, με τον Αλμπάνη να κάνει πανέξυπνη κάθετη στον Ανσαριφάρντ, που θα βγει απέναντι από τον Μπογκνάνοβιτς και με σωστό πλασέ θα κάνει το 0-1. Με τη  σέντρα οι Βόσνιοι θα καταφέρουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσα. Ο Πρσες θα πιάσει από μακριά ένα τρομερό σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει στο τέρμα του Τσιντώτα κάνοντας το 1-1.

Η Βελέζ συνέχισε να έχει την υπεροχή της μπάλας στην αναμέτρηση και μετά την ισοφάριση, ενώ υπήρξαν στιγμές που ήθελε να ανεβάσει το ρυθμό του αγώνα και να επωφεληθεί από τα παραπάνω παιχνίδια που έχει στα πόδια της. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς μετά το 20 λεπτό ανέβασαν και αυτοί τον ρυθμό τους, όμως και πάλι χωρίς να μπορούν να απειλήσουν το τέρμα των Βόσνιων. Στο 32' οι γηπεδούχοι θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία για πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν ο σκόρερ, σε μια φάση παρόμοια με το γκολ που πέτυχε, θα σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Τσιντώτας θα αποκρούσει δύσκολα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση θα καταφέρει να βρει πάλι δίχτυα με τον Ανσαριφάρτν και πάλι, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί, λανθασμένα, ως οφσάιντ από τον βοηθό, παρά το γεγονός ότι στα ριπλέι φαινόταν καθαρά ο Ιρανός να καλύπτεται από τους Βόσνιους αμυντικούς και έτσι παρέμεινε το 1-1.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με την Ένωση να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 49' μετά από εκτέλεση φάουλ με τον Μάνταλο, ο Τζαβέλλας θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα χτυπήσει σρο πάνω μέρος της συμβολής των δοκαριών και θα περάσει άουτ. Αυτό όμως που δεν κατάφεραν οι Κιτρινόμαυροι το πέτυχαν οι γηπεδούχοι και μάλιστα από το… πουθενά. Στο 52' μετά από εκτέλεση φάουλ και πολλές κόντρες στους παίκτες της Ένωσης, η μπάλα θα φτάσει στον Ζαΐμοβιτς, που θα γυρίσει και σουτάρει με την μια κάνοντας το 2-1 για τους Βόσνιους.

Από την στιγμή που οι Βόσνιοι πήραν κεφάλι στο σκορ, άρχισε να βάζει στο παιχνίδι της και την διαχείριση του αγώνα, ρίχνοντας τον ρυθμό, ενώ από την άλλη οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να μην μπορούν σε κανένα σημείο να γίνουν απειλητικοί. Όσο ο χρόνος πέρναγε οι παίκτες του Μιλόγεβιτς προσπαθούσαν να... χτυπήσουν τους αντιπάλους τους και με τις σέντρες, όμως και πάλι ούτε έτσι έφταναν κοντά στο τέρμα του Μπογκντάνοβιτς. Στο 74' μετά από κόρνερ του Μάνταλου, ο Τζαβέλλας θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα και πάλι θα περάσει λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά μετά θα είναι η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Μπραντάο, ο Γκερογκίεβιτς θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Τσιντώτας θα μπλοκάρει πάνω στην γραμμή.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς, παρά το γεγονός ότι είχαν την κατοχή, δεν κατάφερναν να κλείσουν τη Βελέζ στα καρέ της για να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ παράλληλα έβλεπαν και τους Βόσνιους πολύ επικίνδυνους όποτε έφευγαν στην κόντρα. Στο 90+2' ο Σιμάνσκι θα βγει απέναντι από τον Μπογκντάνοβιτς, όμως ο Βόσνιος τερματοφύλακας θα κρατήσει το 2-1 που θα είναι και το τελικό σκορ. Πλέον η ΑΕΚ καλείται να πάρει νίκη με δύο γκολ διαφορά σε μια εβδομάδα στο ΟΑΚΑ ώστε να μπορέσει να προκριθεί επί της Βελέζ στο τρίτο προκριματικό του Europa Conference League.

Σκόρερ: 14' Πρσες, 52' Ζαΐμοβιτς – 12' Ανσαριφάρντ

Βελέζ Μόσταρ (Φ. Ντούντιτς): Μπογκντάνοβιτς, Φερέιρα, Ίσιτς, Ζελίκοβιτς, Οβτσίνα, Χασάνοβιτς, Πρσες, Αντουσιτς (69' Βεχάμποβιτς), Τσόσιτς (85' Ράντοβιτς), Μπραντάο (85' Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69' Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59' Μιτάι), Σάκχοφ (80' Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία, Αλμπάνης (59' Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (69' Αραούχο)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags