Facebook Pixel ΑΕΚ: Μοιραίος σε όλα ο Αραούχο - Πήγε να γίνει ήρωας ο Μάνταλος - Έπρεπε να μπει νωρίτερα ο...
Ποδόσφαιρο
| 2021-07-30 00:12:00

Μοιραίος σε όλα ο Αραούχο - Πήγε να γίνει ήρωας ο Μάνταλος - Έπρεπε να μπει νωρίτερα ο...

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μοιραίος σε όλα ο Αραούχο - Πήγε να γίνει ήρωας ο Μάνταλος - Έπρεπε να μπει νωρίτερα ο...

Ποιοι υστέρησαν για την ΑΕΚ στο κάζο από τη Βελέζ Μόσταρ και ποιοι τα έδωσαν όλα, όμως δεν κατάφεραν να χαρίσουν την πρόκριση στην Ένωση. Πήγε... χαμένο το εξαιρετικό ντεμπούτο του Στάνκοβιτς.

Το Sportdog αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ, στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ με την Βελέζ για τα προκριματικά του Conference League. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι όχι, σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό στα πέναλτι για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Στάνκοβιτς: Δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά στο ντεμπούτο του ο Σέρβος γκολκίπερ. Όποτε χρειάστηκε, δήλωσε «παρών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου (σ.σ. στο 36’) για την Βελέζ, εκεί όπου είπε «όχι» στον Ράντοβατς. Στη διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με απόκρουση στην πρώτη εκτέλεση των Βοσνίων, ενώ έπιασε και το τρίτο πέναλτι της Βελέζ!

Μπακάκης: Πολύ δραστήριος ο Έλληνας δεξιός μπακ, ο οποίος πήρε πολλά και επιτυχημένα ανεβάσματα. Επιχείρησε αρκετές φορές με τις σέντρες του να βρει τον Αραούχο στην περιοχή. Αμυντικά αντιμετώπισε λίγα προβλήματα, κυρίως λόγω της επιλογής της Βελέζ να βγάζει παίκτες στην πλάτη του.

Βράνιες: Δυναμικός μεν, έψαχνε τα πατήματά του δε. Του έλειπε ο ρυθμός και η αγωνιστική δράση και αυτό φάνηκε σε ορισμένες στιγμές. Κατά τα αλλά, έδειξε για πρώτη φορά να έχει καλή χημεία με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας.

Τζαβέλλας: «Έδενε» την άμυνα της ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που οι όποιες απειλές από πλευράς Βελέζ ήταν κυρίως στην αντεπίθεση. Όποτε του δινόταν η ευκαιρία, επιχειρούσε από τα μετόπισθεν να προωθήσει σωστά και ορθολογικά την μπάλα προς τον άξονα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον διεθνή στόπερ. Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησε.

Μιτάι: Αμυντικά τα πήγε περίφημα, ωστόσο επιθετικά δεν ανέβηκε όσο ο Μπακάκης. Τον δυσκόλεψε κάπως το γεγονός ότι, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Λε Ταλέκ: Επιβλητική η παρουσία του στη μεσαία γραμμή, αν και εκείνος φάνηκε κάπως ανέτοιμος. Πολλές φορές με την εμπειρία του, μπόρεσε να κερδίσει φάσεις που η ταχύτητά του κανονικά δεν θα του το επέτρεπε. Πολύ καλό ντεμπούτο.

Σιμάνσκι: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα ο Ουκρανός χαφ. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά ούτε και το κάτι παραπάνω από τη μεσαία γραμμή της Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά, έτρεξε παρά πολύ και κάλυψε χώρους.

Μάνταλος: Καλά κλεισμένος ο αρχηγός, δεν πήρε πολύ μπάλα στα πόδια του και μοιραία, δεν μπορούσε να δώσει ρυθμό επιθετικά στην ΑΕΚ. Όλα αυτά διεγράφησαν στο 90+8’, όταν με υπέροχο μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε, στέλνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το ματς στην παράταση!

Τάνκοβιτς: Είχε διάθεση, αλλά όχι ουσία. Ζητούσε συνεχώς την μπάλα από τα αριστερά και συγκλίνοντας προς τα μέσα, επιχειρούσε κατά βάση να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Βελέζ, χωρίς όμως επιτυχία.

Λιβάι Γκαρσία: Εξίσου καλά κλεισμένος από την αρχή του αγώνα. Όποτε έπαιρνε την μπάλα ωστόσο και έβρισκε χώρους, δημιουργούσε καταστάσεις απειλής για την Βελέζ. Όπως συνέβη ενδεικτικά στη φάση του 52’, όταν από δεξιά «έκοψε» διαγώνια στην περιοχή για τον Τάνκοβιτς, με τον Σουηδό να πλασάρει αλλά να μην βρίσκει εστία από ευνοϊκή θέση στο ύψος του πέναλτι. Σπαταλά τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 79’, όταν στην αντεπίθεση πλασάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Αραούχο: Ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες φάσεις της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, αστοχώντας όμως και στις τρεις σπουδαίες ευκαιρίες που είχε, με μεγαλύτερη εκείνη του 34ου λεπτού. Στο δεύτερο ημίχρονο τροφοδοτήθηκε ελάχιστα, ωστόσο επειδή κατέβαινε λίγο πιο πίσω (εξαιτίας του ότι πλέον έπαιζε δίδυμο με τον Ανσαριφάρντ), βοηθούσε σημαντικά στην κυκλοφορία. Στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση, με τους «κιτρινόμαυρους» να αποχαιρετούν από τον Ιούλιο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ανσαριφάρντ: Με την είσοδό του στο ματς πέρασε στο πλευρό του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Όμως σχεδόν σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει οργανωμένες επίθεσης. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν ακούμπησε και πολλές φορές μπάλα. Στο 90+2’ τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε αμαρκάριστος με το δεξί, με την μπάλα να περνά εκτός σε ακόμα μία τελική προσπάθεια της Ένωσης. Στο γκολ του Μάνταλου στο 90+8’ πιστώνεται την ασίστ με το κεφάλι. Στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε.

Λόπες: Μπήκε στο παιχνίδι αντί του εξαιρετικού αμυντικά Μιτάι, προκειμένου να βοηθήσει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι. Όντως το έκανε, αποδεικνύοντας ότι ίσως θα έπρεπε να είχε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι. Στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε.

Αλμπάνης: Στο 89’ με δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής, θα μπορούσε να σκοράρει και να γίνει… σωτήρας για την Ένωση. Αλλά στο σουτ που έκανε έβαλε πολύ δύναμη, με αποτέλεσμα να φύγει ψηλά άουτ. Τραυματίστηκε κιόλας στον αυχένα αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε με δίκη του πρωτοβουλία και μάλιστα, από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση για το «χρυσό» γκολ του Μάνταλου στο 90+8’!

Σάκχοφ: Έπαιξε μόνο στην παράταση και δεν μπορεί να κριθεί. Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησε!

Σβάρνας: Έπαιξε μόνο στην παράταση και δεν μπορεί να κριθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags