Facebook Pixel ​ΑΕΚ: Συγκλονιστική ιστορία! Οπαδός της Φενέρ θάφτηκε με κασκόλ της ΑΕΚ - "Άρρωστος" με τον Δικέφαλο
| 2021-07-29 20:00:00

Συγκλονιστική ιστορία! Οπαδός της Φενέρ θάφτηκε με κασκόλ της ΑΕΚ - "Άρρωστος" με τον Δικέφαλο

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκλονιστική ιστορία! Οπαδός της Φενέρ θάφτηκε με κασκόλ της ΑΕΚ - "Άρρωστος" με τον Δικέφαλο

Διακριτικά της Ένωσης σε φέρετρο Τούρκου οπαδού που είχε τρέλα και αγάπη για την ελληνική ομάδα.

ΑΕΚ: Στις 14 Ιανουαρίου 2012, οι οπαδοί της ΑΕΚ ανήρτησαν ένα πανό στα τούρκικα σε αγώνα της ομάδας τους με την Ξάνθη (1-1) στο ΟΑΚΑ! Το πανό έγραφε «ver Lefter'e yazin deftere” που ελληνιστί σημαίνει «δώσε στον Λευτέρη και γράψε στο τεφτέρι».

Επρόκειτο για σύνθημα που έλεγαν οι Τούρκοι οπαδοί για τον Λευτέρη Κιουτσουκαντωνιάδη, τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτέλεσε παίκτης-σύμβολο της Φενέρμπαχτσε και του τουρκικού ποδοσφαίρου που μία μέρα νωρίτερα είχε φύγει σε ηλικία 87 ετών σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ήταν μία προσωπικότητα που ένωσε θρησκείες και λαούς. Μέχρι και ο γνωστός για τις επιθετικές θέσεις του, πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποκλίθηκε στον θρυλικό «Λεφτέρ», κατά τη συμπλήρωση 8 χρόνων από τον θάνατό του.

Την επόμενη σεζόν, γράφτηκε η μελανότερη σελίδα στην ιστορία της ομάδας, με τον υποβιβασμό της ομάδας ποδοσφαίρου. Τότε ήταν η σειρά των οπαδών της Φενέρ να απαντήσουν στους Ενωσίτες με μήνυμα στήριξης στα ελληνικά.

«ΑΕΚ κράτα γερά» ήταν το μήνυμα του πανό που ανέβηκε πριν την έναρξη του πρώτου εκ των δύο ημιτελικών του Europa League μεταξύ Φενερμπαχτσέ και Μπενφίκα στο Σουκρού Σαράτσογλου.

Ο «Λεφτέρ» όμως, δεν ήταν η μοναδική προσωπικότητα που συνδέει την ΑΕΚ με τη Φενέρμπαχτσέ. Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή φίλος της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας του Δικέφαλου αετού.

Ο λόγος για τον Ερντέμ, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος των οργανωμένων οπαδών της Φενέρμπαχτσε στη Σμύρνη. Ο Τούρκος οπαδός εγκατέλειψε τον κόσμο αιφνίδια βυθίζοντας σε πάνθος τους ομοϊδεάτες του στην πατρίδα του και την Ελλάδα.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του Ερντέμ για την ΑΕΚ που πάνω στο φέρετρό του τοποθετήθηκε κασκόλ της Ένωσης. Τον οπαδό γνώριζε ο συγγραφέας του βιβλίου «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», Νίκος Αγγελίδης, ο οποίος μίλησε στο Sportdog.

«Ήταν φοβερή φυσιοφνωμία, άρρωστος με την ΑΕΚ. Ήξερε όλα τα νέα γύρω από την ομάδα, την οποία και ακολουθούσε για πολλά χρόνια! Είχε μεγάλη τρέλα. Κρέμαγε σημαίες της ΑΕΚ στο γήπεδο της Φενέρ και όταν τον ρωτούσαν οι συμπατριώτες του τους απαντούσε, ότι είναι ομάδα της Πόλης. Δημιούργησε μέσα στις τάξεις των οπαδών της Φενέρ αγάπη για την ΑΕΚ», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος θυμάται με συγκίνηση τη στήριξη του Τούρκου οπαδού κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία παραβρέθηκαν και τίμησαν οπαδοί της Φενέρ.

Ο Ερντέμ είχε μία φιλοσοφία, ότι πέρα από την πολιτική, ο κόσμος, ο απλός λαός, δεν μπορεί να είναι μην είναι αδελφωμένος. «Υποστήριζε την αγάπη και τη σύμπνοια.

Έλεγε, ότι “η ιστορία δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας ενώνει”», κατέληξε ο Νίκος Αγγελίδης.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags