Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Κόντρα διοίκησης - οπαδών" - Με... μισή ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό - Η γυμνή εισβολή με ΠΑΟΚ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-08-18 19:00:00

"Κόντρα διοίκησης - οπαδών" - Με... μισή ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό - Η γυμνή εισβολή με ΠΑΟΚ (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κόντρα διοίκησης - οπαδών" - Με... μισή ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό - Η γυμνή εισβολή με ΠΑΟΚ (Vid)

Τα "ευχάριστα" για τους Πειραιώτες πριν το πρώτο ματς με τη Σλόβαν. Ποια είναι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί του και ποιες συνθήκες θα αντιμετωπίσει στον επαναληπτικό, που θα κρίνει και την πρόκριση στους Ομίλους του Europa League. Ο Βασίλης Πλιάτσικας μιλάει στο Sportdog.gr.

Ολυμπιακός: Ένας από τους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πολύ καλά από Σλόβαν είναι ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα της Μπρατισλάβας το 2016, την εποχή που κοούτσαρε την ομάδα ο Νίκι Παπαβασιλείου.

Η ομάδα τότε είχε πολλά χρόνια στην αφάνεια, χωρίς διακρίσεις και ουσιαστικά ήταν η περίοδος που χτιζόταν. Ουσιαστικά η παρουσία της στον τελικό στον τελικό του Κυπέλλου και η 2η θέση στο πρωτάθλημα εκείνη την περίοδο ήταν επιτυχίες που αποτέλεσαν ένα μεγάλο σκαλοπάτι για την ευρωπαϊκή εξέλιξη του συλλόγου.

Ο έμπειρος Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε για τις συνθήκες που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στη Σλοβακία και το Sportdog στο τέλος πρόσθεσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

Τί θα συναντήσει ο Ολυμπιακός από πλευράς ατμόσφαιρας;

«Όταν ήμουν στη Σλόβαν, υπήρχε κόντρα μεταξύ κόσμου και διοίκησης. Αν και είναι αρκετά φανατικοί, δεν πήγαν πήγαιναν στο γήπεδο λόγω αυτής της διένεξης. Αν και έφτιαξαν ένα καινούριο εξαιρετικό γήπεδο δεν πήγαινε πολύς κόσμος. Υπήρχε προσέλευση, αλλά όχι στο μέγεθος που αρμόζει στην ομάδα. Οπότε ο Ολυμπιακός από θέμα κλίματος, δεν νομίζω, να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Δεν συγκρίνονται αυτά τα γήπεδα με την ατμόσφαιρα των ελληνικών».

Πώς είναι η ομάδα από πλευράς φιλοξενίας;

«Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα. Σέβονται τους αντιπάλους. Θέλουν να μπουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να σταθεροποιηθούν στην Ευρώπη. Θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός, θα απολαύσει καλή φιλοξενία από τους ανθρώπους εκεί».

Ποιες αναμνήσεις έχει από την πόλη;

«Η Μπρατισλάβα είναι μία πόλη πάνω στον Δούναβη. Είναι πάρα πολύ όμορφη. Είναι μικρή αλλά ωραία. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι, ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης. Βρίσκεται κοντά σε Πράγα και Βουδαπέστη. Πολύ κοντά σε αυτήν, περίπου 70 χλμ, είναι η Βιέννη».

Ο κόουτς

Ο Βλάντιμιρ Βάις, προπονητής της ομάδας και πατέρας του πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού που επίσης βρίσκεται στο τιμόνι της Σλόβαν, με την οποία κατέκτησε πέρσι τον τίτλο και κατάφερε να κρατήσει στην ομάδα τους περισσότερους παίκτες που ευθύνονται για αυτήν την επιτυχία.

Οι μεταγραφές

Από το περσινό ρόστερ της σλοβάκικης ομάδας, έφυγαν οχτώ ποδοσφαιριστές. Οι τέσσερις ως δανεικοί (Μέντβεντ, Μπάιριτς, Όζμπολτ, Τσόμποτ), οι τρεις ως ελεύθεροι (Μόχα, Ντάνιελ, Νόνο) και ένας με πώληση. Ο λόγος για τον Ντόμινικ Γκράιφ, η μεταγραφή του οποίου έφερε στα ταμεία της Σλόβαν, 2.500.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με τoυς betarades, έγιναν έξι καλοκαιρινές μεταγραφές. Πέντες παίκτες ήρθαν ως ελεύθεροι, ήτοι οι Γιάμπα Κανκάβα, Ρίτσαρντ Κριζάν, Γκουράμ Κασία, Αντριάν Τσοβάν και Ντάβιντ Χρντσάρ και αποκτήθηκε ο Γιάρομιρ Ζμιράλ από τη Μπρέσια.

Πάντως με αφορμή τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σλόβαν ενόψει Ολυμπιακού (Στο παιχνίδι εναντίον της Λίνκολν ο Αργεντινός αμυντικός, Βέρνον ντε Μάρκο, κλώτσησε τη μπάλα ενώ είχε κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ τραυματίες είναι οι αμυντικοί Μεντβέντεβ, Αμπέν, Λόβατ και Χόλμαν) ο προπονητής σε δηλώσεις του τόνισε πως στην μεταγραφική περίοδο η ομάδα του… «κοιμήθηκε».

«Έχουμε μόλις τέσσερις αμυντικούς για τον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού. Πρέπει να πάρουμε παίκτες και στην άμυνα και στη μεσοεπιθετική γραμμή. Έχουμε μόλις 18 παίκτες. Ο Ντε Μάρκο έχει αποβληθεί, ο Νταβίντ Στρέλετς αποχωρεί, έχουμε πρόταση για τον Ραφαέλ Ρατ. Πρέπει να πάρουμε 4-5 παίκτες. Το πρόγραμμα το φθινόπωρο θα είναι απαιτητικό και αν δεν κάνουμε κάτι, αυτή η ομάδα δεν θα αντέξει. Θα χάσουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ας το παραδεχτούμε, στη μεταγραφική περίοδο κοιμηθήκαμε! Δεν υπάρχουν παίκτες στην αγορά της Σλοβακίας που θα μπορούσαν να ταιριάξουν αμέσως στη Σλόβαν. Είμαστε λίγοι και θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Ήρθα στη Σλόβαν με την παρότρυνση του ιδιοκτήτη για να τον βοηθήσω. Είχα την αυτοπεποίθηση να αλλάξω κάτι, να χτίσω και να κερδίσω. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια ποδοσφαιρική άποψη όπως εγώ», ήταν τα λόγια του Σλοβάκου τεχνικού.

Η γυμνή εισβολή με ΠΑΟΚ

Την Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε αντιμετωπίσει τη σεζόν 2019-2020 ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αποκλείστηκε. Παρά τη νίκη του με 3-2 στην Τούμπα δεν πέρασε λόγω της ήττας του με 1-0 στη Σλοβακία, μία εποχή που ίσχυε το εκτός έδρας γκολ. Εκεί το ματς διεκόπη στο 76ο λεπτό λόγω... εισβολής στο γήπεδο. Μια γυναίκα μπήκε ημίγυμνη στο γήπεδο και άρχισε να τρέχει. Το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά όταν οι άνδρες ασφαλείας την απομάκρυναν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η... κατσάδα σε Ονιεκούρου στου Ρέντη και η απόφαση Μαρτίνς - Τι ετοιμάζει για το Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags