Facebook Pixel Sportdog.gr | "Πετάει" στον αέρα πριν τα αστέρια! Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός υπέταξε τη Νέφτσι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-28 21:51:00

"Πετάει" στον αέρα πριν τα αστέρια! Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός υπέταξε τη Νέφτσι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
"Πετάει" στον αέρα πριν τα αστέρια! Ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός υπέταξε τη Νέφτσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 με γκολ του Μασούρα και προκρίθηκαν στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Νέφτσι Μπακού - Ολυμπιακός: 0-1

Με το σκορ του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη επικράτησε ο Ολυμπιακός στο Μπακού. Οι Πειραιώτες επικράτησαν στη ρεβάνς με 1-0 χάρη στο γκολλ του Μασούρα. Μεγάλη εμφάνιση από Βαλμπουενά. Έκανε πλάκα ο Σισέ, θετικότατος ο Σουρλής. Όλοι οι παίκτες επέδειξαν μεγάλη αυτοθυσία και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους που είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες..

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάτω από θυελλώδεις ανέμους, οι οποίοι ανέβαζαν τον βαθμό δυσκολίας στους ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα στους τερματοφύλακες, με τον Τζολάκη να επηρεάζεται στο 3' σε προσπάθεια της Νέφτσι. Λειτούργησε σωστά όμως και αποσόβησε το γκολ. Οι Πειραιώτες άντεξαν το δυνατό ξεκίνημα των Αζέρων, ισορρόπησαν στην πορεία και στο 15' κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ.

Ο Σισέ, λειτουργώντας ως αριστερό εξτρέμ, έκλεψε τη μπάλα, εισήλθε στην περιοχή, νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μαμάντοφ. Ο Βαλμπουενά όμως στην επαναφορά έσκαψε τη μπάλα όσο πρέπει για να βρει τον Μασούρα, ο οποίος τρύπωσε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και πλάσαρε για το 0-1, μετουσιώνοντας τη θαυμάσια έμπνευση του Γάλλου συμπαίκτη του.

Το γκολ όπως ήταν φυσικό λειτούργησε πολύ θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και ήθελαν 2 γκολ για να πάνε το ματς στην παράταση. Οι Αζέροι προσπάθησαν ανορθόδοξα να αντιδράσουν, χωρίς οργανωμένες ενέργειες, μόνο βασιζόμενοι στη δύναμη, την ταχύτητα και όποτε έβρισκαν χώρο από μακριά σούταραν, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τον αέρα.

Έχοντας αποβάλλει το άγχος οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν πιο ξελαφρωμένοι στο δεύτερο μέρος. Στο 58' έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 0-2, με τον Μαμάντοφ να αποκρούει εντυπωσιακά, ο οποίος είχε θετική αντίδραση δέκα λεπτά αργότερα μαζεύοντας επικίνδυνη μπαλιά μπροστά από τον Αιγύπτιο. Ο τελευταίος έχασε άλλη μία τεράστια στιγμή στο 77'.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο 1-1. Αλλά ο Μουραντμπαϊλί ήταν άστοχος από πολύ κοντά. Έτσι παρέμεινε το 0-1 ως τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Έδωσε μάχες, κράτησε μπάλα, έδωσε χρόνο στους συμπαίκτες του. Έδωσε την ασίστ για τον Μασούρα στο 0-1. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο MVP για τον Ολυμπιακό.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ελέω προβλημάτων με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει να διαχειριστεί πολλές απουσίες ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε το 5-4-1, χρησιμοποιώντας τον Σουρλή βασικό δίπλα στον Κουντέ και τον Σισέ ως αριστερό μπακ. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ με Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Μπα στα στόπερ και τον Λαλά στο δεξί άκρο. Ο Βαλμπουενά έπαιξε δεξιά με τον Μασούρα αριστερά. Στην επίθεση αγωνίστηκε μόνος του ο Χασάν με τον Ελ Αραμπί να κάθεται στον πάγκο.

Νέφτσι: Μαμάντοφ, Στάνκοβιτς, Εμπότζι, Μπουλούντοφ (31' Αμπάσοφ, 82' Μουραντμπαϊλί), Μπασκέ, Κανέ, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίν (82' Νατσάσοφ), Λαουάλ (82' Ασίμ), Κολί (65' Ζουλφουγκαρλί)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Σισέ, Μπα, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Λαλά, Μασούρας, Κούντε, Σουρλής (83' Σουρλής), Βαλμπουενά (76' Ραντζέλοβιτς), Χασάν (86' Ελ Αραμπί).

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μασούρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η διαιτησία ήταν σχετικά καλή. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε τα προβλήματα τραυματισμών και βγήκε νικητής σε μία ακόμα επικίνδυνη αποστολή. Πέρασε στον γ' προκριματικό του Champions League και περιμένει το ζευγάρι Λουντογκόρετς-Μούρα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags