Facebook Pixel Κώστας Ορφανός - ΠΑΟΚ: "Καυτές" ατάκες για το ποιος είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ από Ορφανό - "Ο Τζόλης έφυγε γιατί..."
| 2021-08-14 08:00:00

"Καυτές" ατάκες για το ποιος είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ από Ορφανό - "Ο Τζόλης έφυγε γιατί..."

Sportdog Team
"Καυτές" ατάκες για το ποιος είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ από Ορφανό - "Ο Τζόλης έφυγε γιατί..."

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα του συλλόγου, αλλά και στο γιατί ο νεαρός άσος αποχώρησε τόσο νωρίς από την Τούμπα

Κώστας Ορφανός - ΠΑΟΚ: Στην εκπομπή του Metrosport 95.5, "Τρίτο Ημίχρονο" μίλησε ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου του Βορρά, όπου αναφέρθηκε τόσο στη νίκη και την πρόκριση επί της Μποέμιανς, όσο και στην απόδοση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και την πώληση του Χρήστου Τζόλη.

Τι του άρεσε και τι όχι στον ΠΑΟΚ: "Ξεκινάω από τοι υπήρχε διστακτικότητα στον κόσμο για το τι περιμέναμε να δούμε. Μου άρεσε που είχαμε ισορροπία στην κυκλοφορία της μπάλας. Κάποιοι παίκτες διαχειρίζονταν τον ρυθμό και το γρήγορο γκολ έδωσε την αίσθηση πως θα έρθει η πρόκριση. Κάποια πράγματα θέλουν δουλειά. Η ταχύτητα που θέλει η ομάδα. Είχαμε ρυθμό αλλά όχι ταχύτητα και ο προπονητής πρέπει να βρει χημείες για να μπολιάσει όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ. Και το λέω γιατί η αίσθηση είναι ότι δε θα στηριχτεί σε μία ενδεκάδα γιατί σε άλλα ματς θα παίζουν αυτά τα παιδιά και σε άλλα όχι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν Στενοχωρήθηκα και με τον τραυματισμό του Ολιβέιρα που είναι σοβαρός. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι σε παίκτη που είναι καθαρόαιμος επιθετικός και δεν υπάρχουν πολλοί στο ρόστερ. Έχουμε τον Σφιντέρσκι που ήταν στον πάγκο και μετά άλλους παίκτες. Έχουμε τον Ζίβκοβιτς που δεν είναι καθαρός επιθετικός"

Αν του προκάλεσε έκπληξη η απόδοση του Μπίσεσβαρ: "Αν ανατρέξετε την τελευταία φορά που μιλήσαμε πριν δυο μήνες είχα πει μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Μπίσεσβαρ να χρησιμοποιείται σε κρίσιμα ματς έστω και ως μη βασικός. Ο Μπίσεσβαρ είναι ένα παιδί που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ηγετικές του ικανότητες. Παίζει πολύ καλά με πλάτη στον αντίπαλο, έχει πολύ καλή υποδοχή της μπάλας και παίζει κάθετα. Στοιχεία που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έχει γαλουχηθεί στην Ολλανδία που στο κομμάτι των ακαδημιών είναι μπροστά από άλλες χώρες τις Ευρώπης. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο. Η αμφισβήτηση είναι ότι μπορεί να μην είχε διάθεση, να λέγαν ότι είναι τελειωμένος για αυτό και δόθηκε δανεικός. Όμως είναι ίσως ο ποιοτικότερος παίκτης που έχουμε και θα τον δούμε σε πολλά ματς να έχει αυτή την απόδοση. Ο Λουτσέσκου θα χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες στη διάρκεια της σεζόν".

Αν θεωρεί βιαστική την απόφαση του Τζόλη να φύγει: "Είδα τις δηλώσεις του Λουτσέσκου ότι ο Τζόλης έχει δρόμο ακόμα να διανύσει για να ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Είναι αλήθεια αλλά πέρσι στο ξεκίνημα είχε καταπληκτική απόδοση σε ματς με Μπεσίκτας, Μπενφίκα που είναι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Πώς γίνεται ένα παιδί που δεν έχει ωριμάσει να έχει τέτοιες αποδόσεις. Ξεκίνησε με ωριμότητα που δεν περίμενε κανείς, καθιερώθηκε άλλα στο τέλος δε ήταν βασικός κι αμφισβητήθηκε η παρουσία του. Όταν ένας 18χρονο παίζει 40 ματς στην πρώτη του σεζόν είναι φυσικό να έχει κοιλιά. Κάνεις παίκτης σε υψηλό επίπεδο δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Υπάρχουν κάποιοι άλλα αυτοί είναι ώριμοι ποδοσφαιρικά και οι προπονητές και το κλαμπ τούς διαχειρίζονται διαφορετικά. Δεν είναι «σε θέλω να μπαίνεις και να τρως το γήπεδο σε 80-90 ματς». Γι αυτό φτάσαμε να αμφισβητούμε αν μπορεί να είναι βασικός ο Τζόλης στον ΠΑΟΚ που διεκδικεί τίτλους. Ο Τζόλης το θεώρησε χρυσή ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ είδε ότι θα απέφερε οικονομικά οφέλη στον σύλλογο και σε συζητήσεις με τον προπονητή αποφασίστηκε ότι είναι μεν καλός παίκτης, ότι θα λείψει αλλά θα στηριχτούμε σε πιο έμπειρους".

Πόσες μεταγραφές χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: "Ξεκινώ από τον επιθετικό. Όλα αυτά έχουνε σχέση με το αρχικό σχεδιασμό και τι ζητήθηκε από τον προπονητή και τι αποφασίστηκε να έρθει. Αν δείτε στην αρχική ενδεκάδα με τη Μποέμιανς ο πιο επιθετικός παίκτης δεν ήταν ο Ολιβέιρα που δεν τον είδα να είναι καλά αλλά ο Μπίσεσβαρ. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ θέλει επιθετικό. Το ποιος θα είναι καλύτερος από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ θα το απαντήσει η διοίκηση και η αγορά. Χρειάζεται και αριστερό μπακ. Μετά δεν είναι εύκολο ότι τελευταία στιγμή των μεταγραφών να βρεθούν παίκτες πρωταγωνιστές σε έναν ΠΑΟΚ που θα έχει υψηλούς στόχους", είπε ο Κώστας Ορφανός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags