Facebook Pixel Sportdog.gr | Χρυσάφι στα χέρια του Σαββίδη - "Συμπαίκτες" με 21 εκατ. στην ΠΑΕ - "Χοντρά" λεφτά!
| 2021-08-16 11:31:00

Χρυσάφι στα χέρια του Σαββίδη - "Συμπαίκτες" με 21 εκατ. στην ΠΑΕ - "Χοντρά" λεφτά!

Sportdog Team
Χρυσάφι στα χέρια του Σαββίδη - "Συμπαίκτες" με 21 εκατ. στην ΠΑΕ - "Χοντρά" λεφτά!

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι τα νούμαρα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στις πωλήσεις παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες του Δικέφαλου!

ΠΑΟΚ: Η μεταγραγή του Τζιόλη έρχεται να συμπληρώσει το παζλ!

Μαζί με τα 11+2 εκατομμύρια ευρώ της μεταγραφής του Τζόλη, η «σούμα» των χρημάτων που έχει φέρει πίσω η Ακαδημία ξεπερνάει τα 21 εκατ. ευρώ. Έχουμε και λέμε, στο θέμα που παρουσιάζει η εφημερίδα Forza: 

1. Χρήστος Τζόλης (Νόριτς) €13.000.000 

2. Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ) €3.500.000

3. Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε) €2.000.000

4. Κώστας Σταφυλίδης (Μπάγιερ Λεβερκούζεν) €1.500.000

5. Κώστας Δημητρίου (Βασιλεία) €450.000

6. Νίκος Μπότσης (U17 Ιντερ) €400.000

7. Στέλιος Κίτσιου (Ανκαραγκουτσού) €300.000. 

ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Πωλήσεις πάντα στο σωστό timing

Ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Χρήστου Τζόλη έκανε το σωστό, έστω κι αν μετρούσε μόλις 1,5 χρόνο στην πρώτη ομάδα. Τα νούμερα του μικρού στην πρώτη επαγγελματική χρονιά του δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Το ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια επιχείρηση, όπου δεν χωρούν συναισθηματισμοί, όλα είναι θέμα σωστού timing. 

Υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου ο οργανισμός δεν πήρε τις σωστές αποφάσεις για παιδιά των Ακαδημιών. Ο Κάτσε είχε  πρόταση από την Τουρκία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο ΠΑΟΚ είπε «όχι», όπως και στην πρώτη πρόταση της Φενέρ για τον Πέλκα, που έφτανε στα 6 εκατ. ευρώ. 

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Πολλοί είναι οι... ειδικοί του χώρου που στα χρόνια του Σαββίδη υποστηρίζουν, «ελαφρά την καρδία», ότι τα χρήματα που επενδύει στις Ακαδημίες δεν πιάνουν τόπο. Η σούμα των 21,2 εκατ. ευρώ τους διαψεύδει πανηγυρικά, ενώ έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε με νούμερα ποια είναι η επένδυση που έχει γίνει από το 2012 μέχρι σήμερα. Στα πρώτα χρόνια και μέχρι το 2015 το ετήσιο μπάτζετ ήταν 1,7 εκατ. ευρώ. Από το 2016 και μετά το μπάτζετ αυξήθηκε και πήγε στα 2,2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στο σύνολο τους είναι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ. 

«ΡΙΧΝΕΙ» 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Β' !

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη ήταν αυτός που όλα τα προηγούμενα χρόνια πίεζε και «φώναζε» για τη δημιουργία των «δεύτερων» ομάδων. Οι «ασπρόμαυροι» δε θα αφήσουν στην τύχη του, τον ΠΑΟΚ Β', που είναι ότι πιο φρέσκο και καινοτόμο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η βάση της ομάδας θα είναι από παιδιά που ολοκλήρωσαν ηλικιακά την παρουσία τους στην Κ19, από παίκτες οι οποίοι δε θα βρουν χώρο στην πρώτη ομάδα, ενώ η συνολική επένδυση που θα γίνει τον πρώτο χρόνο ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Αυτοί που έρχονται μετά τον Τζόλη 

Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές, που αν δουλευτούν σωστά, θα παίξουν στο υψηλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν το δρόμο του Τζόλη, φέρνοντας πολλά εκατομμύρια στον σύλλογο. Ο Γιώργος Κούτσιας και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θεωρούνται, όχι τυχαία, οι επόμενοι «wonderkid» των «ασπρόμαυρων», ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τις Ακαδημίες έχουν προκύψει ως βασικά μέλη του ρόστερ της πρώτης ομάδας, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, και ο Χάρης Τσιγγάρας.

Αν θέλουμε να σταθούμε λίγο παραπάνω στις δύο αξιόλογες περιπτώσεις των βενιαμίν της πρώτης ομάδας και πιο ακριβοπληρωμένων παιδιών της ηλικίας τους, θα δούμε μια ξεκάθαρη πίστη του οργανισμού να ποντάρει πάνω τους. Για πολλούς ο Γιώργος Κούτσιας παρά είναι καλός για το επίπεδο των Ακαδημιών, αυτό μας έδειξε μέχρι σήμερα σ' όσα παιχνίδια έχει πάρει με την Κ17 και την Κ19. Όλοι μιλούν ένα ατόφιο ταλέντο που περιμένει στην πράξη να δει τους προπονητές της «μεγάλης» ομάδας να τον εμπιστεύονται, ήδη, το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει πέσει πάνω του και δουλεύει μαζί του σ' όλα τα επίπεδα. Εντός κι εκτός των γραμμών. 

Ο Κούτσιας στη φετινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία δούλεψε πολύ σε ατομικό επίπεδο μαζί με τον προπονητή ατομικής βελτίωσης, Τζιανπάολο Καστορίνα, κάτι που ισχύει και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός από το Βόλο αποτελεί κι αυτός το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρική «ευφυΐα», σπάνια πάστα, απίστευτα τεχνικά χαρακτηριστικά για την ηλικία του. Στην Τούμπα περιμένουν να δικαιώσει όλους όσοι πιστεύουν στο ταλέντο του, απλά θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι, να δουλέψει για να βρει κι αυτός το δρόμο του. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags