Facebook Pixel Μίλαν - Παναθηναϊκός: Θέλει δουλειά για να... κοιτάξει τη Μίλαν - Ζιρού και άμυνα... εκτέλεσαν τον ΠΑΟ - Κέρδος ο Ιωαννίδης (Vid)
| 2021-08-14 23:28:00

Θέλει δουλειά για να κοιτάξει τη Μίλαν- Ζιρού και άμυνα... εκτέλεσαν ΠΑΟ - Κέρδος ο Ιωαννίδης (Vid)

Θέλει δουλειά για να κοιτάξει τη Μίλαν- Ζιρού και άμυνα... εκτέλεσαν ΠΑΟ - Κέρδος ο Ιωαννίδης (Vid)

Φιλική ήττα με 2-1 στο Μιλάνο με πολλά προβλήματα και λίγα θετικά. Οι Πράσινοι έχασαν παρουσιάζοντας μετριότατη εικόνα και πάρα πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή. Δύο γκολ πέτυχε ο Ζιρού, για το Τριφύλλι σκόραρε ο νεαρός Ιωαννίδης.
 

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μίλαν με 2-1 σε μια αναμέτρηση που θα έχει αρκετά πράγματα τόσο για... κρατήσει όσο και για να πετάξει ο Γιοβάνοβιτς, με τον Φώτη Ιωαννίδη να είναι αυτός που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ο νεαρός φορ ήταν αυτός που μείωσε και σε 2-1 στο 77΄, ενώ η Μίλαν είχε προηγηθεί χάρη στα δύο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος φορ είχε και δοκάρι, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε αρκετές φάσεις στην αντίπαλη άμυνα, ανεβαζόντας ρυθμό μετά τις μαζικές αλλαγές της Μίλαν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πέμπτο του φιλικό, στο πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει και η πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ωστόσο σχετικά με την πρεμιέρα παραμένουν όλα ανοικτά.

Επρόκειτο για μια αναμέτρηση που φάνηκε με το καλημέρα ότι ο Ολιβιέ Ζιρού θα είναι αυτός που θα κεντρίσει τα βλέμματα και από τις δύο ομάδες. Όπως και να έχει η Μίλαν πάτησε αρκετά καλά στο γήπεδο, χωρίς όμως να προλάβει να κάνει κάποια ουσιαστική φάση στα πρώτα 10΄, για να δει ο Παναθηναϊκός στο 13΄ να ανακόπτεται με επιθετικό φάουλ του Μακέντα η πρώτη του επίθεση που είχε καλές βάσεις για να γίνει μία καλή ευκαιρία.

Μάλιστα, είδε την Μίλαν να βρίσκει δίχτυα ουσιαστικα΄στην πρώτη της τελική, στο 16΄. Εκεί μίλησε η κλάση του Ζιρού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τρομερή μπαλιά ακριβείας του Τομόρι, για να πλασάρει στη δεξιά γωνιά του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Η πρώτη προσπάθεια για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς ήρθε 1΄ πριν το cooling break, δηλαδή στο 25΄ όταν το σουτ του Χατζηγιοβάνη έξω από την περιοχή έγινε εύκολη... λεία για τον Μενιάν.

Η ιταλική ομάδα συνέχιζε να πιέζει μέχρι το 43΄, όταν είδε ξανά τον Ζιρού να χρίζεται σκόρερ, εκμεταλλευόμενος το γέμισμα του Καλαμπρία. Αυτή τη φορά το γκολ το έβαλε με κεφαλιά. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-0 να τις χωρίζει.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να κάνει τρεις αλλαγές. Ιωαννίδης, Ενγκμπακοτό και Αγιούμπ, αντί των Μακέντα, Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες αντίστοιχα. Δείγμα ότι αυτοί είναι και οι παίκτες που τον... ταλανίζουν αρκετά σχετικά με την πρεμιέρα.

Η Μίλαν προσπάθησε από την αρχή του δευτέρου μέρους να βάλει και ένα τρίτο γκολ. Μάλιστα, έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 51΄ με τον Ρέμπιτς να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι προλαβαίνοντας τον Βέλεθ αλλά τη μπάλα να φεύγει εκλαχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς άνηκε, ξανά, στην ιταλική ομάδα με τον Ζιρού να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη, με τον Έλληνα κίπερ να βρίσκει την μπάλα, αποτρέποντας το 3-0. Έτσι στο 61΄έγιναν μαζικές αλλαγές από τους Ροσονέρι, όπου μεταξύ άλλων βγήκε και ο Ζιρού, ενώ μπήκε και ο γιος του Μαλντίνι.

Μάλιστα, οι Ιταλοί και 10΄αργότερα έκαναν άλλες τρεις αλλαγές, αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την ομάδα και παίζοντας πλέον με τα δεύτερα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους πράσινους να γίνουν πιο απειλητικοί!

Στο 77΄μάλιστα κατάφερε να μειώσει κιόλας σε 2-1, με τον Ιωαννίδη να πιέζει, αναγκάζοντας τον Ταταρουσάνου σε λάθος και με το κλέψιμό του να στέλνει την μπάλα με το δεξί στην κενή εστία.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν περισσότερο... διαδικαστικά, παρά για συμπεράσματα, μιας και ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 8 αλλαγές. Το μόνο που... προέκυψε ήταν ένα μίνι ξέσπασμα του Γιοβάνοβιτς, σε μια λάθος ενέργεια του Καρλίτος, αναγκάζοντας τον Σέρβο να πετάξει ένα μπουκάλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags