Facebook Pixel ΑΕΚ: "Ντεμπούτο σε Καραϊσκάκη, προετοιμασία με Λουτσέσκου" - Μεταγραφή στην ΑΕΚ από Β΄ Εθνική!
| 2021-07-31 18:00:00

"Ντεμπούτο σε Καραϊσκάκη, προετοιμασία με Λουτσέσκου" - Μεταγραφή στην ΑΕΚ από Β΄ Εθνική!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ντεμπούτο σε Καραϊσκάκη, προετοιμασία με Λουτσέσκου" - Μεταγραφή στην ΑΕΚ από Β΄ Εθνική!

Η μεταγραφή Έλληνα στην Ένωση με ηγετικά χαρακτηριστικά και τσαμπουκά. Το Sportdog.gr ζήτησε την άποψη δύο ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τον νεαρό Κωνσταντίνο Θυμιάνη που ετοιμάζεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Το αγωνιστικό προφίλ του, η μέχρι τώρα καριέρα του και η προοπτική του.

ΑΕΚ: Κοντα στην απόκτηση του Κωνσταντίνου Θυμιάνη βρίσκεται η ΑΕΚ. Πρόκειται για 20χρονο αμυντικό της Ξάνθης, ο οποίος την περασμένη σεζόν μέτρησε 21 συμμετοχές και 1γκολ με την ακριτική ομάδα. Πρόκειται για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή ως κόφτης και ως δεξί μπακ. Στο παρελθόν φέρεται να παρακολουθήθηκε από Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σπόρτινγκ.

Αν και το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι η περίπτωση του νεαρού στόπερ προκρίνεται για τη στελέχωση της β'ομάδα της ΑΕΚ, σύμφωνα με τις Goalares, ο παίκτης είναι μεταγραφή της α' ομάδας.

Εικόνα για τον ποδοσφαιριστή από τη θητεία του στην Κ19 της Ξάνθης έχει ο πρώην γυμναστής των Ακαδημιών του ακριτικού συλλόγου, Θανάσης Παρασχούδης, ο οποίος μίλησε στο Sportdog για τον παίκτη.

«Έχει τον τσαμπουκά να κατεβάσει μπάλα»

«Είναι πολύ πεισματάρης ποδοσφαιριστής. Έχει το μυαλό για να δουλέψει. Θεωρώ, ότι έχει περισσότερες αρετές ως στόπερ. Ίσως αυτή είναι η θέση που θα καθιερωθεί και όχι τόσο ως αμυντικό χαφ. Γιατί στην άμυνα είναι καλύτερος», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ξανθιώτη γυμναστή και συμπληρώνει:

«Θέλει βελτίωση στην προώθηση της μπάλας. Έτσι και αλλιώς όμως δεν είναι καθαρός κόφτης. Δεν είναι ούτε Γαλανόπουλος ούτε Σιώπης, να κόβει τη μπάλα και να τη μοιράζει. Μπορεί όμως να την προωθήσει. Έχει τον τσαμπουκά για να το κάνει. Εκτός ότι είναι σε μικρή ηλικία, έχει βγάλει προετοιμασία με Λουτσέσκου που όλοι γνωρίζουμε πόσο απαιτητικός είναι ο Ρουμάνος.

Στην Ξάνθη παρότι τον πίστευε όλος οργανισμός της ομάδας δεν στηρίχθηκε επικοινωνιακά. Πολλές φορές δηλαδή βγήκε στη σέντρα από τοπικά ΜΜΕ, ενώ δεν έφταιγε. Απλά έβρισκαν ένα εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπό του.

«Θυμάμαι το καθοριστικό παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη. Κερδίσαμε πέναλτι, το χάσαμε. Δεχτήκαμε γκολ και έμεινε το ματς στο 1-1. Ουσιαστικά αυτό ήταν το παιχνίδι που δεν μας ανέβασε κατηγορία. Γιατί βαθμολογικά θα υπερτερούσαμε. Είχε κάνει ένα λάθος και τον έβγαλαν στον τάκο, ενώ στα περισσότερα ματς ήταν σταθερός και θετικός», αναφέρει ο Παρασχούδης.

Ηγέτης που θέλει να βελτιώνεται

Στην ΑΕΚ μπορεί να βοηθήσει και να ανελιχθεί; «Θεωρώ, ότι από τα παιδιά που έχει η ΑΕΚ στην Ακαδημία ο Θυμιάνης θα ξεχωρίσει. Είναι περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένος. Έκανε ντεμπούτο στη Super League με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Επίσης έπαιξε φέτος στα μπαράζ και ήταν από τα παιδιά που βγήκαν μπροστά.

Παρά το νεαρό της ηλικίας, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Έβγαινε μπροστά και μιλούσε για την ομάδα. Έχει πολλές τακτικές γνώσεις. Αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Έχει καλές βάσεις. Επίσης είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Θα προωθηθεί μπροστά και θα γίνει επικίνδυνος. Εγώ πιστεύω, ότι θα φτάσει ψηλά και θα τον δούμε στην Εθνική ομάδα», απαντά ο πρώην υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ακριτικής ομάδας.

Ο Θυμιάνης είναι ποδοσφαιριστής που δεν επαναπαύεται. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα πολύ ωραίο περιστατικό. Στα μπαράζ είδα μερικές προπονήσεις με Καραγεωργίου προπονητή που αντιμετώπισε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Ο Θυμιάνης μετά από κάθε άσκηση ρωτούσε συνεχώς, αν έκανε σωστά τις ασκήσεις. Την έψαχνε, γιατί θέλει να βελτιώνεται. Αυτό για μένα είναι πολύ θετικό. Μου αρέσει το σκεπτικό και η νοοτροπία του. Δείχνει, ότι είναι προσηλωμένος και θέλει να δουλέψει. Είναι χαρακτήρας που μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις».

Τεννές: «Χαίρομαι για τον Κωνσταντίνο! Μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ»

Τα καλύτερα λόγια για τον Θυμιάνη εξέφρασε και ο προπονητής του την περασμένη σεζόν στην Ξάνθη, Μπάμπης Τεννές.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Κωνσταντίνο. Μαζί μου δούλεψε με συνέπεια. Είναι επιτυχημένο παιδί με πολύ καλά σωματικά προσόντα», ήταν η πρώτη ατάκα του πολύπειρου προπονητή.

Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχώρισε στον παίκτη; «Παρότι είναι ψηλό παιδί, δεν είναι αργός. Εγώ τον χρησιμοποιούσα ως αμυντικό χαφ. Είχε πολλά τρεξίματα, αίσθηση του χώρου και δυνατότητα να κατεβάσει τη μπάλα και να πάρει μέτρα στο χώρο. Επίσης έχει καλές προωθήσεις στην περιοχή. Είχε κάνει και γκολ με Λεβαδειακό. Είχε και άλλες προσπάθειες να σκοράρει. Δεν του βγήκαν. Ήταν όμως πάντα μέσα στις φάσεις, στη διεκδίκηση», απαντά.

Σύμφωνα με τον Μπάμπη Τεννέ ο παίκτης μπορεί να πιάσει στην ΑΕΚ! Γιατί; «Έχει πλέον εμπειρία από το σκληρό πρωτάθλημα της Super League2. Έχει δηλαδή τα εφόδια για να σταθεί στην ΑΕΚ. Είναι στο ξεκίνημά του και σίγουρα θέλει δουλειά. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι όμως, είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρει με μεγάλη επιτυχία», κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καφενείο η ΑΕΚ, κοροϊδεύουν οπαδούς - 50 βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό - Χειρότερη ομάδα ο Μιλόγεβιτς"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags