Facebook Pixel Άρης - Αστάνα: Κρίμα κι άδικο για Άρη - "Μαχαιριά" στο 120’ από Αστάνα - Έβγαλε ψυχή, αλλά αποκλείστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-07-30 00:15:00

Κρίμα κι άδικο για Άρη - "Μαχαιριά" στο 120’ από Αστάνα - Έβγαλε ψυχή, αλλά αποκλείστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Κρίμα κι άδικο για Άρη - "Μαχαιριά" στο 120’ από Αστάνα - Έβγαλε ψυχή, αλλά αποκλείστηκε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ψυχωμένος Άρης ήταν πολύ καλύτερος της Αστάνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", οδήγησε το ματς στην παράταση με τα γκολ των Μάνου και Σάσα, όμως παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 86', λύγισε, δεχόμενος το 2-1 που τον απέκλεισε στο 120'.

Άρης - Αστάνα: Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa Conference League γνώρισε και ο Άρης μετά την ΑΕΚ, παρά τη νίκη του με 2-1 στην παράταση επί της Αστάνα.

Οι Κίτρινοι οδήγησαν το ματς στην παράταση με γκολ των Μάνου (36') και Σάσα (78'), ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής Ματέο Γκαρσία από το 86', και δέχτηκαν το τέρμα από τον Μπίτρι στο 120', χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πέναλτι.

Πώς παρέταξε τον Άρη ο Μάντζιος 

Με τον Ντένις κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν και Σάκιτς ξεκίνησε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Στην δυάδα των χαφ ήταν οι Σάσα και Ματίγια, τριάδα μπροστά οι Μαντσίνι, Μπερτόλιο και Μπρούνο Γκάμα και στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Δημήτρης Μάνος.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκαν στο γήπεδοι οι γηπεδούχοι και μόλις στο 4' απείλησαν με τον Σάσα, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον κίπερ Νεπογκόντοβ της Αστάνα. Η πίεση του Άρη ήταν ασφυκτική στο ξεκίνημα, αναγκάζοντας τους Καζάκους να παίζουν πολύ πίσω και απλά να περιμένουν τις επιθέσεις των Κίτρινων. 

Στο 13' μια κεφαλιά του Μπεναλουάν έφυγε άουτ, ενώ στο 31' ο Μάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Νεπογκόντοβ να λέει πάλι "όχι" και να κρατάει το μηδέν. Παρόλα αυτά, ο επιθετικός του Άρη δεν λάθεψε πέντε λεπτά αργότερα, όταν μετά από κόρνερ ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Αστάνα απέκρουσε, αλλά ο Μάνος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σχεδόν... άφαντοι στο Βικελίδης και αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Άρης μπήκε και πάλι με σκοπό να διπλασιάσει τα τέρματά του και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Μαντσίνι, Γκάμα και Φαμπιάνο απείλησαν την εστία της Αστάνα και στη συνέχεια (65') ο Μπερτόλιο έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά που έβγαλε ο Νεπογκόντοβ.

Η... άφαντη Αστάνα παραλίγο να σοκάρει τον Άρη στο 72', αλλά ο Ντένις δήλωσε "παρών" σε σουτ του Γιουτζένιο και στο 78' οι Θεσσαλονικείς έκαναν το 2-0, βάζοντας... φωτιά στο Βικελίδης. Και πάλι μετά από κόρνερ, όπως στο πρώτο γκολ, ο Σάσα έπιασε την κεφαλιά νικώντας τον κίπερ των Καζάκων και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν... κάθισαν στο 2-0 και έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, όμως η καλή κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 82' πέρασε λίγο έξω. Ωστόσο, στο 86' ο Ματέο Γκαρσία είδε τον διαιτητή Φάμπρι να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη για σκληρό φάουλ με τις τάπες, αφήνοντας τον Άρη με παίκτη λιγότερο εν όψει της παράτασης.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπερτόλιο έπεσε στην περιοχή, με τον Άρη να ζητάει πέναλτι, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε θέατρο για τον άσο των Κίτρινων, με τον Θοδωρή Καρυπίδη να μπαίνει στο γήπεδο... μαινόμενος με τη λήξη της κανονικής διάρκειας, διαμαρτυρόμενος για την εν λόγω φάση, που ίσως έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να αποφύγουν την παράταση, παίζοντας και με δέκα παίκτες.

Στο 100' της παράτασης ο Ντένις πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Μπίτρι, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μάνος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζαρούτσκι, αλλά ο κίπερ της Αστάνα, που είχε μπει αλλαγή στο έξτρα ημίωρο, απέκρουσε.

Στο 113' ο Ζαρούτσκι είπε διπλό "όχι" σε Μπεναλουάν και Σάσα κι εκεί που όλα έδειχναν... πέναλτι, ο Μπίτρι σόκαρε τον Άρη στο 120+1' κάνοντας το 2-1 με κεφαλιά και δίνοντας την πρόκριση στην Αστάνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Λούκας Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Μπερτόγλιο (115’ Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (66’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (Μπρούνο 101’).

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Ναπογκόντοφ (Ζαρούτσκι 90+1), Ρουκάβινα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Τσουπέρκα, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Εμπόνγκ, Εουτζέριο, Μπαρσεγκιάν (80’ Αϊμπέτοφ), Μπετσιράι (46’ Καντέτ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags