Facebook Pixel Χένρι Ονιεκούρου: Ο νιγηριανός εξτρέμ που κατακτά τον Ολυμπιακό
| 2021-08-02 12:30:00

"Θα λατρέψουν Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό - Κυρίαρχος στην Ελλάδα"! Αποκάλυψη για Μπαρτσελόνα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Θα λατρέψουν Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό - Κυρίαρχος στην Ελλάδα"! Αποκάλυψη για Μπαρτσελόνα

Η αποθέωση από Τουρκία, τι θα δώσει στο Λιμάνι και η ατυχία του. Ποιος είναι ο Χένρι Ονιεκούρου που θα φορέσει τα ερυθρόλευκα, τι έκανε πέρυσι στην Τουρκία και ποια η εντυπωσιακή καριέρα του. Γιατί δεν έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο, παρότι υπήρχε δεδομένο ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.
 

Ολυμπιακός – Χένρι Ονιεκούρου: Ένας από τους παίκτες που ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό είναι ο Χένρι Ονιεκούρου. Οι εξελίξεις φέρνουν τον 24χρονο Νιγηριανό εξτρέμ στο λιμάνι προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του Πειραιά στη θέση του εξτρέμ.

«Είναι πολύ καλός παίκτης! Σκόραρε έναν ικανοποιητικό αριθμό γκολ με τη Γαλατά. Δυστυχώς εσωτερικά θέματα του κλαμπ δεν θα μας επιτρέψουν να τον απολαύσουμε άλλη μία χρονιά», λέει στο Sportdog ο Μουσταφά Μπόρα Καργκίν.

«Θα είναι μία πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να κυριαρχήσει σίγουρα στην Ελλάδα. Με υποστήριξη από καλούς παίκτες, θα μπορέσει να προσφέρει πολλά και στο Champions League, προσθέτει ο γνώστης του τούρκικου ποδοσφαίρου.

Ποια είναι τα στοιχεία που διακρίνει στον ποδοσφαιριστή; «Δεν είναι ψηλός (1,75 μ.) αλλά είναι πολύ καλός εκτελεστής. Παίζει κυρίως ως αριστερός εξτρέμ και σκοράρει. Είναι πολύ επικίνδυνος στον ανοιχτό χώρο», απαντά ο Τούρκος ειδικός και καταλήγει: «Είμαι σίγουρος, ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα τον λατρέψουν. Οι οπαδοί πάντα συμπαθούν τους γρήγορους ποδοσφαιριστές».

Ευρωπαίοι γίγαντες για Ονιεκούρου

Ο παίκτης ξεκίνησε από την Ασπιρέ της Σενεγάλης, το 2015 μετεγγράφη στη βελική Έουπεν και δύο χρόνια αργότερα, η Έβερτον έβγαλε 8 εκατ.Ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει και στη συνέχεια να τον δώσει δανεικό στην Άντερλεχτ. Μάλιστα την ίδια εποχή ο παίκτης ήταν στη λίστα του Βενγκέρ για την Άρσεναλ.

Χωρίς να έχει ακουμπήσει μπάλα στην Έβερτον και έχοντας δοθεί δανεικός στην Άντερλεχτ, ο παίκτης σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror φερόταν τον Οκτώβριο του 2017 ότι παρακολουθείτο από Ευρωπαίους γίγαντες, όπως η Γιουβέντους και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, δε, ότι σκάουτερ της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τη νιγηριανή έκδοση της εφημερίδα «The Guardian», παρακολούθησαν τον παίκτη στην αναμέτρηση της Άντερλεχτ με τη Μουσκρόν.

Ήταν την εποχή που o Ονιεκούρου πρωταγωνιστούσε με τη φανέλα της βελγικής ομάδας στους ομίλους του Champions League και είχε πετύχει 7 γκολ σε 14 αγώνες στο πρωτάθλημα. Ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φερόταν, ότι τον είχε βάλει στο μάτι και περίμενε την επιστροφή του από τον δανεισμό για να τον «τσιμπήσει» από το Γκούντισον Παρκ.

Το παιχνίδι της μοίρας

Τα δημοσιεύματα προμηνυούσαν ένα λαμπρό μέλλον! Η μοίρα όμως του επεφύλαξε άσχημο παιχνίδι. Στις 23 Δεκεμβρίου 2017 τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο στο ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα την Έουπεν. Όλα έδειχναν, ότι θα έχανε το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με την Εθνική Νιγηρίας.

Ο ίδιος ονειρευόταν τα γήπεδα της Ρωσίας. Έκανε μάλιστα και ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση και τη νέα χρονιά θα επιστρέψει πιο δυνατός και σύντομα, προσδιορίζοντας την επιστροφή του την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η Άντερλεχτ όμως του... έκοψε τη φόρα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του. Ο μάνατζερ της ομάδας των Βρυξελλών, Χάιν ΦανΧάζεμπρουκ δήλωσε, ότι ο παίκτης θα έμενε 6 μήνες εκτός δράσης, κάτι που τον οδηγούσε εκτός Μουντιάλ.

Η αποκατάστασή του έγινε σε συνεννόηση με την Έβερτον. Ο παίκτης χειρουργήθηκε και επέστρεψε στην Άντερλεχτ τέλη Ιανουαρίου του 2018. Προπονήσεις ξεκίνησε τέλη Μαρτίου, συνέχισε να γυμνάζεται τον Απρίλιο και τον Μάιο είχε την εντύπωση, ότι είχε επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση, έχοντας στο μυαλό του την ελπίδα, ότι μπορεί να προλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Άντερλεχτ όμως τον θεωρούσε ανέτοιμο και στο ματς με τη Γκεντ για τα πλέι οφ, παρότι ήθελε πολύ να μπει στην αποστολή, τέθηκε εκτός.

Από το Βέλγιο στην Τουρκία

Αυτή η εξέλιξη ενόχλησε πολύ τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος ισχυριζόταν ότι έχασε την τελευταία ευκαιρία να αποδείξει στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Νιγηρίας, Γκερνότ Ρορ, ότι μπορεί να βοηθήσει, πριν καταρτιστεί η λίστα για τους αγώνες. Ο παίκτης ένιωθε ξένο σώμα στις Βρυξέλλες, παρότι Άντερλεχτ και Έβερτον τα είχαν βρει για επέκταση του δανεισμού του.

Έτσι, τον Ιούλιο του 2018, δόθηκε δανεικός στη Γαλατάσαραϊ. Εκεί βρήκε την... Ιθάκη του και κέρδισε την επανάκλησή του στην Εθνική Νιγηρίας για τα παιχνίδια με την Ουγκάντα και τη Νότιο Αφρική. Ο ίδιος σε δηλώσεις του έδειξε ευγνώμων για την επιστροφή του. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ονιεκούρου είχε σκοράρει 9 γκολ με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας και εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την επέκταση του δανεισμού του. Τον Απρίλιο ο Νιγηριανός, σύμφωνα με μέτρηση της OPTA αναδείχτηκε ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής στο τουρκικό πρωτάθλημα και έκλεισε τη σεζόν με 16 γκολ και 6 ασίστ σε 44 εμφανίσεις με τη Γαλατά.

Εν τέλει ο δανεισμός του στη Γαλατά για μία ακόμα φορά επετεύχθη, αλλά όχι το καλοκαίρι του 2019. Και αυτό γιατί το καλοκαίρι η Έβερτον αποφάσισε να τον πουλήσει στη Μονακό έναντι 13,5 εκατ.Ευρώ. Στη Γαλλία είχε 4 συμμετοχές και τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη, όπου μέτρησε 12 συμμετοχές με 1 γκολ. Ο δανεισμός του παρατάθηκε και τη σεζόν 2020-21 χρονιά που σκόραρε 5 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 15 εμφανίσεις με τους ερυθροκρίτρινους.

Τα στατιστικά του

Ο παίκτης επέστρεψε από τον δανεισμό του στο Πριγκηπάτο και διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Οπότε παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με ποια μορφή θα πιάσει... λιμάνι. Πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Νιγηρίας ο δανεισμός του από τη Μονακό κόστισε στη Γαλατά 1 εκατ.Ευρώ.

Ο 24χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής έχει φορέσει στην καριέρα του τη φανέλα 6 ομάδων. Συνολικά μετρά στα πόδια του 167 επίσημα παιχνίδια. Έχει σκοράρει 62 γκολ και έχει μοιράσει 25 ασίστ. Εκτός από τον σοβαρό τραυματισμό του στην Άντερλεχτ, το ιατρικό δελτίο δεν αναφέρει κάποιον άλλο σοβαρό χτύπημα που να τον έθεσε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός – Χένρι Ονιεκούρου: Ένας από τους παίκτες που ήθελε πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags