Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Τσέλσι βύθισε το "Υποβρύχιο" και σήκωσε το Σούπερ Καπ - Κόλπο Τούχελ αλά... Φαν Χάαλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-08-12 00:52:00

Η Τσέλσι βύθισε το "Υποβρύχιο" και σήκωσε το Σούπερ Καπ - Κόλπο Τούχελ αλά... Φαν Χάαλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η Τσέλσι βύθισε το "Υποβρύχιο" και σήκωσε το Σούπερ Καπ - Κόλπο Τούχελ αλά... Φαν Χάαλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής της Τσέλσι έκανε αλλαγή τερματοφύλακα πριν τη διαδικασία των πέναλτι και δικαιώθηκε, με τον Ισπανό γκολκίπερ να αποκρούει δύο πέναλτι και να χαρίζει τη νίκη στους Λονδρέζους.

Η Τσέλσι κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης με 6-5 επί της Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν 1-1), στον τελικό του Μπέλφαστ.

Ήρωας για την ομάδα του Λονδίνου ήταν ο τερματοφύλακα Κέπα, που μπήκε στο ματς μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι, με τον Τόμας Τούχελ να μιμείται το κόλπο που πρώτος είχε κάνει ο Λουίς Φαν Χάαλ στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2014 μεταξύ Ολλανδίας και Κόστα Ρίκα.

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ με τον Ζίγιες στο 27', αλλά στη συνέχεια η Βιγιαρεάλ ανέβασε απόδοση και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Αλμπέρτο Μορένο στο 45+4" και ο Ζεράρ Μορένο στο 52' σημάδεψαν το δοκάρι, όμως ο Ζεράρ Μορένο βρήκε δίχτυα λίγα λεπτά αργότερα, κάνοντας το 1-1 στο 73'.

Ο τελικός πήγε στην παράταση όπου δεν άλλαξε τίποτα, με τον Τούχελ ωστόσο να κάνει την κίνηση-ματ και να αντικαθιστά τον Μεντί με τον Κέπα λίγο πριν τα πέναλτι. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Ισπανός γκολκίπερ νίκησε τους Μαντί και Αλμπιόλ, με συνέπεια η Τσέλσι να πάρει τη νίκη με 6-5.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags