Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Η… απάντηση των παικτών σε Μαρινάκη - Κλείνουν οι πρώτες δύο μεταγραφές - Το μεγάλο λάθος Μαρτίνς
| 2021-08-13 19:12:00

Η… απάντηση των παικτών σε Μαρινάκη - Κλείνουν οι πρώτες δύο μεταγραφές - Το μεγάλο λάθος Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
Η… απάντηση των παικτών σε Μαρινάκη - Κλείνουν οι πρώτες δύο μεταγραφές - Το μεγάλο λάθος Μαρτίνς

Ο κίνδυνος να «φύγουν όλοι» και οι ευθύνες του Πορτογάλου. Ποια θα είναι η πρώτη αντίδραση της ομάδας στο… κράξιμο του προέδρου, οι δύο προσθήκες που θα γίνουν άμεσα και η επιλογή του προπονητή, που κανείς δεν περίμενε.

Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε τόσο με την παρουσία του στο αθλητικό κέντρο των Ερυθρόλευκων, στου Ρέντη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και με αυτά που είπε στους παίκτες.

 Και εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι πλην προγραμματισμένων εκδηλώσεων, όπως είναι για παράδειγμα ο αγιασμός σε κάθε νέα αγωνιστική περίοδο, ο Μαρινάκης σπάνια πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο.

Τι σημαίνει πραγματικά αυτό; Ότι η επίσκεψή του και όσα είπε λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα. 

Η καμπάνα χτύπησε και όποιος δεν την άκουσε θα έχει άσχημη κατάληξη στον Ολυμπιακό, καθώς ο Μαρινάκης κι άλλη φορά έχει πει ότι αν χρειαστεί θα φύγουν όλοι και, τελικά, τους είχε διώξει!

Ξαναγράφουμε: Οι επισκέψεις τού προέδρου στου Ρέντη δεν είναι τυχαίες και αυτό καλό είναι να το καταλάβουν ακόμα κι εκείνοι που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στην ομάδα.

Ο Μαρινάκης, άλλωστε, περιμένει μετά από αυτή την επίσκεψη ο Ολυμπιακός να μην αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ψάξουν όλοι τρόπο για να εξαφανιστούν...

Οι Πειραιώτες, τώρα, θα προσηλωθούν στο πρόγραμμα και την προετοιμασία του Πέδρο Μαρτίνς για τα παιχνίδια με τη Σλόβαν και, φυσικά, αν αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ενώ, παράλληλα, από τη διοίκηση σκοπεύουν να κάνουν άμεσα μεταγραφικές κινήσεις, που θα δυναμώσουν το ρόστερ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτεραιότητα δίνουν στην ενίσχυση των δύο άκρων της άμυνας...

Οι ευθύνες Μαρτίνς και το… μεγάλο λάθος

Τα λάθη τού Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζουν να σιγοψυθιρίζονται στο Λιμάνι τις τελευταίες ώρες, μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς, δεδομένου ότι οι Πειραιώτες φυσάνε και δεν κρυώνει αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλγαρία.

Γιατί η ομάδα έχει απώλεια εσόδων πάνω από 20 εκατ. ευρώ από τη στιγμή που δεν κατάφερε να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχασε και την αίγλη τής συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κι αυτό σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι οι Πειραιώτες δεν περνάει αδιάφορο.

Τα λάθη Μαρτίνς, μάλιστα, αναγνωρίζονται και στα δύο παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς και το εντυπωσιακό είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήταν αδιάβαστος! Γνώριζε, δηλαδή, τις συνθήκες που επικρατούν στα προκριματικά, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και από τη θητεία του στην Πορτογαλία, για αυτό και περίμεναν διαφορετική διαχείριση!

Γιατί υπάρχει φωνές που βρίσκονται κοντά στην ομάδα και επιμένουν ότι ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει παίκτες για τριάδα στην άμυνα αλλά ούτε και μπακ που να μπορούν να γίνουν εξτρέμ, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να παίξει με 3-4-3 σε κανένα από τα δύο παιχνίδια με τους Βούλγαρους.

Προφανώς ο Μαρτίνς θέλει να στηρίξει αυτό το σύστημα και σε αυτή τη λογική θα γίνουν οι επόμενες μεταγραφές που θα γίνουν, αλλά είναι απορίας άξιο ότι στην προετοιμασία έπαιζε με 4άδα πίσω. Και αποφάσισε να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός την 3άδα στην άμυνα σε επίσημα παιχνίδια, αν και δεν είναι προπονητής που ρισκάρει στα προκριματικά σε άγνωστα πεδία.

Μια μικρή σημείωση: Κανείς δεν κουνάει τον Μαρτίνς από τη θέση του, ούτε και έχει τεθεί θέμα προπονητή - Θα ήταν παράλογο! Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν γίνεται να συμβαίνουν επαναλαμβανόμενα λάθη και να μην του ασκεί κανείς κριτική. Στο κάδρο των ευθυνών, στον βαθμό που του αναλογεί, προφανώς μπαίνει και ο Μαρτίνς, που καλείται τώρα να προετοιμάσει την ομάδα του κατάλληλα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πόρτα" από ΠΑΟΚ λόγω προβλήματος, τον πήρε ο Ολυμπιακός - Ανησυχία για κορυφαίο άσο στο Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags